ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Големи промени в движението и разписанието на влаковете през Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 19.07.2023Коментари (0)13375
© Plovdiv24.bg
От 1 август до 25 септември, при изпълнението на графика за ремонтни дейности по проекта за модернизация на жп възел Пловдив, предстои прекъсване на влаковото движение от първи до четвърти основен коловоз в жп гара Пловдив и връзката между гара Пловдив и гара Филипово. Движението ще бъде ограничено и ще се осъществява от пети до десети коловоз, информират от НКЖИ.

През периода на извършваните ремонти всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и съответно с променено разписание, с което времето на пътуване ще се удължи с 55 минути.

Бързите влакове № 8640 от Ямбол за София и № 8641 от София за Ямбол, ще пътуват с променен маршрут София - Пловдив - Димитровград и обратно. В гара Димитровград ще бъде осигурена връзка за и от Стара Загора и Ямбол с допълнително назначени влакове.

Пътническите влакове по направленията Пловдив - Стара Загора - Пловдив и Пловдив - Карлово - Пловдив, както и бързите влакове от Пловдив за Варна и от Варна за Пловдив ще се движат до и от гара Филипово. Между гара Филипово и гара Пловдив за пътниците от повечето композиции ще бъдат осигурени автобуси, като в този участък могат да се използват и редовните градски автобусни линии.

Във връзка с осъществяването на ремонтните дейности и ограничената възможност за движение на влаковете, няма да пътуват бързите влакове № 4631 Горна Оряховица - Пловдив и 4632 Пловдив - Горна Оряховица. Желаещите да пътуват по тези маршрути могат да използват други композиции с удобни връзки в гарите Дъбово, Тулово и Карлово.

Няма да се движат и влаковете по направлението Пловдив - Панагюрище - Пловдив, като за пътниците по този маршрут ще бъде осигурен транспорт с автобуси.

Ще бъдат извършени промени в транспортната схема и разписанията на композициите по направлението Пловдив - Асеновград - Пловдив. Част от влаковете ще пътуват до и от гара Крумово, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив и Асеновград.

Променена ще бъде транспортната схема и ще се коригират разписанията и на влаковете по направлението Пловдив - Пещера - Пловдив. Част от композициите от и за Пещера, ще се движат до и от гара Стамболийски, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив.

Ще бъде променена транспортната схема и ще се коригират разписанията на влаковете по направлението Пловдив - Димитровград - Пловдив и Хисар - Долна Махала - Хисар.

С променени разписания ще пътуват влаковете в участъците Стара Загора - Горна Оряховица - Стара Загора, София - Пловдив - София, София - Карлово - София, Бургас - Сливен - Бургас и др.

По тази причина са променени връзките на влаковете в гарите София, Пловдив, Крумово, Филипово, Карлово, Димитровград, Стамболийски, Михайлово, Стара Загора, Тулово, Дъбово, Зимница, Карнобат, Долна Махала и др.

Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират допълнително за разписанието на влаковете непосредствено преди своето пътуване, тъй като поради променената организация на движение ще бъдат въведени промени в разписанията на много влакове.

Актуалното разписаниe на влаковете след въведените промени от 1-ви август ще бъде достъпно в електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) от 24-и юли /понеделник/. За допълнителна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към служителите на билетните каси и гишетата "Информация", както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Завършването на ремонтните дейности по проектите за модернизация на жп възел Пловдив и Пловдив –Бургас фаза 2 значително ще увеличи скоростта  и пътуването с влак ще отнеме по-малко време от автомобилния транспорт.


Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Общината недоволна от спирките
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Войната в Украйна
Изграждането на АМ "Струма"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: