ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глобите за стопани, които не чистят след кучетата си, варират от 200 до 500 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 06.05.2011Коментари (26)7854
© Plovdiv24.bg
"Не зная как да започна, за да не прозвучи казаното вулгарно, но действителността е повече от вулгарна, поради което ще продължа директно. Нужно ли е да има Закон или Наредба за лайното за да се освободят улиците на гр. Пловдив от безбройните кучешки фекалии. Разполагам с точни координати и богат снимков архив, но това едва ли е необходим доказателствен материал, защото всеки един от жителите на града ни може да се убеди в правотата ми със собствените си очи. Достатъчно е да се поразходи малко по ул. "П.Д.Петков", ул. "Богомил", ул. "Славянска", ул. "Легия" и много други за да се натъкне на обилни находища от кучешки фекалии на различна възраст", започва писмото си читател, изпратено на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

По думите му, добре известно е, че кучетата са причина за заболяването на хората от кучешка тения - изключително опасна паразитоза по човека. По този показател сме на едно от челните места в Европа. Със затоплянето на времето купчинките кучешки фекалии изсъхват и се превръщат в големи количества прах, която се диша от всички нас. продължава той.

"Попаднали в белите дробове тези фекални прашинки могат да станат причина за заболяване от кучешка тения. Лечението на заболяването е изключително сложно и скъпо и не винаги е успешно. Възможни са изходи като излекуване, инвалидизация и смърт. Нормално ли е да инхалираме кучешки изпражнения вървейки по улиците на града ни. И как да разчитаме на снизхождението на гостите на града при тези потресаващи гледки. Наистина нямам думи. Сигурно и авторът на инсталацията, в която България беше представена като огромна тоалетна не е имал думи и е искал по този начин да ни обърне внимание, че това не е нормално, че това е опасно. Напълно го разбирам, но мисля, че е представил нещата прекалено меко - трябваше да скулптурира и димящите купчинки кучешки фекалии, както и тези в различна степен
на разпад, обяснява още читателят.

"Сигурно има някакво решение, защото вече няколко дни съм в Бургас, в Морската градина. Видях безброй щастливи хора разхождащи щастливи кучета. Има за какво да им завиждаме на бургазлии.", чуди се той.

"В най-общи линии глобите за подобен род нарушения варират от 200 до 500 лв.", обясни за Plovdiv24.bg, Сияна Кехайова, шеф на дирекция "Общински инспекторат".

Според думите й сигнали за подобни нарушения от страна на гражданите могат да се подават към районните кметства.

"По-добрия вариант е обаче да се сигнализира веднага при констатиране на подбно нарушение на горещия телефон 6111. Ние веднага ще изпратим инспектори, които да се заемат със ситуацията", обясни процедурата Кехайова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Някой още спомня ли си управлението на Чомаков? Не беше толкова отдавна. Е, аз поне не си спомням въобще да имаше безпризорни кучета, при това живея във външен квартал. Дори в индустриалната зона, където работех по онова време, почти нямаше безстопанствени кучета. Появи се Главочът - появиха се и помиярите...
+5
 
 
За фекалиите в града са виновни само и единствено ОБЩИНАРИТЕ. Не може да се отрече, че има хора, които си почистват след кучетата, но има и такива, които НЕ чистят, а има и хора, които се изхождат като кучета по улиците. Вразумяване без налагане на глоби няма как да се получи - това или го имаш от малък или го нямаш за цял живот! Има ли някой глобен - не. Имаме една съседка, която е заформила "клошарски зоопарк" от порядъчно количество котки: няколко пъти дневно тича с тенджерите да излива помия пред колите или ръси гранули по тротоара и входовете - пълчища бездомни котки, бълхи, миризми, рояци мухи по омазаните тарелки или вестници... знаете каква свинщина е. Съставяни са й предупредителни протоколи (без нито една глоба) многократно. Но вече като се обадим да дойдат да я глобят, служителите от общината за да си нямат главоболия със "защитниците на животни" я предупреждават по телефона първо да си изчисти и като дойдат - "няма за какво да я глобим" и си отиват ехидно усмихнати. Никога няма да се оправим, докато тези служители гледат на работата си като "място за щастливо прекарване на деня", без излишни главоболия. Хората - кучета ги яли, да се спасяват сами, кой както може! Откровено да ви кажа в това отношение не съм оптимист - все повече хора храчат, хвърлят фасове, отпадъци където им падне, НЕ се впечатляват от мръсотията, намират я за нещо "нормално" - било България... Това може да възмути само този, който си носи хартийката, докато стигне до кошче за отпадъци, но колко са тези хора в днешно време у нас? Липсва възпитание у хората, но липсва и желание за налагане на човешки норми от контролните органи! Това е истината. Та вероятно още дълго ще газим фекалиите. Дано греша.
0
 
 
Чудя се кой ще глобят за бездомните животни... И аз имам куче, но поне го водя там където само мангали биха минали - в калта, където всеки пикае и сере. Нито му давам да сере на улицата или нещо такова, нито съм го пуснал да сере по площадки и разни градини. Ако в този град имаше поне 5 парка за кучета вместо да се строят все нови и нови необитаеми офиси, молове и хипермаркети, този проблем щеше да бъде малък...
+3
 
 
И тия глоби са малки. Да си разхождат помярите по голяма нужда из спалните и кухните и да им душат лайната с кеф.
+3
 
 
Едно време улици и тротоари се миеха редовно.
+1
 
 
За да се зарази човек от кучешка тения трябва първо кучето да е било заразено.То е междинен гостоприемник на паразита а човека е краен.Кучето се заразява от тази тения след като се храни със сурови вътрешности и месо най-вече овче и говеждо.Сега помислете кои кучета се хранят със сурово месо от тези животни?Това са кучетата от селата и обикалящи кланниците които изяждат вътрешностите на закланите животни и градските бездомни кучета които се въртят около месарските магазини или кофите за боклук.Никой собственик не храни кучето си със сурово месо а и на всеки 3 месеца дава на животното канидон или друго лекарство за изчистване на евентуални тении и глисти преди още да са станали опасни за хората.Така,че проблема не е в домашните а в уличните кучета уважаеми читатели.Уличните кучета които общината кастрира и ги пуска да сеят зарази свободно из града.А защо говорим само за кучешка тения...нима кожните зарази са безопасни за хората?...Всички сте виждали крастави кучета останали почти без козина които се чешат до кръв и лежат в градинките където играят децата ни...Това е също много опасно за всички нас...Аз нямам куче,но съм против да се плаща данък за собственост на куче...Какво значи да плащаш данък за живо същество???Гледаш го като собствено дете,храниш го,лекуваш го и на всичко отгоре му плащаш и данък а в същото време бездомните кучета нападат и заразяват хора с благословията на управниците...Скоро куче нахапа депутатката Корнелия Нинова и веднага се прие закон,че можете да съдите собственика на виновното куче.Трябва детето на някой депутат да прихване кучешка тения за да ликвидират бездомните кучета от градовете...
+3
 
 
СТАР СТРАСТЕН КУчКАР СЪМ.НО СЪМ СЪГЛАСЕН,ТРЯБВА ГОЛЯМО ОГРАНИчЕНИЕ НА КУчЕТА И КОТКИ.ПОСТЪРАДАЛ СЪМ .ЛЕчЕНИЕТО Е ТРУДНО И ДО ЖИВОТ.ЖЕСТОКО Е.МАХАЙТЕ ТЕЗИ ЖИВОТИНКИ,НЕ ГИ МЪчЕТЕ И СПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ!
0
 
 
Имам куче и ми е много интересно как ще ме глобят, че не почиствам след него? За да налага някой санкции мисля, че ТОЙ ПОНЕ ТРЯБВА ДА Е ИЗРЯДЕН. Искам кметчето ни да ми каже кога Общината ще си наложи сама на себе си санкция, ПОНЕЖЕ НЕ СПАЗВА СОБСТВЕНИТЕ СИ РАЗПОРЕДБИ. Бездомните кучета и котки по закон са нейни, серат навсякъде и НИКОЙ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛ, ДОРИ И Г-ЖА СИЯНА НЕ ЧИСТИ СЛЕД ТЯХ. По една трета от дърветата в града Общината е наковала с яки пирони табели "Забранено за кучета", с което СЪЩО НАРУШАВА СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРЕДБИ и кметчето ни и по този въпрос следва да вземе мерки.
-2
 
 
Колко жалко, че "уважаемият" читател е толкова неосведомен, както виждам и много други от вас. Препоръчвам му да седне да потърси и прочете малко специализирана литература, за да му стане ясно какъв е жизненият цикъл на развитие на кучешката тения, както и начинът на заразяване с нея. Хората не си вършели нуждите навън, ами читателю излез по улиците,които си посочил след полунощ, да видим какво ли правят пияниците навън??? Уличните кучета за ваше съжаление няма кой да ги глоби, нали? Нека са стопаните на домашните. А сигруни ли сте, че всички стопани НЕ ПОЧИСТВАТ след кучето си??? Чак тогава говорете!!! А май забравяте и за уличните котки, които си вършат нуждите в пясъка, в който играят децата? Сигурно ще сте спокойни, когато чуете: Ей ония съседа го глобиха с 500лв! браво! Но дали това ще реши проблема ви??? И пак ви съветвам-когато пишете за нещо,поне не лъжете хората, а се ОСВЕДОМЕТЕ НАЙ-НАПРЕД!!!
+5
 
 
Нека ми кажат колко глоби по въпросната тема са издадени за 1 година примерно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: