ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глас от южната част на Пловдив: Г-н кмете, жалко е!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 09.01.2024Коментари (4)6509
© Plovdiv24.bg
Читател се свърза с Plovdiv24.bg, за да се обърне лично към кмета на Пловдив. Даваме думата на човека сега, а въпросите, които той поставя, са доста наболели и изискват сериозна намеса:

"Уважаеми г-н Костадин Димитров,   

Булевард ,,Александър Стамболийски" сигурно не е ремонтиран основно 40 години. И вместо да бъде разширен и да стане по-хубав, за малко щяха да оставят 40-годишните плочки, ако не беше Вашата намеса. Булевардът изглежда толкова жалко, че сигурно затова вече го пишат за улица. Според мен проектирането не е достатъчно качествено.

Тротоарите можеше да са по-малки за сметка на разширение на платното. Сега то изглежда по-тясно отпреди. Има видима възможност да се направят минимум 5-6 джоба за паркиране от дясната страна по посока от бул.,,Димитър Талев" към ул.,,Асен Христофоров". Защо не е използвана?

Моля за вашата намеса, докато още не е поставен асфалтът. И без това от тази страна няма никаква възможност за паркиране или при аварийни ситуации. Как толкова хора минаваха на инспекции и никой не го забеляза? В района и без това няма осигурени много места за паркиране.

Сигурно повече от 6 месеца имаме писмо от общинското предприятие ,,Чистота"  и чакаме обещаните да се поставят контейнери за разделно събиране на ул.,,Асен Христофоров" 2. Построиха огромен комплекс отстрани, а контейтерите са почти същия брой и вечно преливат. Моля за Вашата намеса.

И последно - писах до Вашия предшественик за окаяното и все по-западъщо състояние на плувен комплекс ,,Нептун". Накратко отдясно на големия басейн се намира неработещият и разпадащ се бивш рибен ресторант, който, като работеше, се вписваше много добре на това място до басейна и позволяваше на хората да се хранят с нещо хубаво на басейна. Сега падат опасни парчета от продънения покрив и е много неприятна и тъжна гледка, а можеше да е функциониращ и да носи приходи на общината. Но трябва и да се даде, не само да се взема.

За баланс от лявата страна на другия по-малък басейн се намира друг още по-сериозно разпадащ се обект, ограден с ленти, защото е опасен. Отново продънен и разпадащ се покрив. Впечатлението е мнго неприятни и тягостно. За да е още по-завършено и неприятно за посетителите, в левия край на обекта стои трети сезон неработещият и протекъл трети басейн в комплекса.

Искам да Ви попитам има ли нормална логика да се дадат стотици милиони за стадионите, 10 милиона за нов плувен комплекс и да няма няколко десетки хиляди лева да се стегне и преобрази идин прекрасен и действащ комплек? Вие сте математик и аз разбирам от тази материя, но според мен логика няма.

Той се посещава от хиляди жители на град Пловдив и околните населени места. Според мен има безхабенрие и нихилизъм. Дали може един общински плувен комплекс да стане прекрасен като останалите частни комплекси? Според мен може. Иска се желание, последователност, работа и надзор. Как пък никой не ги забелязва тези проблеми и не предлага решения?

Вие демонстрирахте съпричастност с проблемите на жителите на града и затова се обръщам към Вас да вземете присърце и тези проблеми. Надявам се да видя още тази година този иначе хубав комплекс да бъде обновен и използван от всички почитетели на плуването.

Искам да Ви пожелая много здраве и успехи във Вашата отговорна и важна работа за град Пловдив.

Поздрави

инж.Юлиан Братанов"


Още по темата: общо новини по темата: 13
23.07.2023 »
29.05.2023 »
02.12.2022 »
11.08.2022 »
23.04.2022 »
18.02.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Относно басейн Нептун: публична тайна е, че там билетите бяха най-евтини в целия град. За сравнение - билета за Акваленд беше в пъти повече като цена. За толкоз евтини билети не може да очаквате да имате Казино Риц на басейните. Общината не може да го оправи за свои пари и после да го хариже наготово на некой концесионер ремонтиран вече. Това би било предателство към паричните ни интереси.
0
 
 
Кметът е готов веднага да откликне и реши проблемите, както вече го направи в квартал Тракия. Нептун ще бъде махнат и застроен (по примера на Акваленд). Посетителите на града ще бъдат заселени в новите сгради. Ако се направят паркоместа, те ще бъдат платени и със скоби (както в Тракия). Дерзайте майни, кмета работи, но не и за вас.
+2
 
 
Инж .Братанов пак е от тези дето не е разбрал ,че ремонта на бул.Южен НЕ е за булеварда ,а за полагане на колектора. Фирмата ,която полага колектора ,поръчана от ВиК има задължение да положи нова настилка след полагане на тръбите и да възстанови тротоарите. Няма разширение на габаритите ,няма стеснение на пътното платн. Всичко е в старите габарити. Няколко пъти го написаха ,но кой да чете.
+4
 
 
Пешеходците направо да почнат да летят освен. Кухи лейки. Вместо да искате редовен градски транспорт (който е евтин и бърз), вие искате още ленти за да може да има още коли, че и към това и паркоместа. Имаме парички за 6 коли, но нямаме за един гараж/паркомясто, та трябва общината да ни го даде безплатно (все пак там не е зона) за сметка на всички други граждани. Голям инженер, няма що.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: