Фондът за развитие на летище "Пловдив" с нов председател

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:29 / 19.04.2013
3018
Нов управителен съвет пое Фонда за развитие на летище "Пловдив". За нов председател е избран кметът на "Родопи" Пламен Спасов. В управителния орган влизат кметът на Асеновград Емил Караиванов и директорът на пловдивското летище Дойчин Ангелов. На заседанието присъстваха кметовете на осем от общо десетте общини във Фонда, сред които и пловдивският кмет Иван Тотев

Стана ясно, че на следващото общо събрание ще бъде взето решение за освобождаването на община Пловдив от Фонда за развитие на летището, след като е постъпило такова искане, гласувано от пловдивските общински съветници. 

"Направихме важна промяна в устава, която позволява на юридически и физически лица също да членуват във Фонда", съобщи директорът на летище "Пловдив" и член на управителния съвет на Фонда Дойчин Ангелов

Според него това ще позволи не само общини, но и фирми да помагат финансово на Фонда. Така има по-голям шанс да се открият повече редовни линии от Пловдив до другите държави. 

"Ще работим за привличането на нови общини и фирми, които искат да работят за развитието на летището", заяви новият председател на Фонда за развитие на летище "Пловдив" Пламен Спасов

Той съобщи новината, че община Садово е входирала искане за присъединяване към Фонда. Очакванията са в близките дни и месеци във Фонда за развитие на летище "Пловдив" да се включат още няколко общини. Това са "Марица", Пазарджик и Смолян, а сериозни разговори се водят и с немски фирми. 

"За разлика от преди три години, когато се основа Фондът, сега работещите редовни линии показват безспорнтата полза за региона от тях", смята шефът на аеропорта Дойчин Ангелов.
 
Фирмите виждат ползите да подпомагат Фонда, защото ще имат евтин достъп до огромен рекламен пазар и така ще могат да популяризират дейността си. Това се отнася както за фирмите, свързани с туристическия бранш, така и за производствените предприятия.

Кметът на община "Родопи" и председател на Фонда за развитие на летище "Пловдив" Пламен Спасов съобщи, че в понеделник стартира процедура за излъчване на превозвач за автобусна линия между Пловдив и аеропорта. Очакванията са от края на месец май автобусите да тръгнат по тази линия. На заседанието беше приет годишният финансов отчет и отчета за дейността на Фонда през 2012 година.

Виж коментарите (0)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).