ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дядо Коледа раздаде подаръци в двете детски клиники на УМБАЛ "Свети Георги“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:08 / 18.12.2018Коментари (0)3344
Дарителска кампания за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс стартира в УМБАЛ "Свети Георги“ - Пловдив. Началото й бе обявено днес, 18 декември, по време на Празника на дарителите, съобщиха от лечебното заведение.

Той се отбелязва за пета поредна година в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги“ – Пловдив. Тази година неговото мото е "Пациентите за нас“. Празникът започна с отчет за дейността през 2018 г. от ръководителя на клиничното звено проф. д-р Иван Иванов. Той отбеляза, че броят на хоспитализираните пациенти е бил над 5800, като се отбелязва нарастваща трудност на случаите, които се лекуват.

Водещи на тържеството бяха пациенти на клиниката, а в празничната програма се включиха малките изпълнители от НУМТИ "Добрин Петков“ - Пловдив. Сертификати за дарения получиха СУ "Св. св. Кирил и Методий", г-жа Милена Борисова, г-н Иван Иванов, учениците от НУ "Петко Р. Славейков" - гр. Пловдив, г-жа Радка Чернева, г-жа Елизабет Дончева, Айгер инженеринг ООД, Регионална занаятчийска камара - Пловдив, г-жа Павлина Гегова, д-р Гюрай Ходжев, XI-e клас на Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери“, г-жа Велислава Костадинова с куче Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар, организаторите на инициативата "Моето сърце е съпричастно, what about yours", авиобаза "Граф Игнатиево", г-жа Милена Каменова, г-жа Атанаска Бъклева и група от затвор Пловдив, д-р Стефка Пейчева, ОУ "Екзарх Антим I - Пловдив, "М Табако“ ООД, "Атаро клима“ ЕООД, г-н Станимир Марианов Арнаудов, г-жа Горица Кишкилова, г-н Иван Савеков, г-н Теодор Чочков.

Голямата новина на тазгодишното празненство бе обявяването на дарителската кампания " Най-доброто за нашите деца и онкохематологични пациенти“. Чрез нея ще се набират средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ "Свети Георги“. Той ще бъде предназначен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология. Всеки желаещ може да дари като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС. За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com. Вече има създадена сметка, на която да се събират дарения: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.

Коледно тържество за малките си пациенти организира също и Клиниката по детска хирургия. Подаръци за децата бяха осигурили "Атаро клима“ и ученици от Националната търговска гимназия в Пловдив. В ролята на Дядо Коледа се превъплъти студент от Медицински университет - Пловдив, който раздаде и подаръците. Белобрадият старец и останалите участници в празничната програма бяха представители на Асоциацията на студентите медици в МУ-Пловдив. В празненството се включиха също членове на Националния алианс за работа с доброволци и възпитаници на Музикалното училище НУМТИ "Добрин Петков“ – Пловдив. Ръководството на УМБАЛ "Свети Георги“ подари на малките пациенти торта с тематична украса.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: