ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Два пловдивски мегапроекта са сред приоритетите на новото правителство
Автор: Васил Динев 10:17 / 14.04.2017Коментари (16)24842
Вчера бе публикувана подробната програма на новото правителството, което ще бъде подкрепено от ГЕРБ и ОП, до 2021-ва година.

Едни от най-важните за Пловдив проекти попадат сред приоритетите на новото правителство.

Единият е проектът "Развитие на железопътен възел Пловдив" на стойност 224 870 976,80 лв. и се предвижда за финансиране по "Механизъм за свързване на Европа" (МСЕ). Изграждането му обхваща железопътния пръстен около град Пловдив, като отделните участъци попадат по първа (Калотина-София-Свиленград) и осма (Пловдив-Стара Загора-Бургас) главни железопътни линии.

Проектът предвижда модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с осигуряване на габарит за електрифицирана жп линия. Обновяване и усилване на съществуващите съоръжения, както и изграждане на нови на местата на тези, които са с изтекъл жизнен цикъл и недостатъчна носимоспособност.

Планирано е изграждане на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и изграждане на пасарелки или пешеходни подлези. Проектирано е и изграждане на шумозащитни съоръжения в зоната на урбанизираните територии. Предвижда се доставка и монтаж на нови маршрутно-компютърни централизации за гара Скутаре.

Другият изключително важен проект, който попада в приоритетите на новото правителство е околовръстното на Пловдив

С удвояването му трафикът в града ще се отпуши изключително много, а самата пътна артерия в момента се задъхва заради растящата икономическа зона около града ни.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Понякога направо им се чудя на акъла на някои люде . Нормално е да има и хора с много изявена политическа позиция и пристрастия ,но когато това те прави слепец ,безумец или кон с капаци е вече прекалено . Политиката в цял свят е мръсна работа . У нас обаче си е направо клоака . За съжаление тук наистина всички са маскари . Няма леви няма десни , няма червени ,няма оранжеви ... . Най-важно е негово величество БОГАДСТВО (или мангите , на кой каквото му е угодно). Това което написах до тук беше заради ДРУГАРЯ ГОСПОДИН ЙОРДАН и другите като него независимо от коя страна на барикадите си мислят ,че се намират. Сега да се върнем към проектите. 1. Околовръстното е страшно необходимо . Няколко пъти ми се налага да минавам от там и наистина е необходимо неговото разширение . 2."Развитие на железопътен възел Пловдив"- Този проект би бил полезен ,ако се разшири до един голям транспортен проект за областта и гр. Пловдив . Това ще облекчи много движението на хората от селата до града и обратно ,но трябва и да се промени изцяло транспортната схема на градският транспорт така че да е съобразен с този Ж.П. пръстен . Ако всичко си остане както е до сега по-добре да не се харчат излишни пари за нещо ,което само за себе си е добро но няма да се използва и става безсмислено . В този момент не се забелязва никакво желание за промяна на транспортната схема на града ни и съобразяването му с идеята за този проект нито пък има създаден проект от БДЖ , в който да е видно ,че ще се направи всичко възможно да се съживи ж.п. транспорта от селата до града . Като заключение би трябвало да се отбележи ,че този железопътен възел ще е много полезен само ако е етап от един много по-голям проект за облекчаване на движението на хора и стоки . По този начин ще се спре обезлюдяването поне на селата в близост до града ни ,а и ще спомогне Пловдив наистина да се превърне в икономическа столица на България . За съжаление всичко е спряно до един малък проект за една ж.п. линия и това го прави безсмислен.
0
 
 
Да като проекти насочени към бъдещето са супер защото града видимо ще се разраства...
0
 
 
Всичко което се прави за моя роден град Пловдив ме радва, дълги години беше замръзнал.
на 15.04.2017 г.
0
 
 
браво ! още плексиглас и поликарбонат .
0
 
 
Жалко, че няма да имат време да ги осъществят - едва ли ще изкарат и 4 месеца. :))))
на 14.04.2017 г.
+1
 
 
след съсипването на Централна гара е време за допълнително излишни разходи
0
 
 
Защо сте написали "оокловръстното на Пловдив" като става въпрос за пътя Пловдив-Асеновград? Трябва да се измисли проект за затваряне на околовръстния пръстен откъм изток.
-1
 
 
Подариха панаира на Гергов и сега ни замазват очите с обещания.То обещаното не е кат даденото
-1
 
 
Прав е човекът. То няма 2 нормални булеварда в целия град. Какви мегапроекти и приказки от 1001 нощи в тази кочина :)
0
 
 
Да и аз мн се радвам,че не "заложихме" на червено.Града щеше да се върне назад. От 5 до 10г. Пловдив ще стане "бясен" град за живеене.Мн пари ще се налеят.Лошото е,че ще се пренасели и ще заприлича на Шопия,което ще е гадно,ама неизбежно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: