ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Долев с оферта към частниците на Младежкия хълм - да дарят парка на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 15.11.2010Коментари (28)6438
© Plovdiv24.bg
Хич и да не си помислят частните собственици на 15 декара от парка на Младежкия хълм отново да го заграждат с бодлива тел, предупреди и. д. кметът Александър Долев и се позова на член от Закона за устройство на територията, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той обеща спешна проверка и солена глоба, ако не почистят и не преведат мястото в подобаващ вид. "Като са си купили парк, да си го използват и поддържат като парк. Пари за отчуждаване няма, а законът забранява заменките", отсече Долев и призова собствениците Емил Мирчев и Кольо Паничарски да последват светлия пример на Димитър Кудоглу, като дарят парка на пловдивчани. "Ще сме им вечно признателни, дори барелеф с ликовете им ще поставим по алеите", обеща и. д. кметът.

Макар Славчо Атанасов да се бил върнал от Китай, 38-часовото пътуване през 11 часови пояса според Долев изисквали време за аклиматизация.


Още по темата: общо новини по темата: 12
24.08.2010 »
20.08.2010 »
19.08.2010 »
18.08.2010 »
21.06.2010 »
20.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всеки, който си е купил по една или друга причина част от парк, трябва да е бил пределно наясно, че си купува част от парк, а не златна мина. Един парк струва толкова, колкото струват парковете. И понеже такива сделки няма и не би трябвало да има, цената е по договаряне. Общината предлага да закупи парцела срещу нула лева. Общината няма бърза работа - тя ще надживее Емил Мирчев и Кольо Паничарски. Това е положението. Аз ако бях кмет, точно така бих постъпил. След като Емил Мирчев и Кольо Паничарски са толкова възпитани и успешни бизнесмени, предполагам, че са били напълно вменяеми и в съзнание, когато са правили покупката. И бензиностанциите на Петрол никога не ги е продавала Община Пловдив, защото никога не са били нейни. Тези номера с добросъвестния невинен купувач не ми ги снасяйте, защото съм не 100%, а 300% сигурен, че двамата успешни и възпитани бизнесмени са били отлично информирани какво купуват. Никой и по никакъв начин не ги е ръчкал с остен да купуват част от парк. Откъде накъде данъкоплатците в Пловдив трябва за своя сметка минимизират търговския риск на двама бензинджии и да им откупуват на всяка цена неудачните инвестиции? Когато Община Пловдив започне да прави отчуждения, за да прокара някоя улица, мислите ли, че собствениците не се възползват максимално от ситуацията? Съвсем друг е въпросът, че отношението на един заместник-кмет на Пловдив не трябва да е просташко, злобно и в никакъв случай не бива да се подиграва на някакви хора.
0
 
 
Да бе да! Ама за кренвиршите им вярвам! В тая люта криза кой знае колко дългове са натрупали собствениците. И докато имат шанс да си приберат парите - ще правят всичко възможно да го сторят. Общината все ще намери пари да го откупи тоя терен. Да не се оправдават с кризата. Рано или късно общината ще клекне. Те хората са си собственици само дразнят обществото с тия колчета. Единственото което може да направи общината е да потърси отговорност на ТЕЗИ КОИТО СА ПРОДАЛИ ПАРКА
0
 
 
Барелеф на Кольо Паничарски и Емил Мирчев на алея в Младежкия хълм!! Е едно ще ви кажа - те и двамата ще се спукат от смях като го прочетат това :):):):)
+1
 
 
Доколкото съм запознат Мирчев и Паничарски са съдружници и собственици на веригата бензиностанции "ЕМКО-М" в момента наети от "Шел". Когато построиха новата "ЕМКО-М" на мястото старата "Петрол" те закупиха и земята. Доколкото знам са искали самo земята под бензиностанцията, но тя била част от парцел и така или иначе са закупили целия парцел. Като хора построили няколко бензиностанции едва ли са имали намерение да си вложат парите в този парцел за да си направт ранчо или да си построят къщи, а още по- малко да го даряват някому! Така, че какво излиза- предшествениците на долев са му взели парите на парцела, а сега видите ли трябвало да му го подарят!!! Може би за да го продаде на следващите жертви!?! Много лесно долев се опитва да манипулира общественото мнение, но с подобни необмислени изказвания най- много да го докара до съда! А там ефтинджос- популизма му ще се спъне в законите!
+1
 
 
Представяте ли си каква скука ще ни налегне след година като изринем на изборите тия карикатури от общината.... ще ми починат коремните мускули от смеха....
+1
 
 
Абе, Долев, направо им спретни една малко местна национализация. Да им дойде акъла, че от дума не разбират. Егоисти такива. Какво като са собственици? И на баща им да е бил парка - чичо Долев знае най-добре.:)))
+1
 
 
тези трябва да са по-зле от Долев, за да го припишат на Пловдив. Да иска от съдиите, които са им възстановили собствеността, те да си дарят имотите. Този Долев предизвиква само спам.
+2
 
 
Абе, принципно е прав Долев. Но начина му на изразяване и въобще отношението е доста злобно и издава ниска класа. На практика принизява спора до нивото на някоя селска махленска свада, дето вадят чикии и се колят уж приятели от детинство, като се скарат. Един заместник-кмет на Пловдив би трябвало да се държи възпитано дори с най-големите врагове на общината и да ги мачка с премерени действия, а не с глупави заплахи. Невъздържаните изказвания не само, че не водят до нищо, но нанасят удар по репутацията на всеки. Но спирам с безплатните уроци до тук.
+3
 
 
Най- после! Пловдив има своя Робин Худ - който взима от богатите и дава на бедните !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: