Добри новини за 36 общински училища в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 04.09.2020
5759
През летния период в 36 общински училища бяха извършени текущи ремонти, основно свързани с боядисване на класни и учителски стаи, коридори и кабинети; циклене и лакиране на паркети; освежаване на физкултурни салони и съблекални; подмяна на подови настилки; ремонт на отоплителни инсталации; ремонт на санитарни възли; подмяна на врати и други.

Със средства от резерва за нерегулярни разходи, който се заделя от средствата, получени по единни разходни стандарти в община Пловдив, аварийни ремонтни дейности са извършени в училищата: ОУ "Гео Милев“, СУ "Св. Патриарх Евтимий“, ОУ "Васил Левски“, ЕГ "Пловдив“, СУ "Братя Миладинови“, ОУ "Димитър Талев“, ОбУ "Пенчо Славейков“. Дейностите са свързани с ремонт на покривите на основните сгради или на физкултурните салони или в случая на ЕГ "Пловдив“ на общежитието.

За първа година пловдивските училища реализират дейности за реконструкция на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства. От община Пловдив 13 училища получиха финансиране по Общинската образователна програма 2020-2022г.

В седем общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през летния период /СУ "Константин Величков", ОУ "Панайот Волов",  СУ "Симон Боливар", СУ "Св. Паисий Хилендарски", ОУ "Алеко Константинов“, ОУ "В. и Кр. Тютюнджан“, НУ "Климент Охридски“/.

Основен ремонт се извършва в ОУ "Захари Стоянов“, свързан с мерки за повишаване на енергийната ефективност - саниране на сградата и смяна на осветлението.

Във връзка с изпълнение на проект BG16RFOP001-1.003-0001 "Образователна инфраструктура - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма "Региони в растеж“ в СУ "Любен Каравелов“ продължават ремонтните дейности. Приключила е пълната реконструкция на сградата на училището,  намираща се на ул. "Бранислав Велешки“ №2, стартирани са ремонтните дейности на втората сграда на ул. "Марагидик“ №37. Направена е организация учебните занятия да се провеждат в завършения корпус.

В 33 детски градини са извършени ремонти, свързани с ремонт на ВиК и санитарни възли, подмяна на хидроизолация на покрив, газифициране, боядисване на помещения, премахване на пясъчници, облагородяване на дворни пространства и реконструкция на детски площадки.

До стартирането на учебната година ремонтните дейности няма да бъдат приключили в ДГ "Захарно петле“ втори адрес на ул. "Ген. Котузов“, където се извършва саниране. Във връзка с реализирането на проект по ОП "Региони в растеж“ ще продължат интервенциите в ДГ "Снежанка“ и ДГ "Перуника“.  Направена е организация децата от тези градини да се помещават в други детски заведения.

До края на месец ноември предстои в ДГ "Здравец“ и ДГ "Малина“ да бъдат направени площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата, но това няма да попречи на нормалното протичане на учебните занятия.

Срокът за приключването на всички ремонтни дейности е съобразен с началото на учебните занятия и директорите на образователните институции уверяват, че няма да бъде попречено на нормалното стартиране на учебната година.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).