ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Детска учителка от Пловдив живее с 23 лева на месец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 27.12.2011Коментари (10)4529
© Plovdiv24.bg
Детска учителка от Пловдив живее с 23 лева на месец само защото преди време си е позволила да изтегли кредит от 1000 лева.

Жената работи в забавачката на заплата от 328 лева. От няколко месеца обаче не вижда почти нищо от и без това мизерната сума за съществуване, тъй като частни съдебни изпълнители й запорирали сметката. За това разказа адвокат Даниела Барекова от Гражданско движение ДНЕС, която се е заела със случая. Самата учителка обаче предпочита да остане анонимна.

Всичко започнало през 2009 г., когато на пловдивчанката се наложило да изтегли кредит от 1000 лева. Одобрили я и започнала да го погасява. В средата на периода обаче банката направила заема предсрочно изискуем и останалите пари трябвало да се върнат накуп. Жената живее сама, нямала към кого да се обърне за помощ и не успяла да събере нужната сума. Тогава частен съдебен изпълнител от Пловдив запорирал част от заплатата й. Малко по-късно пък банката била погълната от по-голяма софийска банка и дошло още едно запорно съобщение с още по-набъбнала сума за връщане. 

Накрая трябвало да връща 3045 лева заради такси и лихви. За лош късмет пловдивчанката загубила договора си за кредита и по никакъв начин не можела да защити правата си. В края на май тази година пак от пловдивската кантора на първия съдебен изпълнител пристигнало трето запорно съобщение. То било отново за същия кредит от 1000 лева, но този път било заради сключената от нея застраховка за защита.

Вече е заведен иск срещу банката, кредитирала учителката. Той ще бъде гледан от съда в Пловдив в началото на 2012 г., уточни адвокат Барекова.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щом жената си е загубила договора,в банката имат копие,адвоката да го изиска по служебен път.Явно има незаконно запиране на дълга,ама някой трабва да провер всички промени настъпили с банките,сигурна съм,че има злоупотреба.
0
 
 
Много жалко! За една недоказана футболна звезда келеш има досега 56 коментара, а тук до мен са само 8! А злобата на деня е именно случаят с тази женица! Договорите наистина трябва внимателно да се пазят! И предсрочно да изискаш накуп за останалите 6 месеца за жалък кредит с останала главница от 500 лв. си е направо кокошкарска постъпка от страна на банката!
+1
 
 
Всички сте прави,но има един неписан закон в които се казва че по време на криза банката има право да променя правилата без съгласието на потърпевшите.Защо мислите се заформи тази изкуствена криза?Заплатите падат,лихвите нарастват а богатите стават по-богати на гърба на хората. Какво всъщност направи плоският данък?Принуди хората с ниски заплати да плащат данъците на богатите.Ако човек с 300лв. дава 20% от заплатата си под формата на данък то хората с 2400лв. не плащат и стотинка.Можете да се доситите кои взима такива заплати :))). Решението е едно и то е с банки да не се работи.Принципа при тях е като в казината.Системата е такава,че да крадат.
+1
 
 
Така става,когато договорите се подписват без да се 4ете, особено малкия шрифт.
+5
 
 
Запор обикновено се прави на заплата, като съобщението се изпраща на работодателя. И се блокират пари само по един запор, следващите чакат на опашка. Могат да ти запорират 33 % от заплатата, като трябва да ти остават пари, за да преживявш. Някой е решил да се направи на интересен пред журналистите.
-1
 
 
Ами нормално е ако изтеглиш заем и не го изплащаш банката да направи заема изискуем предсрочно и да запорира сметки.За да набъбне за две години от 1000 на 3000 лв означава, че не е обслужван изобщо.Опитът да се представят нещата в стил "лошата банка срещу горката жена в случая не е правилен.
+5
 
 
Как така в средата на периода банката ще направи заема предсрочно изискуем. Това може да стане само ако жената не си е погасявала вноските редовно. Иначе банката няма право да изисква заема предсрочно. Лошото е че жената не пази договора, такива неща не се губят. Дори след изплащане на заема се пази, защото от банките всичко се очаква. И всяка вносна бележка за погасителните вноски също се пази. Иначе току виж са те изкарали неизряден.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: