"Десант" по "Христо Г. Данов", търговците ядосани на кметството на "Централен"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (7)
16:46 / 12.02.2019
8367
Започна разширяването на тротоарите на ул. "Христо Г. Данов", предаде репортер на Plovdiv24.bg от място. Ремонтът на ключовата улица в абсолютния център на Пловдив стартира без първа копка в понеделник, само ден по-късно служителите на фирмата - изпълнител показаха, че няма да пестят сили. Единият от тротоарите е разчистен от старите плочи, премахват се старите стълбове за осветление, в момента се изрязва и част от асфалта за предвиденото по проект разширение на тротоарите, същото ще се случи и с другия тротоар, който в момента е оставен за свободно преминаване. Като цяло те ще бъдат изпълнение по образеца на тези по ул. "Отец Паисий". Пътното платно ще бъде преасфалтирано, местата за паркиране ще се намалят заради въвеждане на успоредно паркиране, ще бъдат монтирани антипаркинг колчета. 

Притесненията на работещите в зоната, обаче, не са малко. Хората коментираха пред репортер на Plovdiv24.bg, че най-големият им страх е от евентуално увеличение на крайните срокове. Собствениците на бутик за дамска мода споделиха, че опитали да открият нещо за проекта в близкото кметство на район "Централен" (сградата се намира на ул. "Христо Г. Данов"), в крайна сметка се отказали заради прехвърляне от "стая в стая", но по стечение на обстоятелствата повече информация им дал самият кмет Иван Тотев, когото хората спрели буквално на улицата, минавайки наблизо - по думите му очакваният край на ремонта е в края на април. 

Припомняме, че в момента се работи от ул. "Антим I" до ул. "Свети Климент". Предвижда се строителните и ремонтни дейности да са на етапи със съответно спиране на движението в съответните участъци.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (325):
28.04.2024 Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).