ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Деца от ДГ "Мирослава" пресъздадоха любими приказни герои чрез рисунки и 3D модели на книги
Автор: Георги Кирилов 15:34 / 01.11.2022Коментари (0)1814
За поредна година екипът на ДГ "Мирослава“ посвещава седмица на книгата, в която формира ценности и добродетели, уважение към будителите, обич към знанието и любов към книгата. С множество инициативи, мероприятия и работилници, деца и родители имаха възможността да се забавляват и да съпреживеят радостта от споделените моменти на съпричастност, отговорност, любов и креативност.

В отговор на поставените към децата и техните родители предизвикателства седмицата започна със запознаване с делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Бъдещите първокласници с въодушевление разказаха на децата от по-малките групи за живота и делото на българските будители, които ни дават основание да се гордеем, че сме българи. Те разбраха, че през вековете много поети, писатели, учители и книжовници са се погрижили пламъчето на знанието в нас никога да не изгасва.

Малчуганите от различните възрастови групи заедно със своите семейства пресъздадоха любими приказни и вълшебни герои чрез рисунки и 3D модели на книги. Родителите с желание се включиха в инициативите и проявиха невероятно творчество и креативност в създаването на проекти за делата на будителите. Други съчетаха четенето на енциклопедии с разглеждането на образователните табла в двора на детската градина. Най – смелите драматизираха приказки в сценични костюми и разказаха любими на малки и големи вълшебни истории.

Празникът "Приятели на детската книга" даде възможност за пореден път да се проведат инициативите "Приказки от прашния сандък“, "Давам книга, вземам книга“, " Чудна книготека“, " Вълшебен театър“, " Бърканица в приказките“, "Приятели на детската книга", "Прозорче към света."

С цел осъществяване на приемственост между детска градина и училище талантливите танцьори от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" изненадаха възпитаниците на ДГ "Мирослава“, като представиха богата програма по повод Деня на народните будители. Чрез словото и магията на танца, учениците разказаха за най-известните възрожденци и предизвикаха изключително въодушевление у малките зрители с невероятната си хореография.

На свой ред бъдещите ученици от детската градина изразиха своята благодарност, като поднесоха пано, от природни материали, изработено от детските сръчни ръчички с ликовете на солунските братя Кирил и Методий и достойно отвърнаха на поздрава с поздрав.

Красив завършек на дните, посветени на детската книга беше 1 ноември, на който малките приказни герои забъркаха голяма "музикална салата" от приказки. Децата разбраха, че всеки запазва в сърцето си нещо хубаво, добро и красиво от книгите, че те са наши добри приятели, дават ни сила, знание, любов и вяра. Ние можем да "събуждаме" книгите, а събудените книги знаят как да събуждат светове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: