ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева остава в Общинския съвет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:47 / 06.07.2010Коментари (12)7132
© Plovdiv24.bg
Макар и изключена от ГЕРБ, досегашният председател на групата съветници от партията ще остане в местния парламент, съобщи Дани Каназирева на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"На въпросното заседание на изпълнителната комисия ми беше връчена предварително подготвената ми оставка като общински съветник. Почувствах се като герой от време, за което бях чувала единствено от разказите на моите родители, когато е имало едно политбюро на ЦК на БКП и е бранело интересите на държавата дори от враговете с партиен билет, защитавайки член 1 на тогавашната комунистическа конституция", разказа 31-годишната Каназирева.

Един по един тя отхвърли изтъкнатите мотиви за изключването й. И в публичните си изяви, и от трибуната на местния парламент тя била защитавала позициите, заради които е станала член на ГЕРБ. Не би могло да бъде упреквана в лични амбиции, защото дори в присъствието на членовете на националната изпълнителна комисия Красимир Велчев и Искра Фидосова си била направила отвод, когато партийната организация в район "Централен" искала да я включи в кандидат-депутатските листи, обосновавайки се, че е избрана като общински съветник, за да работи за Пловдив.

Натискът към нея дошъл още след победата на ГЕРБ на парламентарните избори, когато от бивши комсомолски секретари, различни групи и групички, заваляли CV-та към партийната централа, за да си намерят добро кариерно развитие в служби и службички, като кандидатите, освен първото си желание, посочвали дори второ - като какво биха искали да работят. Истински неудобна станала, когато се опитала да пресече икономически интереси, свързани с вмирисаните столични бали. Близо 14 милиона от парите трябвало да отидат във фирма на бивш заместник-министър - "Тракия РМ", за почистването на речното корито на Марица, и 10 милиона за рекултивация на сметището. Точно тогава, отстоявайки реалната, по-ниска цена за софийските отпадъци, тя си била навлякла гнева с въпросите къде би отишло надвзетото. По онова време за пръв път й поискали оставката и назначили съпредседател в групата. Каназирева била първият човек, подписал предложения тогава протокол, за да се избегнат конфликтите.

Когато, от трибуната на местния парламент, относно желанието за увеличение на държавния капитал в Окръжна болница, заявила, че министър Анна-Мария Борисова е подведена, го сторила, защото в противен случай трябвало да каже, че министърката не е в час и не знае какво подписва, след като две години преди това ГЕРБ са гласували против предложената за пореден път схема за скрита приватизация на болницата, против която в своя подписка са се подписали вече близо 20 000 пловдивчани.

"Къде точно наруших декларацията на ГЕРБ за открито управление, в името на което дойдохме на власт?" - попита Каназирева. В първия срок на 6 клас нейната мечта не е била да стане общински съветник и тъй като вече не вярвала в политически органи, била готова да подпише оставката си и да я връчи на медиите, които, ако преценят, че някъде в нещо е сгрешила, да я депозират при председателя на Общинския съвет. В огромна папка - като юрист, за когото документирането на фактите е особено важно, е събрала поне 612 становища към различни институции, 10 политически анализа, над 30 сигнала и жалби до министерството на правосъдието и други компетентни органи и над 20 питания. И занапред като общински съветник ще продължава да отстоява своите граждански позиции срещу сегашното управление на Пловдив.

Каназирева отрече витаещите клюки и интриги, които забърквали името й около получени близо 80 хиляди лева хонорари от Университетската болница. Съпругът й Тодор Крумов Каназирев пък не бил собственик на кафе-автоматите, които обслужвали двете най-големи пловдивски болници.

"Ако те наистина са негови, аз ги подарявам на ПП ГЕРБ, за да печели от тях", подчерта Каназирева.

На сесията в четвъртък, вече независимата общинска съветничка, ще смени най-предното си сега място и ще седне там, където председателят на Общинския съвет й посочи.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 9
14.07.2010 »
08.07.2010 »
08.07.2010 »
06.07.2010 »
02.07.2010 »
01.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 06.07.2010 г.
0
 
 
Повечето не мога да коментирам, но пак не разбрах защо се бори това моме Пловдив да получи по-малко за боклука?! За мен това беше и си остава схема ГЕРБ (София) да плати колкото се може по-малко на Пловдив (ВМРО). Интересно кой и как реши коя е реалната цена и защо по-високата да не е реална?
0
 
 
Не знам,но ми се струва пресилено това отлюспване.Не само това но и вредно.Една партия винаги в себе си трябва да има друго,различно мнение,опозиция,която да изказва свободно аргументите.Това е то демокрацията и по този начин една партия може да се саморегулира и самоконролира.Мисля,че това е задължително иначе партията е обречена.Имаме и примери в тази насока.Така че според мен ГЕРБ,направи голяма грешка.Не познавам дамата но от това което чета мисля ,че такава личност ще е много полезна.Жалко,но се надявам да продължава да работи в интерес на Пловдив и истината.Имаме нужда от такива хора и не трябва с лека ръка да ги унижаваме.
+1
 
 
Дано някога доживеем времето, когато след като минат избори, народните избранници да забравят партийните страсти, плюенето по опонентите и тези които не вървят със стадото, а да работят за просперитета на държавата или общината. Дано, но скоро не виждам как ще стане.
+2
 
 
Политиката е мръсен занаят и ние,обикновените пловдивчани,едва ли някога ще разберем цялата истина!
0
 
 
Ако Дани е толкоз принципна и честна нека ми отговори защо като кара своя МЛ говори по мобилния си телефон, което е забранено по закон.
+3
 
 
Огън мадама, отритната от краля-слънце. Става интересно.
+1
 
 
По-добре, че се махна от тези. Човек трябва да отстоява принципите си, а не да блее в общото стадо говеда. Дръж се, сега ще можеш да бъдеш самата себе си без да се притесняваш от някого си.
0
 
 
Дръж се, Дани! Няма да им правиш густото на шепа дресирани зайци от ГЕРБ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: