ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева: Областният управител е длъжен да се намесва в работата на местната власт!
Автор: Диана Бикова 08:30 / 30.12.2019Коментари (21)10388
©
Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършила е Право в ПУ "Паисий  Хилендарски", след това става доктор по Конституционно право с дисертация на тема "Местната власт в условията на членство на България в Евроейския съюз". 

Специализира "Британско право и право на Европейския съюз" в "Кеймбридж", а през 2014 г. специализира в САЩ по програма "Младите лидери на България", компонент "Обучение за млади професионалисти в сферата на правосъдието", организирано от Фондация Америка за България.


Адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив. Основател и лидер на "Съюз за Пловдив". Общински съветник и председател на ППГОС "Съюз за Пловдив" в ОбС – Пловдив. На 5 ноември 2019 г. бе назначена за областен управител на област Пловдив. 

2019-та се оказа година, изпълнена с много предизвикателства за Дани Каназирева, казва в интервю за Plovdiv24.bg областният управител на област Пловдив. 

Ключовата дума в работен план е решителност - да отстоява своите позиции, да преследва своите каузи, да отстоява принципите, в които винаги е вярвала.

В интервюто Каназирева коментира как от кандидат за кмет на Пловдив и яростен критик на управлението на ГЕРБ в следващия момент е назначена за областен управител от същата партия. "По някакъв начин се правят внушения, че едва ли не "Съюз за Пловдив" е възникнала като анти-ГЕРБ организация, което абсолютно не е вярно. Аз никога не съм критикувала личността на един или друг кмет, винаги съм била яростен критик на решенията, които се взимат, и начина, по който се управляват и решават наболелите въпроси на местната общност" - обясни Дани Каназирева. Тя обещава да бъде такава и занапред не само за казуси в Пловдив, а и за всички общини в региона. Няма нищо по-ценно от това, когато едно управление е отворено за хора дори с различно мнение - смята областният управител.

На въпрос за бъдещето на "Съюз за Пловдив", Каназирева посочи, че за един месец партията е внесла в Общинския съвет предложения за ревизия на сделките, за намаляване на данък МПС и за създаване на структура "Зелена система". Тя е сигурна, че партията ще затвърди позициите си в полза на пловдивчани.

Дани Каназирева беше редом до кмета Здравко Димитров на няколко важни срещи. В интервюто коментира, че решения, които касаят важни за града теми, трябва да се взимат с консенсус. "И друга община да реши да взима подобно решение, аз също ще бъда там и също ще дам своето становище" - каза тя.

Областният управител коментира и транспортната връзка "Бетонен мост". Каназирева ще отстоява да има успоредно проектиране на пробива под централна гара и на реновирането или изграждането на нов бетонния мост.

Областният управител не само има правомощия да се намесва в работата на местните власти, а е длъжен да го направи, категорична е Каназирева. Тя уточни, че е в непрекъснат диалог с гражданите не само на Пловдив, а и от региона. Като пример посочи проблема с водоснабдяването в Брезово, с избора на кметски наместник в община Съединение, с решение в ОбС - Куклен за транспортните линии... 

За един месец Дани Каназирева е успяла да се запознае в детайли с всички проекти в областта. Активно се работи по Югоизточния обход от колелото на Асеновградско до "Скобелева майка" и се очаква в края на март, началото на април да се обяви обществената поръчка за изпълнението. Проведени са няколко работни срещи за околовръстното шосе, което ще се изпълнява на три лота.

Паралелно с това се работи по проекта за каскада "Въча" и се предполага, че през септември-октомври догодина ще има готовност за предпроектни проучвания за водоснабдяване. Сред акцентите в бъдещата работата ще е надлеза до Хисаря, който е изоставен от 30 години. Каназирева обяви, че ще се работи и за изграждане на пречиствателни станции в общините, а в началото на новата година ще проведе среща с ръководството на ВиК. 

За 2020 година областният управител си пожелава здраве, а за града и региона  желае проблемите да се решават успешно. 

Цялото интервю с Дани Каназирева гледайте във видеото.



Още по темата: общо новини по темата: 24
01.01.2020 »
01.01.2020 »
01.01.2020 »
31.12.2019 »
31.12.2019 »
30.12.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Гергов, Румен Козела, Кисьови с екстри, Мека топлина без вазелин, какво още трябва да се каже за политическата кариера на таз ултра важна госпожа?! Пловдивчани я наричат с имена, които ще спестя, но най-мекото е шафрантия. Лошо, адвокат, общински съветник, политик, пък шафрантия. Обаче пловдивчани са мъдри хора, те знаят много неща. Та, тая, същата, дето направи най-грандиозната измама в историята на изборите, въвлече 4 социологически агенции в мерзките си дела, ронеше сълзи в нощта на изборите като единствената алтернатива на статуквото, а на следващия ден беше назначена за областен управител... Извинявайте, ама и тираджиите плюят на такава фреквентност. Сори, Дани. Язък за парите и язък за обещанията, които предварително си дала. Нямаш място на масата при големите. Е, освен чрез меките крачета на Зикича. По този твой специфичен начин може и да успееш да пропълзиш. Но все пак, чети законите, те са над всичко! Доктор си!
+2
 
 
Ся, като ви чета тука и зорлем ме тикате да пиша. Не ви ли е ясно, че истинският кмет на Пловдив сега е точно Дани Каназирева. Да, точно Дани е човекът, който взима решенията. Защото Зико е толкова неспособен да управлява, че още не беше заел поста и назначи Дани за областен, чак на Бойко му стана трудно да отговаря как точно е станало това назначение. Сега Дани обаче не спи, атакува, тя се намесвала в управлението на Пловдив. Да умреш от смях, по кой закон, бе Дани, ти се месиш на Зико. Нали той е избран от хората, а ти си просто назначена. Кой е по.голям от вас двамата. Явно ти водиш парада, ти явно си реалният кмет на Пловдив. А мъжкарят Зикича къде е!
+2
 
 
Добре, бе, пичове, тая утрепана шантонерка, какво я коментираме повече. Тя взе, каквото й беше по силите. Повече не може, тя е просто мръвка месо. С нея и без нея, все тая. Пробваха я срещу Славчо, видяха, че не е на нивото му и я пратиха областен управител, за успокоение и некъв престиж. Тъгата идва от там, че тя го смята това за огромно постижение, не може да прецени колко е затънала. Нищо, на следващите избори ще посрещне истината директно в очите. Сбогом, Дани, дано си щастлива. Толкоз. Нямаш капацитет за повече.
+2
 
 
Данка по време на стажа си в Комина не е разбрала, че к**вентийските номера не винаги вървят и в политиката. Чичо Гошо би трябвало поне тоз урок да й предаде, ако не друго. Щото той я сложи в политическия живот на Пловдив. Тя слезе триумфално по стълбите на хотел Ленинград, като адвокат на Актор - България, заедно с директора на Актор - България - инж. Иван Соколов. И ако се питате, да, вярно е, подписът под заробващия общината договор за ремонт на Синдикалния дом е на Дани каназирева като адвокат на Актор. Останалите са д-р Чомаков и присъдружните сатани. Нека се знае кой какъв го е играл, преди да иде на дебат пред Би Ти Ви. Старите българи са казали, веднъж се наведеш, цял живот те навеждат. Това е то.
+2
 
 
Е, хубава работа! Доктор по право, а не знае, че областен управител не може по закон да се бърка в работата на кмета. Е, ако имат някакви други отношения, то вече е ясно. Зикича толкова се оплете и падна на колене, че кака Здравка е идеалната кметица на Пловдив! И мека топлина, и Козела здраво я подкрепят изотзад, та няма дертове. Имаме си две в едно - Здравко и Здравка. Но не за това гласуваха пловдивчани. Не за увеличаване на данъци, не за проститутски номера, не за безумни заеми. Хората искаха по-добър живот. А получиха най-грандиозната изборна измама на века - Здравко и Здравка взеха изборите. Да видим колко ще удържат във властта. Че както са я подкарали, може и да не е много дълго. Бате Бойко винаги има последната дума, да не забравяме!
+2
 
 
Како Здравке, само един въпрос да те питам. Ти с кой акъл си мислиш, че с тия хилави 11 000 купени гласа ще станеш кмет на Пловдив. Айде, помисли! Със всичките пари, дето скубеш от Румен Козела, от ГЕРБ и от братя Кисьови, с които имаш изключително "специални" отношения, пак не успяваш да додрапаш. Славчо Атанасов с двата скъсани лева, дето има в джоба, те отвява като малка гара по пътя вече три пъти на избори, ще го направи и четвърти път. Много се изживявш ти, а сега направо заявяваш, че ти си кмета на Пловдив. Обаче, прочети си закона, ти като каква ще се месиш на кмета, той е избран от хората, пряко, а теб те назначи Пинокио-Зикича. Ама, като му гледам кашкавалените крачета, то май ти управляваш Пловдив в момента... Тъжна работа.
+4
 
 
Г-жо Каназирева не създаде ли партийка когато те изключиха от ГЕРБ? За какви принципи говорите ? Ей не сме чак толкова прости ....то бива дебелоочие ама това е в повече
-1
 
 
Защо се изложи толкова много глава нямаш ли на раменете да мислиш ?
+3
 
 
Жалко жалко жалко имах малки симпатии и леки надежди към теб ! А то каква била работата лични интереси
+4
 
 
Излъга всички твои избиратели ! Драпа като луда да се докопаш до някоя службица ! Нали беше да изберем промяната против статуквото ! А каква стана , завъртя опашката ! Обаче на следващите избори си с 00 съветника ! Какво ти пука нали си обявена за гербаджийка от самия Борисов
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: