ДБ скочи на кмета заради назначаването на Богомил Грозев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:03 / 02.03.2020
5599
Политическа декларация от "Демократична България" и Слави Георгиев:

"Демократична България" и независимите общински съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров депозираме предложение, с което искаме общински съвет Пловдив да задължи кмета да спази Закона за закрила и развитие на културата. Именно този закон предвижда длъжността директор на ОИ "Старинен Пловдив“ да бъде заемана след проведен конкурс.

Нашите конкретни искания са следните: 

Кметът в срок до 30.04.2020г. да стартира процедура по Кодекса на труда за провеждане на конкурс за заемане на длъжността "директор“ на ОИ "Старинен Пловдив“. 

В комисията по допускане до конкурс за длъжността "директор“ на ОИ "Старинен Пловдив“ да бъде включен един общински съветник. 

В комисията по провеждане на конкурса за длъжността "директор“ на ОИ "Старинен Пловдив“ да бъдат включени трима общински съветници.

Припомняме, че Старият Пловдив е обявен за архитектурно-исторически резерват, през 1979 получава златен европейски медал за опазване паметниците от миналото, а от 2011г. е и в списъка на археологическите резервати. Към днешна дата общинският институт "Старинен Пловдив“ е една от най-значимите институции в Пловдив, които имат за задача да извършват и управляват дейности по опазване и закрила на движими и недвижими културни ценности.

Институтът популяризира българското духовно и културно - историческо наследство, организира също и осъществява редица културни дейности и прояви. Чрез своите експерти ОИ "Старинен Пловдив“ участва в изготвянето и координацията по изпълнение на стратегията за опазване на културното наследство на територията на общината, координира мероприятия по благоустройство, инфраструктура, озеленяване, чистота, външно колоритно оформление, реклама, сигнализация и маркировка на територията на АИР "Старинен Пловдив“.

Това многообразие от дейности налага управлението на общинския институт да бъде свързано с ясна визия за развитието на архитектурно-историческия резерват, да бъдат обосновани всички мероприятия по консервация и реставрация на културните ценности по реда на Закона за културното наследство. Освен в областта на културата от управляващия ОИ "Старинен Пловдив“ се очаква да има визия и за културно-информационната, експозиционна и популяризаторска дейност за използване на наследството, както да има стратегия за управление на стопанската дейност на общинския институт, която е свързана с производството и разпространението на сувенирни материали, реплики и апликации, организиране и осъществяване на културни мероприятия, прояви, отдаване под наем и др.

Назначаването на длъжността "директор“ на ОИ "Старинен Пловдив“ на лице, което не е представило нито пред ръководството на общината, нито пред обществеността своята визия за развитие на АИР "Старинен Пловдив“, поставя пред съмнение качественото му управление.

Виж коментарите (1)

Още по темата (214):
27.04.2024 Ще се проведе търг за бивш култов клуб на открито в Пловдив
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).