ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Махнете ненужните светофари из Пловдив и сложете легнали полицаи!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 20.07.2014Коментари (22)7015
© Plovdiv24.bg
Стандартни легнали полицаи са нужни на много места в града. Това смята читател на Plovdiv24.bg:

Здравейте, пиша ви във връзка с една от най-често споменаваните теми напоследък, а именно - трафика. В Пловдив той е силно затруднен за броя коли и жители.

Забелязвам, че има ужасно ниска култура около пешеходните пътеки, която може лесно да бъде наложена, и то по начин, който ще е полезен и за водачите и пешеходците, ще намали вредните емисии, задръстванията, чакането за пресичане и т.н. 

Само плюсове и нищо друго - говоря за легналите полицаи. Но не тези, които някой е решил просто да излее, а нормални стандартни, като тези на снимките (София). За пример ще дам култовите пешеходни пътеки на "Шести септември" - до "Петър Берон", "Фламинго", пешеходната пътека до ЕВН (преди прелеза) и т., и тн. 

Общо взето, могат да бъдат премахнати огромно количество светофари, които са напълно ненужни. Ползите от легналия полицай са очевидни. Писах на няколко от отговорните органи, но нямам никакъв отговор. 

Разбирам, че е свързано с пари, но не мисля че малко асфалт и боя са особени разходи, а ползите биха били огромни. Надявам се, че идеята ми (съмнявам се да е само моя) ще придобие подкрепа и популярност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз съм съгласен, идеята е добра. Също така трябва да се обезопасят и жилищните райони както е казла един добър човек преди мен. Не може в малки улици като например ул. Бряст в Смирненски, до която има детска площадка и винаги има деца да минават шофьори карайки с над 50 км/ч.
0
 
 
Много неща могат да се променят към по-добро, при това с изразходването на съвсем малко средства, НО (винаги има едно огромно "но" ) няма нито капацитет нито желание. Единственото, в което се влагат мисли и усилия е как да се направи живота на хората по-изнервен, по-труден и по-кратък.
0
 
 
За легналите полицаи съм съгласен, НО да бъдат в жилищните райони, където има деца и детски градини, и.тн. Ако искате облекчение на трафика решението е само едно - кръгови кръстовища. В Мадрид има над 10 мил автомобили, а трафика знаете ли какъв е? Там на всяка улица през 400м кръгово - вътре в квартали, и малки улички знаците на 98% от кръстовищата са с предимство ,т.е - от ляво ако няма никой пътуваш. А за да минеш през кръгово щеш, не щеш ще спреш, за да се огледаш. Правиш кръгово и пешеходна на 30м преди него, а не както е тук В НЕГО, да се чудиш да пресичаш ли да тичаш ли, или да сгазиш пешеходец, за да не те отнесат. То решение има, ама нали парите докат се изцентруфугират и вземат та свършат, и айде пак конусчета, фалишва боя (изкарваща месец два) и така! Правете едно Граждаснко Движение лансирайте идеята , събират се повече хора - по възможност безработни, които да отделят само по 1 час от времето си за пърдене и оплакване, и плюене по всчико и всички, и за 24ч целият град ще е преначертан и преустроен, и имащ трафик клонящ към 0.
+1
 
 
Подкрепям!Като бях в Белгия преди година беше навсякъде с такива легнали полицаи-на всяка пешеходна пътека!Бих допълнил и нещо друго-там на платното е велоалеята,вместо нашите управници да се чудят къде и как да ги направят тези алеи-ето ти го решението!Булевардите са ни достатъчно широки и една алея от 50-60см.няма да пречи на никой.
+3
 
 
Легналите полицаи са добро решение, но какви ще са легналите полицаи? Ако пак са налеят с асфалт, общината не си върши работата с маркировката ще има проблем с видимостта. Ако са с онези конуси-не вършат работа, пък закрепването е калпаво.
+4
 
 
Навсякъде, на всяка пешеходна пътека трябва да има легнал полицай ! Само така малоумните селяни ще си кажат "абе така и така ще намаля, чакай да спра да пусна хората", няма друго решение. Харесва ви или не, много станаха хората от картофите, които идват тука единствено да вършат глупости...
+1
 
 
Сложете легнали и няколко истински. Е не се знае колко шофьори ще спрат, но пък това е тръпката, хахаха
+5
 
 
...бих допълнил и наглите, ако с времето се наслагат камери и засечените от тях нарушения се санкционират, а не да се правят компромиси за батко и братко, ще има повече ефект. Ама е по-лесно да се усвоят парите и да се изхарчат за всичко друго, но не и с мисъл за обикновенните хора.
+5
 
 
Полегнал полицай като показания на снимката е редно да има на всяка пешеходна пътека,а тези до училище Петър Берон и Фламинго наистина са кошмарни.Около всяко училище е нужен полегнал полицай.Не защитавам пешеходците и те са с ниска култура на пътя,но факт е високата скорост и задръстванията в града.
+14
 
 
Българинът НИКОГА НЯМА ДА има култура на шофиране и пресичане. Това е простата истина! Трябват солени глоби, отнемане на книжки и тогава малко от малко ще се подобрят нещата. Пример - чакам на червен светофар на Семинарията в Пловдив. Някакъв чичка малко по-малко дава напред, напред и изведнъж се озова в средата на кръстовището, пречейки на другите да преминат, създавайки опасност за птп и то само и само, за да тръгне първи, когато светне зелено. Втори пример - отново на светофар - светва зелено, всички тръгваме и изведнъж изскача някакъв залюхан колоездач, който се опита да префучи през зебрата! И с тапи в ушите при това - тъпака си слуша музика и въобще не го еВе как кара и как преминава! Защото колоездачът не е пешеходец! Трети пример - по бул. 'Санкт Петербург' онази вечер някакъв манг@л караше в посока Метро в насрещното, в лявата лента! Пример 4 - пресича пешеходец на 1-вото кръгово на Панаира и вместо да пресече по пътеката, тръгва по диагонал към някаква банка и пердаши по платното! Солени глоби трябва да има за всички! Като не я платиш до 2 седмици, да се увеличава с 20%. Като не я платиш до 2 месеца, тъкмо става двоен размер + точки от талона за шофьорите или обществено полезен труд за пешеходци/велосипедисти/скутери и други камикадзета! За тези, които получават заплатите по сметка - като не я платиш до 2 месеца, държавата да има право да ти ги запорира от заплатата! И така.. за 6 месеца ще се наложи дисциплина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: