Чистят многократно Братската могила, вандалите веднага я цапат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
07:35 / 15.11.2009
6583
Заслужават ли пловдивчани по-чист град или сами сме си виновни за ситуацията, в която се намират много паметници, стени на сгради и обекти в града? Този въпрос вероятно си задават много хора, които наскоро са виждали състоянието на Братската могила. В края на лятото с новозакупената техника за премахване на графити от фирма "Чистота" започнаха почистването й като част от цялостното "съживяване" на парка. Скоро след това се оказва, че вандалщината не може да бъде преборена. Почистените участъци от монумента вече са издраскани отново. След сигнал на читател на Plovdiv24.bg потърсихме управителя на фирма "Чистота" Радослав Кошински, за да разясни ситуацията там. Ето какво каза той:

"По-голямата част от графитите ги бяхме изчистили. Интересното е, че всяка нощ се получаваха нови надписи и то интересното е, че върху почистеното, а не върху непочистеното. Т.е. цялата работа отиваше някой да ни прави на пук. И Общинска охрана ходиха, и полицията ходиха, но не можаха да се оправят. За това просто ние вече не виждахме смисъл да хвърляме грешни пари на данъкоплатците там и всяка сутрин да чистим нещо, което е надраскано през ноща и буквално оставихме Братската могила. В момента екипажа ни е на Пеещите фонтани, които се ремонтират и ние имаме достатъчно работа, която да вършим там с тази техника.

За нас разочарованието за Братската могила е не че ние не можахме да си свършим работата. Ние имахме и машините, и капацитета, и уменията да изчистим момумента, само че не можахме да се справим с вандализма."


Виж коментарите (15)

Още по темата (22):
13.06.2023 Вижте какво направиха на Братската могила в Пловдив
29.03.2023 Вижте какво ще има пред Братската могила в Пловдив
24.09.2022 Роди се идея за Братската могила
03.04.2021 Братската могила ще бъде основно почистена от графити
17.01.2021 Читател: "Ремонтират Братската могила!" Да, ама не!
03.07.2020 На входа на Братската могила може да има надпис "Убежище на комунистическия терор"
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).