ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Чистота": Готвим се за голям сняг! Може обаче и да се размине!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:19 / 18.12.2012Коментари (18)8467
© Plovdiv24.bg
Очаква ли ни утре обилен снеговалеж и образуване на голяма снежна покривка, или и този път снегът ще подмине Пловдив? С тези въпроси Plovdiv24.bg се свърза с шефа на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов. Ето какво сподели за читателите ни той:

"Според едната прогноза, с която разполагаме, утре над цяла Бълария се очаква снеговалеж, а в Пловдив той ще бъде особено силен. Такава е прогнозата на БАН. Според другата обаче - тази от летище Крумово, в нашия град снегът ще е примесен с дъжд, при положителни температури и няма да се образува снежна покривка. Ние обаче се готвим за голям сняг. Предупредили сме КМД освен разпръсквачите на сол в готовност да бъдат и снегорините. Ако снегът натрупа 5-7 сантиметра, те също ще излязат по улиците. 

Когато спре дъждът, ще направим подложка от сол. Силният снеговалеж се очаква към 5 часа сутринта. Ще бъдем на линия през цялата нощ. Имаме хора във всички райони и когато машините тръгнат, контрольорите ще са в тях, за да дават указания откъде точно да се мине. Подложка ще направим и във вътрешнокварталните улици, ако започне да се реализира по-песимистичната прогноза за много сняг. Всички наши служители са на линия - всичките 132 автомобила ще излязат при силен сняг: 32 разпръсквача, 93 снегорина и 7 фадроми", изчерпателен бе Стоянов.

Ето и метеорологичната прогноза на НИМХ:

"Оранжев код" обявиха метеоролозите за сряда за 12 области на страната. Кодът за опасност е въведен заради силни валежи от дъжд и сняг, които ще бъдат придружени и със силен вятър.

Ще духа северен вятър с пориви до 22-26 м/с. Сумарното количество на валежите ще е 20-30 л/кв.м. Ще има навявания.

Ощв през нощта в по-голямата част от страната ще започне да превалява сняг. В югоизточните райони валежите ще са все още от дъжд, но до сутринта ще преминават в сняг. В източната половина от страната ще се усили североизточният вятър и с него ще нахлува студен въздух.

Утре в Източна България метеорологичната обстановка ще се усложни - ще духа умерен и силен северен вятър, ще има значителни валежи от сняг, ще има и навявания.

В Западна България вятърът ще е слаб, в западната част на Дунавската равнина умерен от североизток, там ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°, през деня ще останат почти без промяна. Максималните в повечето места ще са между минус 4° и 1°. Атмосферното налягане ще се повишава.

В планините ще вали сняг, повече в масивите в източната половина на страната. Билата ще са в мъгла. По високите открити части ще духа силен и бурен вятър от север, североизток. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - минус 9°.

По Черноморското крайбрежие ще вали дъжд и сняг. Вятърът ще е силен до бурен от север североизток. Вълнението на морето силно - около 5 бала. Максимални температури 2° - 4°. Температурата на морската вода е 6°.



Още по темата: общо новини по темата: 154
16.04.2013 »
16.04.2013 »
27.03.2013 »
26.03.2013 »
13.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.12.2012 г.
0
 
 
Наистина! Защо учениците трябва да ходят в такова ужасно време на училище ? Мръзнат по спирките да си чакат автобусите/тролеите , да не забравяме , че наистина голяма част от учениците пътуват от съседни селища от област Русе.... То пътищата не са разринати и не може да се кара с повече от 30-40 км/ч , а за пешеходците просто няма място на тротоарите, заради натрупалия сняг , който продължава да навява и натрупва...
Aнонимен
на 19.12.2012 г.
0
 
 
А как може учениците да са на училище? Нали има нов шеф на инспектората, да покаже, че си разбира от работата. Все пак вън е ужасен студ и автобусите закъсняват, децата мръзнат по спирките. Не забравяйте, че има и пътуващи деца от съседни селища!
+8
 
 
Стига сте хейтвали бе.Какво се оплакавате,нали е зима.Нормално е да има затруднения заради снега.Че в една Германия (която искаме някога да настигнем) също не могат да с е справят със зимната обстановка.По новините дават какви проблеми имат големите държави,а вие искате в бедна България да е на ниво всичко.Още повече,че много малко хора си чистят площите пред блока,също и полагат грижи за размразяване на площадката пред входа.Зимната тежка обстановка се преодолява само с общи усилия.
0
 
 
Ние на снимката защо сме в бяло толкова ли много ще ни затрупа :D:D:D
+6
 
 
Защо пак се лее "хейт", при условие, че все по-рядко са "неподготвени"... Или ей така, по навик, или защото "Само в България става така", или защото по партийни линия се налива омраза. Фактите, обаче, говорят друго - градът ни миналата година беше един от много малкото проходими, тази година показва също добра подготовка. Разбира се, с една ГОЛЯМА забележка - гражданите си барат ушите за площите, които са тяхна отговорност.
+2
 
 
КЪМ МАЯ НА КАКЪВ ЕЗИК ПИШЕТЕ И ЗАЩО ТОЛКОВА ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ
-1
 
 
Гответе се! А на бас, че пак ще ви изненада!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Футболно първенство за ветерани
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: