ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бутат незаконни кафенета и правят възрожденски площад
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 03.07.2010Коментари (14)7978
© Plovdiv24.bg
Италианци ще финансират новия пловдивски площад "Възраждане", за който кметът на районен "Централен" Райна Петрова вече има идеен проект, стига общинските съветници да се съгласят.

Ще е до Джумаята и ще облагороди целия подход към Стария град, обхващайки сегашната градинка и незаконно превзетите пространства от външните маси на заведенията "Арена" и "Кастело", чиито собственици вече - след като Петрова спечели делата срещу незаконното им разполагане и на последна инстанция във Върховния административен съд, започват да си поприбират инвентара.

Първо се опитали да я заблудят, че започват изпълнение на съдебното решение, като премахнали стъклените заграждения, но продължили да си работят. От няколко дни обаче общината им отнела и разрешителните за маси на открито, тъй като Петрова предупредила, че за такава дейност в защитената зона е задължително позволение от Националния институт за паметниците на културата, иначе ни тента, ни нещо друго може да се постави.

22 хиляди лева ще струва възстановяването на настилката на ул. "Отец Паисий" върху оформените сега като тераси открити части на заведенията. "Ще искам или собствениците да я възстановят, или после по съдебен път ще си търся парите, които ще даде районната администрация", твърдо е решила кметицата.

Улицата ще възвърне някогашната си отвореност към всички посоки. На площад "Възраждане" ще бъдат поставени пътепокозатели - малки информационни табелки-стрелки към посоките и забележителностите в Стария град. Там ще намерят своето място и паметниците на възрожденски дейци, първият ще е на Отец Паисий.


Още по темата: общо новини по темата: 11
23.04.2013 »
08.03.2011 »
04.10.2010 »
12.08.2010 »
03.08.2010 »
29.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Малко не ми се вярва, но идеята не е лоша. Дано стане реалност.
+1
 
 
Г-жа Райна Петрова (или служителите и) не забелязаха новото павилионче за кебапчета пред магазин Гранд, което ме съмнява да отговаря на някакви санитарни норми, махнаха сергиите.... но сега поставят нови така наречени - временни поставяеми. Заведението на кръговото на Богомил, също е заградена тента, но изглежда добре. Незаконни обекти в Пловдив колкото искат.....но трябва ли общината да назначи нови хора за да ходят на лов за незаконни обекти? Пожелавам успех на кмета на район център.... работи се, защото за съжаление града ни изглежда отвратително, а това зависи и от всички нас.
+2
 
 
Много интересно. Преди точно 30 минути бях там и заведенията си бяха пълни и определено нямаха никакво намерение да събират каквото и да е, освен парите на клиентите...
+6
 
 
А не е ли време вече т.нар. "управници" на града да почнат ДА РАБОТЯТ,вместо само да пренареждат площадчета и прекопават градинки? Не е ли време да се захванат с икономиката на града и откриването на работни места,или вече са го ударили на уволнение? Ако е така,да се махат още сега.
-1
 
 
Нещо не се връзва ! как така са незакони като : "От няколко дни обаче общината им отнела и разрешителните за маси на открито" е кое е тогава незаконното щом някой им е издал разрешителни ?! Аз ли не разбирам или има някаква измама тук ?! :D
+12
 
 
Повечето от т.нар. "собственици" на тези заведения са нагли селяндури от най-долен тип! Това, което предлагат за ядене е с намален грамаж, за сметка на надутата цена!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: