ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бизнесмен обвини общината в рекет! Кметът: Искам разследващите да разберат кой си "иска" от наше име
Автор: Георги Кирилов 13:50 / 22.08.2021Коментари (22)21975
© Plovdiv24.bg
Бизнесмен от Пловдив обвини общината в рекет и разказа за схеми, при които бизнесмени, местна власт и институции опитват да придобият чужд бизнес. След тези изказвания кметът Здравко Димитров е назначил проверка, за да разбере кой си “иска" от името на Общината. Запознайте се с всички факти по случая:

Мъж, представил себе си като бизнесмен, отправи сериозни обвинения към кмета на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметове и директори на общински институции. Мъжът се представя като Мартин Бурнарски, на 35 години от Пловдив - собственик на среден бизнес, който притежава обекти за бързо хранене в страната, като в конкретния случай става въпрос за такъв на Гребната база в Пловдив.

"Имам лични обекти и такива, които давам под наем. Проектът ми е доста интересен и доста хора имат интерес към него", каза още той. Бърза проверка показва, че той е едноличен собственик и управител на Бурнарски ЕООД, която притежава марката hotway - колички за бързо хранене. В сайта на компанията тя е представена като "една от най-бързо развиващите се вериги за бързо хранене".

Историята му започна с разказ от края на февруари тази година, когато е бил посетен от "един господин", който казва, че идва от името на кмета на Пловдив Здравко Димитров. "Опита се да ми стане приятел или нещо подобно. Спомена ми, че е видял моите обекти на много места и харесва проекта ми. Аз съм бизнес настроен и исках да го изслушам. На няколко пъти каза, че окото му е попаднало на моя бизнес и има интерес към него", разказа мъжът. По думите му "негови източници" от по-ниски нива в община Пловдив, са му казали, че не се сприятелява с правилния човек. "Аз обаче оставих предупрежденията на заден план", допълни Бурнарски. "В един хубав, слънчев ден, обаче, получих заплаха, че ако не се съглася да приема неговите предложения да се отчитам по някакъв начин (...) и да давам процент от печалбата, няма да ми бъде подновено разрешителното, което се подновява на всеки 1 или 3 месеца. Тогава разбирам, че ми се налага рекет от господин кмета и неговите заместник-кметове", разказва още той.

По думите му само 2-3 дни по-късно е получил писмо от Община Пловдив, от името на зам.-кмета с ресор "Финанси" Величко Родопски, с което го уведомяват, че поради системни нарушения разрешителното му няма да бъде подновено. "Аз не се сетих какви са тези нарушения, тъй като досега не са били констатирани такива за 12 години", категоричен бе Бурнарски. И тогава започнаха всички проблеми След като е разбрал, че става дума за рекет, бизнесменът, по негови думи, отказва офертата. "Аз на този господин, който е виден бизнесмен и представител на ГЕРБ, му казах, че няма да си дам обектите без бой. И тогава започнаха всички проблеми", разказва той. Историята на бизнесмена продължи с това, че на 3-ти март тази година идва проверка от Пловдивския общински инспекторат, който констатира съвсем дребни нарушения и е глобен общо със 100 лева. "Аз реших, че ще се боря по законовия начин и оспорих всичко в съда, в момента водим 6-7 дела с общината", допълни Бурнарски. По думите му, след първите проверки той на няколко пъти е бил привикван в Инспектората, където е бил убеждаван, че нарушава правилата и ще трябва да премахне обектите си.

"При написването на поредни актове, обаче, служители на общината ме придърпват и ми казват: "Това е насочено само срещу теб, бори се до край". Разказаха ми как без предупреждение, без никакви протоколи, качват инспекторите по колите и ги карат в моите обекти за проверка", каза Бурнарски пред комисията "Манолова". "Наложено е отгоре" Бурнарски твърди, че е потърсил за среща директора на Пловдивския общински инспекторат Борислав Димов, за да разбере защо се налага тази репресия срещу неговите обекти. "Той каза, че нищо не може да направи и това му е наложено отгоре. Същият този господин беше секретар на Областната управа на сегашния кмет на Пловдив", допълни той. По думите му, една от служителките от Инспектората му е казала, че преди години, отново в Пловдив, е имало подобен случай. Тогава обектите на бизнесмен са били премахнати и на тяхно място са сложени такива, собственост на племенника на Менда Стоянова, според казаното от Бурнарски.

"Водим дела, повечето от постановленията на Инспектората падат в съда", уточни той. Бурнарски се обърна и с въпрос към общината в Пловдив: "Как този господин, който ме потърси, има разрешителни за два изключително апетитни имота - до Халите и на Гребната база, до моя обект? Как са му давани разрешителните, защото преди година имах друг колега до мен, който ми каза "Аз ще се отказвам" и ми предложи да опитам да получа разрешение да ползвам имота? На мен ми беше отказано, но източник от общината ми каза, че неговото искане е било одобрено буквално за 2 часа. Как се случва това?", попита Бородански.

"Ако Община Пловдив не предприеме някакви действия, ние ще сезираме прокуратурата. Предлагам да поканим представител на общината на следващото заседание, за да получим повече информация", каза от своя страна председателят на комисията Мая Манолова.

Кметът Здравко Димитров заяви пред репортер на Plovdiv24.bg, че се надява разследващите да разберат дали действително рекета е реален и най-вече, кой е бизнесменът, който рекетира от името на общината. “Всеки може да иде и да рекетира от мое име. Искам да разберат разследващите кой е и да си понесе отговорността.

Относно проверката, подобни проверки от няколко месеца текат на всички наематели. Оказа се, че някои системно нарушават договорите си и не си плащат. Държа този път истината да се разбере. След това ще дам на съд хората злоупотребяващи с името ми и това на институцията".

Репортер на Plovdiv24.bg  се свърза с Мартин Бурнарски, за да разкаже пред медията ни цялата хронология на събитията. Имаме уверението на г-н Бурнарски, че утре (23 август), ще разкаже пред медията ни своята гледна точка.


Още по темата: общо новини по темата: 9
13.06.2022 »
10.06.2022 »
09.06.2022 »
02.12.2021 »
28.08.2021 »
26.08.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не!! ЗдраФко не прави такива неща! Хич!! ЗдраФко, много тъпо оправдание, бе майна! Драгане, тролиш ли, тролиш ли?!
-3
 
 
Ами така е ония ден ромите от столипиново ,които в по-голямата си част са фенове на локум спор според тяхната легенда бобонев му висяха и реваха в офиса за поредна аванта . Искали седалки ,искали химикалки ,желязо, легализиране на нелегалният таксиметров транспорт ,хапартамента дето чарс му виси на вълчо и тнт , циганска му работа.Те нали са свикнали само да получават без да дават...И хитрия кмет си купи тяхните гласове за следващите избори.
+2
 
 
Бат Зеки за нищо не става ! Така , че не вярвам ! Или пък може би за това да се е разчуло !
+5
 
 
Пинокио и свинята от Банкя са едни и същи - крадливи, алчни, безродни копелета !!!!
+4
 
 
то това е обществена тайна... тази практика съществува от зората на демокрацията нищо ново под слънцето...
+4
 
 
Общест6вена тайна е, че Зико изнудва фирми в града да подпомагат финансово отбора от село Коматево. Този гнусен кмет, чиято единствена цел е да построи с наши пари стадиона на жълтурите, трябва да бъде изхвърлен незабавно!
-4
 
 
Няма как точно на трети март да са го рекетирали, защото тогава всички общински и държавни служители почиват. Този просто лъже. Да го съдят за клевета
+3
 
 
от високите етажи на опг герб налагат рекет на големия бизнес, а по същата формула паразитите по ниските етажи рекетират малкия и среден бизнес, нищо ново няма тук, това си е техния модел.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: