ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бизнес експертният съвет се оглежда за нов кмет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 15.06.2010Коментари (3)2698
© Plovdiv24.bg
Като страна в подписания договор за разширението на бул. "Руски" с консорциума "Инжстрой"-"Драгиев и ко" кметът сам да решава да им плаща ли исканите от тях средства над договореното. Това решили повечето общински съветници в комисията за контрол върху изразходването на 50-милионния заем, съобщи нейният председател Любозар Фратев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Той е на другото мнение - да се изпълнява подписаното.  Твърде много недовършени неща останали по заема, сякаш бил теглен, за да се похарчат парите, а не да се изпълняват подписаните договори. Като представител на ДЕР /Движение експерти за региона/ мисията му в местния парламент била да бди как се харчат парите на пловдивските данъкоплатци, заяви Фратев на пресконференция днес, на която Бизнес експертния съвет се отчете.

Приключилото съдебно дело срещу такса смет БЕС определя като един от най-сериозните си успехи. Ако резултатът, който се очаква до месец, е положителен, би се променила практиката в цялата страна от гражданите да се събират пари, които по закон не дължат.

Заради безхаберието на градската управа трудно според председателя на БЕС Димитър Язов се приемали добрите  
им идеи за града. "Пловдив не се развива", категоричен е той. На местните избори догодина бизнесмените ще се целят в по-голямо представителство в Общинския съвет. Този път щели и категорично да посочат зад кой кандидат-кмет застават, макар че самите те едва ли биха издигнали своя кандидатура. Предстои им да си изберат убедителна личност, независимо от партийния й цвят.



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вижте ги само тези тримата как са седнали, как общуват и преценете дали стават за политици. По-подходящи са за персонажи на карикатурата на Д. Донев "Тримата глупаци".
+1
 
 
"Безпартиен независим" кмет на изборна длъжност няма и практически не е възможно да има. Дори Бойко Борисов, години наред най-популярната личност в България, трябваше да си направи партия и да има хиляди сподвижници (безплатни сътрудници), за да спечели първо изборите за кмет на София, а после и за европарламент и национанлни. Първо ако в избирателните секции нямаш поне по един застъпник, никога не може да спечелиш нищо - ще ти откраднат гласовете със сигурност. Второ - как ще станеш популярен и ще задържиш популярността си без активната подкрепа на хиляди хора, техните семейства и роднини и приятели - как ще напрвиш предизборен митинг, например? Трето трябват ПР-акции и мероприятия, активно медийно присъствие, което струва ужасно много пари и усилията на хиляди хора на доброволни начала, които само една по-голяма организация може да осигури, рядко някой може сам да финансира собствения си избор. Четвърто трябва да си избираема и доказано харизматична личност, спечелила най-напред въртрешно-партийния вот. Пето един кмет без подкрепата на местния парламент е нищо, кръгла нула или в най-добрия случай безкрайно ограничен. Нито едно важно решение на Общината не може да влезе в сила без санкцията на местния парламент. И най-популярната, готина и подходяща личност сам самичък е нищо. И най-великия пълководец без армия не струва пукната пара. Затова има партии, има цели закони за тях и за изборите и всичко е много, даже ужасно сложно, а избирателя, точно обратното, има съвсем простичка задача - да отдели 20 минути да гласува в деня на изборите. Партиите с всичките им щабове, мозъчни тръстове и организации БИ ТРЯБВАЛО да отсеят, да ни дадат един качествен предварителен подбор. Партиите са безкрайно важни за демокрацията, необходимо зло (или добро). Всяка партия си има история, биография, може да се види какво са обещавали и какво всъчност са вършили. Нека да ди съдим по делата. А не всеки път да ставаме жертва на едни и същи лъжи и манипулации.
0
 
 
БЕС да не се чудят, защото техният кандидат трябва да е независима от нито една партия фигура! Просто и ясно! Бъдещият кмет не бива да бъде заложник на някоя от партиите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ЕС-Китай
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: