ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Битката за Пловдив така и не се състоя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:27 / 22.10.2007Коментари (0)5039
©
В импровизиранo студио, разположено в Драматичния театър в Пловдив, тази сутрин се проведе дебат между основните кандидати за кмет на Пловдив. В предаването взеха участие Александър Буздрев, Спас Гърневски, Венцислав Каймаканов, Славчо Атанасов, Николай Караиванов и Захари Георгиев. Пръв на сцената се качи кандидатът на НДСВ Александър Буздрев. Реален дебат за града така и не се състоя, тъй като кандидати бяха непрекъснато прекъсвани от водещия, който освен това не можа да въведе ред сред публиката в залата. Plovdiv24.com Ви предоставя смислената част от това, което все пак успяха да споделят кандидатите.

Александър Буздрев: „Кадидатирах се, защото една сериозна и европейска партия като НДСВ ми гласува доверие и тя трябва да бъде представлявана. Нашата цел, без да се съобразявам със социологическите проучвания, е да изпреварим БСП и да стигнем до балотаж. Всички мои конкуренти повече или по-малко са участвали във властта. Ние сме готови да направим нужната промяна. Политиката на НДСВ е децентрализация на властта и свободни общини".

Веднага след Буздрев своето място зае Спас Гърневски, който получи звучното определение от водещия „танк на демокрацията". Гърневски заяви, че две години след като е седнал в кметското кресло на Пловдив е стигнал до извода, че с партия се идва на власт, но с партия не се управлява. „Създадох обществен съвет, в който привлякохме най-добрите специалисти на Пловдив, без да се съобразяваме с цвета им и създадохме програма за ускорено развитие на града и общинския съвет прие тази програма. Само за две години в Пловдив бе извършено обществено строителство, което за следващите 8 години не бе достигнато и на една десета". Гърневски изтъкна и факта, че след като е сдал кметския стол в продължения на няколко години е било разследвано управлението му и не са констатирани нарушения. Той остро атакува наложения през последните 8 години коалиционен модел на управление на града, обвинявайки управляващите, че са разграбили имотите и са ги дали на безценица на местната олигархия, начело с Георги Гергов.

След Гърневски своето място зае независимият кандидат за кмет Венцислав Каймаканов. Той заяви: „Явявам се на тези избори, защото в Пловдив трябва да докажем, че кметския стол не е политика, а управление". Каймаканов заяви, че ще заложи на обществени съвети, които да се превърнат в коректив на общинския съвет, като по този начин ще се опита да разбие корупцията сред местните депутати. Венцислав Каймаканов категорично отрече Чомаков и Гергов да седят зад неговата кандидатура. Независимият кандидат заяви, че е единственият който излиза с екип още преди изборите. Той добави, че партиите не могат да си позволят подобно оповестяване на екипа, тъй като ще разчитат на политически пазарлъци по време на балотажа. Каймаканов отново атакува Славчо Атанасов, че е бил кмет на Тракия, докато е бил действащ адвокат.

След Каймаканов водещият на БТВ, които бяха домакини на дебата, покани на сцената едновременно Захари Георгиев, Николай Караиванов и Славчо Атанасов.

Водещ: Добро утро още веднъж на зрителите на БТВ от центъра на Пловдив. Тук от Драматичния театър ще може да проследите в следващите минути финалния дебат между основните претенденти за кметския стол в Пловдив, според инструментариума на социологическите проучвания. Сега ще ви ги представя, те са под натиска, така да се каже, под напрежението на стотици свои привърженици или пък техни опоненти, дошли и напълнили до краен предел залата в центъра на Пловдив. Представям ви първият гост в нашето студио, кандидата за кмет от Десен Алианс за Пловдив Николай Караиванов. Следващият кандидат за кмет в нашето импровизирано студио в центъра на Пловдив е кандидатът за кмет от Коалиция за Пловдив Захари Георгиев. И кандидатът за кмет от партия ГЕРБ-ВМРО Славчо Атанасов. Ще помоля публиката да реагира само позитивно на своите любимци и да ни остави да проведем един нормален и смислен диалог в нашето студио. Ще помоля и самите кандидати да говорят малко по-силно, защото те трябва да гледат камерите, където има стотици хиляди и милиони зрители, които не са направили още своя избор. Още повече, в Пловдив има интересен политически сблъсък. Тука има изявени кандидати на партия ГЕРБ и ВМРО в тежък сблъсък с кандидат на БСП. Десницата в Пловдив във вида СДС е жива и продължава да се бори тук за кметския стол. Иска ми се да започна с въпроса: "Кой, според вас, олицетворява днешния модел за управление на Пловдив? Кой е истинският наследник на д-р Иван Чомаков и на неговото управление?"

Граждани: И тримата.

Водещ: Г-н Караиванов, започвам с Вас. СДС е партията-майка на д-р Чомаков. Кой е истинският му наследник?

Николай Караиванов: Търси се бащата в момента.

Водещ: Бащата може би е незаконен.

Николай Караиванов: Но по-скоро аз бих искал да знам с три думи какво точно имате предвид - моделът "Чомаков" може би...

Водещ: Десният модел, моделът за управление на Пловдив, както искате, нищо лично няма тук. Както модела "Софиянски".

Николай Караиванов: Може би е крайно време да спрем да се занимаваме и с Чомаков, и с модела "ВМРО", и с общинската собственост, за да дадем перспектива пред пловдивчани, защото на всички избори ние се опираме върху негативизма на управлението, за да сложим доброто, за да дадем възможността за модерното развитие на нашия град чрез дясното управление.

Водещ: Добре. Захари Георгиев. БСП по принцип е била винаги в опозиция в Пловдив. Мнозина обаче казват, че БСП често е гласувала с управляващото мнозинство. Кой, според вас, е истинският наследник на досегашният модел и кой е неговата опозиция, който трябва да претендира, че е нещо ново?

Захари Георгиев: Първо да кажа добро утро на зрителите.

Водещ: По-силно ще помоля.

Захари Георгиев: Да се извиня на вас (обръща се към публиката), че съм с гръб към вас, но такива са правилата.

Водещ: Правилата на телевизионното изкуство.

Захари Георгиев: Странни са превратностите на съдбата.

Водещ: По-тихо, моля.

Захари Георгиев: Преди четири години, когато на мен не ми стигнаха около три хиляди гласа, за да бъда избран за кмет...

Водещ: Така и загубихте от Чомаков, да.

Захари Георгиев: ... една голяма част от сегашния общински съвет се прегърна в радостна прегръдка, целуваха се, радваха се. Това бяха десните партии, ВМРО, ДСБ, ССД, кои ли не.

Николай Караиванов: Комитет "Съзидание", Първанов и други такива.

Захари Георгиев: Сега, четири години по-късно , всички те вкупом казват: левицата беше част от управлението. Но и децата знаят, че в управлението има и опозиция, има и управляващи. Решенията се взимат...

Водещ: Кои бяха управляващи, кои бяха опозиция?

Захари Георгиев: ... решенията се взимат с едно мнозинство, което за пловдивския общински съвет е 26 души поне. Левицата не беше в това мнозинство.

Водещ: Добре, отговор на този въпрос. Славчо Атанасов, четири години районен кмет на "Тракия", лицето на ВМРО в град Пловдив, сега и кандидат на партия ГЕРБ, която води тежък сблъсък с БСП на тези избори. Кой, според вас, е наследникът на досегашният модел, кой може да бъде опозиция? Войводо, така може да се обръщаме? Кажи, войводо!

Славчо Атанасов: По стара българска традиция най-грозното е, когато един кмет падне от власт всички да хвърлят камъни в неговата градина. Истината е, че Чомаков направи някои добри неща за града. Но аз наложих съвсем различен модел в район "Тракия". И няма да започна управлението си на гола поляна. Затова ще приема всичко хубаво от него, но ще правя по-добре нещата от него.

Водещ: Добре. Ето един въпрос, който може би...

Николай Караиванов: Това ли е моделът на управление в "Тракия", г-н Бареков, искам да попитам аз?

Водещ: Караиванов атакува от дясно Славчо Атанасов, уважаеми зрители.

Николай Караиванов: Това ли е моделът на управление?

Водещ: Така.

Николай Караиванов: Това ли е паметникът, с който се гордеем? С общинските пари и с парите на Гергов.

Водещ: Въпрос...

Николай Караиванов: Не, аз искам да задам този въпрос към г-н Атанасов.

Водещ: Добре, ето оборете го сега, Атанасов...

Николай Караиванов: Това искам да попитам г-н Атанасов.

Славчо Атанасов: Веднага ще отговоря. Аз можех да донеса цяла папка с хубави неща, които са направени за "Тракия" за тези четири години. Дванайсет километра тротоари се изградиха в "Тракия" през последните четири години. Дванадейсет километра! Дванадесет! "Тракия" беше без завършена инфраструктура. И за моя наследник...

Водещ: Я по-тихо, моля ви се, за да слушаме все пак какво става тука (към публиката)!

Славчо Атанасов: Естествено, че общината ги даде, аз няма да взема парите от планетата Марс. От кого да ги взема, от арабския шейх ли да ги взема тези пари.

Водещ: Добре. Въпрос към Захари Георгиев. Една доста интересна тема има в пловдивския печат през последните няколко дни за балотажа. Ако стигне, примерно, на балотаж СДС срещу ГЕРБ, вярно ли е, че БСП ще подкрепи кандидатурата на СДС - по-тихо, ако обичате - или обратно би станало, ако отиде БСП на балотаж срещу ГЕРБ, да разчитате на подкрепата на СДС? Има ли такава уговорка да се вземете СДС и БСП на тези избори?

Захари Георгиев: Мисля, че този хипотетичен въпрос...

Водещ: Той е важен, за да покаже идентичностите на тези избори.

Захари Георгиев: ... не е най-подходящия по отношение на партиите. В случая говорим за мажоритарни кандидати за кмет на Пловдив. Аз съм се ангажирал да бъда кмет на Пловдив с единствената цел да предложа на Пловдив нещо по-добро, нещо по-добро от това, което се прави сега. Пловдивчани няма да избират кметовете по техния цвят. Ако аз бъда избран за кмет с подкрепата на пловдивчани, ще бъда кмет на всички тях независимо кой какви политически пристрастия има.

Водещ: Сега г-н Захари Георгиев казва ще бъда кмет на всички пловдивчани, независимо от пристрастията. Въпрос към него. Кой, г-н Георгиев, е вашият основен опонент на тези избори? ГЕРБ ли е, както се тръби и както се очаква, според много анализатори, социолози и въобще мислители на българската политическа сцена - Славчо и ГЕРБ ли е основният опонент на Захари и БСП?

Захари Георгиев: Моят основен опонент в тези избори би бил безразличието на пловдивчани. Ако на пловдивчани им е все едно как ще продължи развитието на града ни, то тогава аз вероятно няма да спечеля тези избори. Но ако те искат градът ни да бъде такъв, какъвто те си го представят в своите мечти, в своите виждания, аз ще разчитам на тяхната подкрепа.

Водещ: Какви са основните ви оръжия, с които ще атакувате Славчо Атанасов?

Захари Георгиев: Нямам никакво намерение да атакувам когото и да е. Имам намерение да покажа, както и до сега, това, което съм аз, това, което мога да правя, това, което съм правил десетки години за нашия град и това ще бъде основното ми оръжие оттук насетне.

Водещ: Като пловдивчанин аз искам да кажа в моето съзнание как определям сериозните проблеми в града. Аз се надявам, че хората в тази зала биха ме подкрепили, да речем. Ако не съм прав, ще ме освиркат. Според мен основният проблем на Пловдив е липсата на сериозни инвестиции. Пловдив като че ли изостава от Бургас, Варна и София. Имаме сериозен проблем с битовото управление на града. Освен, че не строят красиви и хубави сгради, както трябва, имаме проблеми с асфалта, с чистотата и т.н. Приемаме боклука на софиянци. Третият...

Николай Караиванов: Г-н Бареков, нека, г-н Бареков...

Водещ: Момент само. Третият проблем, който смятам, че е доста сериозен за града ни е проблемът с така наречената общинска корупция. И към това нещо добавям, че Пловдив е събран в своите граници от табела до табела. Има две общини - Марица и Родопи - които на практика са хем част от Пловдив, хем не са Пловдив. Ще решите ли проблема с Марица и с Родопи?

Николай Караиванов: Нека, г-н Бареков, преди това да изясним въпроса, който вълнува всички - какво ще избере Захари Георгиев или какво ще избере неговият електорат. За да не питаме повече, на балотажа трябва да е Захари Георгиев и Николай Караиванов. И това е дясно и синьо. Защото...

Водещ: Чакайте, това е дясно и червено.

Николай Караиванов: Да, дясно и червено, прощавайте.

Водещ: Защото син ли е Захари Георгиев?

Николай Караиванов: Ще посинее. Г-н Бареков, изключително важно е, задавайки тези въпроси, през изминалото време, да кажем, че ние се явявахме на няколко дебата, че разисквахме проблемите с бедността, с корупцията, с инвестициите. И ето сега аз искам да питам като вас г-н Славчо Атанасов къде е програмата на ВМРО, къде е програмата на ГЕРБ, коя е програмата.

Славчо Атанасов: Ето я програмата на ВМРО.

Водещ: На камерите. Г-н Захари Георгиев, как ще решите въпроса с присъединяването на Марица и Родопи, те с червени кметове, към община Пловдив? Ще успеете ли да решите този въпрос?

Захари Георгиев: Ще се опитам да отговоря на всичките ви въпроси, които преди малко зададохте с един пример. През настоящия мандат само в район "Тракия" са продадени, заменени или раздадени над 410 декара общинска земя.

Водещ: Фронтална атака на Захари към Славчо, ако не сте чули горе на балкона.

Захари Георгиев: Тези замени и продажби са донесли в общинската земя 51 милиона лева. Ако съпоставим цените година с година и ако ги съпоставим с пазарните, ще видим, че пловдивската община е загубила 27 млн. лева. С тези 27 млн. лева можеха да се направят не една, а петнайсет детски ясли и детски градини, г-н Бареков.

Водещ: Каква е конкретната вина на Славчо Атанасов като кмет и на ВМРО като част от Общинския съвет?

Захари Георгиев: Вместо това в "Тракия" има една единствена детска ясла. Там чакат над...

Николай Караиванов: Съчетанието на антикорупционното говорене на ГЕРБ със ситуацията, която обяснява г-н Георгиев.

Водещ: Добре де, ама вие сега двама атакувате един.

Славчо Атанасов: Ама то винаги е било така.

Захари Георгиев: Няколкостотин деца чакат за детски ясли. Аз в случая не обвинявам когото и да е от тук присъстващите. Обвинявам този модел.

Николай Караиванов: Обвинете, г-н Георгиев, защо, няма лошо.

Захари Георгиев: Вместо това, мога да ви кажа...

Водещ: Добре де, БСП гласувала ли е за тези замени в Общинския съвет?

Захари Георгиев: Разбира се, че не е. Това са решения на управляващото мнозинство.

Славчо Атанасов: Ето ги. Ето ги.

Захари Георгиев: Моля ви се, г-н Атанасов, успокойте се.

Славчо Атанасов: Ето ги.

Николай Караиванов: Кои са там?

Захари Георгиев: Моля ви, не блъскайте така по масата. Много ви моля.

Славчо Атанасов: Дами и господа, тука е истината за заменките в Пловдив. Тука е истината. Виждате ли? Виждате ли как е гласувал...

Николай Караиванов: Искате ли да бъдем управлявани от София? Искате ли боклука на София?

Граждани: Не.

Славчо Атанасов: Ето ги червените...

Николай Караиванов: Искате ли ГЕРБ?

Захари Георгиев: Завършихте ли, г-н Атанасов? Завършихте ли? Може ли да си продължа думата?

Водещ: Да чуем.

Захари Георгиев: Какво предлагам аз вместо това и какво предлагам аз вместо това?

Водещ: Да кажа само какво каза Славчо Атанасов. Славчо твърди, че БСП и СДС са гласували заедно.

Славчо Атанасов: Всичките гласувания, ето ги. Поименни са гласуванията, ето ги.

Водещ: Сега даваме думата отново на Захари Георгиев, който каза, че на практика замените са ставали с...

Николай Караиванов: Ама нека да допълним... Вижте, не става въпрос за...

Славчо Атанасов: Червенкото (сочи точки в листа, който размахва) са съветниците на БСП, цялата група, всичките заменки.

Николай Караиванов: Не става въпрос толкова за гласуването. Става въпрос за управлението, става въпрос за концепцията. Общинска собственост се управляваше от нашите партньори миналия мандат - ВМРО.

Водещ: Ама те ваши партньори ли бяха, на СДС?

Николай Караиванов: Да, те бяха наши партньори и аз не мога да го скрия. Да, те са подкрепени и от БСП, подкрепени са и от независими, от много...

Водещ: Добре де, в коалиционното споразумение какво пишеше, кой управлява Пловдив?

Николай Караиванов: Но къде е концепцията? Къде е концепцията? Не може, както казва един наш кандидат, сега "пиявицата да се прикрепи към ГЕРБ". Така ли става? Значи ние всеки път ще меним нрава си, всеки път ще меним позициите си. И за не знам за какво говорим, за кого.

Водещ: Добре. Имате ли...

Славчо Атанасов: Мисля си, че точно Николай Караиванов трябваше да отговори за концепцията, тъй като кметът Чомаков беше от СДС.

Николай Караиванов: Но работеше най-добре с ВМРО.

Захари Георгиев: Може ли да продължа?

Водещ: Захари Георгиев.

Захари Георгиев: Имайте малко търпение. Между другото, аз не съм казал, че в групата на левицата нямаше мърша.

Славчо Атанасов: Но цялата група гласува, г-н Георгиев.

Захари Георгиев: Г-н Атанасов, успокойте се, моля ви.

Славчо Атанасов: Какво да... Вижте, вижте гласуванията.

Захари Георгиев: Бъдете спокоен. Хората, които са били на заседания на Общинския съвет знаят кой как е гласувал и няма нужда вие да им размахвате тези листове.

Славчо Атанасов: Ето ги, официални протоколи. Официални протоколи.

Захари Георгиев: Успокойте се, ако обичате. Останете спокоен.

Славчо Атанасов: Ето, ето, вижте. Вижте, ето.

Захари Георгиев: Какво може да се случи?

Славчо Атанасов: Вижте...

Захари Георгиев: Може да се случи това, което предлагам и правя аз в тези години, когато...

Николай Караиванов: Може да се случи, г-н Георгиев, целият град ще иде в София, това може да се случи. Това може да се случи.

Водещ: Оставете Захари Георгиев все пак.

Захари Георгиев: Това, което съм правил, когато съм имал властови позиции - търсил съм, водил съм в Пловдив почтените стратегически инвеститори, които с тези терени, вместо да се продават за не знам какво и да се заменят десетократно по-скъпо после, искат да построят високотехнологични паркове, производства, в които нашите деца, вашите деца ще могат да работят престижни професии.

Николай Караиванов: Аз искам да питам социолозите ли ще управляват в този град?

Захари Георгиев: Моля ви.

Николай Караиванов: Социолозите ли ще управляват?

Захари Георгиев: Моля ви.

Водещ: Г-н Караиванов в ролята на атакуване, прекъсване с въпрос.

Николай Караиванов: Това ли е? И докога избирателите ще оставят техния избор в ръцете на социолозите?

Водещ: Добре де, така или иначе...

Захари Георгиев: Г-н Бареков...

Водещ: ... земята на Пловдив вече я няма...

Захари Георгиев: ... един въпрос искам да ви задам.

Водещ: Трябва ли да вземем двете общини...

Николай Караиванов: И хората ги няма, пътуват към София. Боклукът идва обратно, а хората пътуват към София. И земята я няма.

Захари Георгиев: Нека да ви задам... Защо сме се събрали тук - да си размахваме листчета и да говорим...

Славчо Атанасов: Това са официални протоколи, г-н Георгиев.

Захари Георгиев: Бъдете спокоен, г-н Атанасов.

Славчо Атанасов: Ама как да бъда спокоен при положение, че това са официални протоколи.

Захари Георгиев: Много сте нервен.

Николай Караиванов: Къде е програмата, как ще се управлява този град искам да зная.

Захари Георгиев: ... или да говорим за Пловдив? Да крещим пред микрофоните, да тупаме по масата или да говорим за Пловдив - за това ли сме се събрали?

Николай Караиванов: Къде я защитавате?

Водещ: Трябва ли Пловдив, примерно в един момент...

Николай Караиванов: Да стане квартал на София, трябва ли?

Граждани: Не.

Водещ: Това не е квартал. Трябва ли да се обединим Пловдив и София, да бъдем един голям град?

Граждани: (...)

Водещ: Ами като нямаме земя, по-добре за вземем земя от столицата.

Захари Георгиев: Когато Пловдив беше 30-хиляден град, София беше 10-хиляден град. Слава Богу, че Пловдив не стана столица на България, иначе щяхме да загубим своята духовност както в голяма степен я загуби София. Апропо, уважаеми граждани, уважаеми съграждани...

Водещ: Ама не сме столица, ама си имаме сметище.

Захари Георгиев: Уважаеми съграждани, намираме се в храма на Мелпомена. Нека да бъдем по-въздържани. Този храм знаете ли кога е построен - още в 1881 година. Това е първият български театър. В много отношения Пловдив е бил първи.

Славчо Атанасов: Нека да попитаме защо вие си говорите само с БСП, г-н Бареков. Дайте...

Водещ: Тихо, сега давам думата на Славчо Атанасов, който извади тук тези документи срещу СДС и БСП. Вие, г-н Атанасов, според социолозите фаворит в тези избори, кой приемате от двамата кандидати като вашия по-сериозен и опасен опонент - Захари или Николай?

Славчо Атанасов: Нито един от двамата. Нито един от двамата, защото според мен в кампанията и двамата се провалиха. А сега, дами и господа...

Водещ: Добре де, ама нали в национален мащаб сблъсъкът е ГЕРБ срещу лявото.

Славчо Атанасов: Вижте, г-н Бареков, затова изтълкуваме думите така, защото стигнахме до парадокса, че ние със социалистите трябва да дебатираме всеки ден за проблемите на този град. А човекът, който има 50 или 40 или 30%, и не знам колко, не може да каже една дума какво ще направи в този град. Това е срамното.

Водещ: Ами оставате го да каже.

Славчо Атанасов: Г-н Караиванов. И трябва да изправим изборните социалисти и популисти.

Водещ: По-тихо. Искате да чуете Славчо Атанасов, дайте му думата.

Славчо Атанасов: Аз се явих в това издание, в три дебата и мисля, че те са напълно достатъчни за Пловдив. Аз тези хора ги виждам по-често от собствената си жена.

Захари Георгиев: Еми...

Славчо Атанасов: Така че...

Захари Георгиев: ... жалко, много жалко.

Водещ: Чакай малко. След като, по-тихо, след като Славчо Атанасов вижда тези двамата политици от собствената си жена...

Николай Караиванов: Трябва да се разведе (...).

Водещ: ... кой ти харесва повече - Захари или Николай?

Славчо Атанасов: За жалост и двамата се провалиха. А, господа, дами и господа, само ако ми позволят за трийсет секунди да се изкажа най-после спокойно...

Захари Георгиев: Позволяваме ви.

Водещ: Ето, към камерата.

Славчо Атанасов: Ето я истината за софийския боклук.

Водещ: Към камерата.

Славчо Атанасов: Ето я истината. Това е поименното гласуване в Общинския съвет. Ето, г-н Бареков. Предложението за софийския боклук е внесено от БСП и от ДПС и е подкрепено от СДС. Единствената политически сила, която беше против е ВМРО и НДСВ. Това е истината. Ето го официалният протокол.

Водещ: Г-н Георгиев, ако станете кмет на Пловдив, какво ще правите с боклука и с Бойко Борисов? Ако БСП управлява Пловдив като кмет?

Захари Георгиев: Аз няма какво да правя с Бойко Борисов. Някой друг, ако има какво да прави с Бойко Борисов, аз нямам. Но мисля, че пловдивските политически сили подходиха отговорно, когато протегнаха ръка на София, когато беше в беда. Това е отговорно поведение да помогнеш на някого.

Водещ: А какво ще правите със столичния боклук?

Захари Георгиев: Но не и цял живот да му прибираш боклука, както някой мисли да прави. За съжаление през тези месеци, когато на практика се изчерпа лимитът на пловдивското сметище, София не направи нищо за своя боклук. Нашият проблем е да решим проблема с чистота на Пловдив.

Водещ: Вие като кмет на Пловдив от БСП ще направите ли всичко възможно Бойко Борисов в София да се стопи като рейтинг, като политик, да му покажете проблемите в управлението?

Захари Георгиев: Пловдив, г-н Бареков, има проблеми с чистотата, има проблеми със светлината и то чистота и светлината не само в буквалния смисъл на думата.

Николай Караиванов: Стига с този Бойко Борисов, дайте да си говорим за нашия град.

Захари Георгиев: Може ли да завърша?

Николай Караиванов: Ще се опитам да...

Захари Георгиев: Да завърша, ако може.

Николай Караиванов: Да завършиш, добре.

Захари Георгиев: Чистотата не само в буквалния смисъл...

Славчо Атанасов: Абе вземете се прегърнете...

Захари Георгиев: Успокойте се, г-н Атанасов. Не показвайте нервите си.

Николай Караиванов: Вижте, г-н Атанасов, ние ви прегръщахме четири години...

Захари Георгиев: По-скоро прозрачността в управлението е това, което липсва, г-н Бареков. Това, което аз направих...

Водещ: Кой е символ на корупцията тогава?

Захари Георгиев: Това, което аз направих за пловдивските граждани и което е напълно в противовес на това, което казва стоящия до мен, е, че аз дадох възможност всеки един пловдивчанин да гледа по телевизията, в интернет какво се случва в общинския съвет, а не някой да го заблуждава.

Николай Караиванов: Аз искам да питам, г-н Бареков, кои са второкласните и третокласните улици в нашия град, ето да питам г-н Славчо Атанасов.

Водещ: Аплодисменти, завършва дебатът. Аплодисменти. Завършваме така от театъра в Пловдив. На 28 октомври пловдивчани ще решават. Славчо Атанасов, Захари Георгиев, Николай Караиванов в пряк сблъсък в нашето студио, разговор за корупцията и за управлението на града. Изборът ще бъде на вас пловдивчани.



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: