ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Билетчето от 1 лв. за Синя зона важи само за паркомястото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 05.09.2011Коментари (32)6877
© Plovdiv24.bg
Читател сигнализира на редакционната ни поща за проблем, свързан с паркирането в града. Той е бил таксуван два пъти в рамките на един час, за да паркира в Синята зона на Пловдив.

Пиша Ви със следния проблем, който макар и незначителен (финансово) е показателен за безхаберието и произвола, който цари навсякъде около нас. Пиша Ви не защото съм кой знае колко ощетен, а по скоро да може да се дава гласност на безаконието.

На 01.09.2011 година, паркирам автомобила си на ул. "Цар Асен" - "Синя зона" - и чинно заплащам на служителя 1 лев и
 получавам билета си. Това се случва в 15:10 часа. Връчвайки ми билета служителя на Община Пловдив ми напомня: "Билетчето, важи един час, до 16:10 в цялата синя зона на град Пловдив" . След като свърших работата си на посочения адрес - продължавам и отивам на друго място в града - отново

"Синя зона" - ул. "Бетовен", където, разбира се ме посреща друг служител на Община Пловдив. Часа е 15:30, 20 минути по-късно.

Съвсем културно му показвам билета и му обясних, че съм заплатил престой до 16:10 и че негов колега ми е обяснил, че билета ми важи 1 час, за цялата синя зона, на което той с брутален тон ми отговаря - "Няма такова нещо. Кажи му на тоо си гледа работата... 1 лев... (подавайки ми билета)...". След кратък спор, господина ми обяснява, че неговия билет е различен (сочейки серийния номер (червен) на билета!!!!) и че той бил наясно с наредбата, за разлика от неговия предходен колега (даже му бил висшестоящ). Осъзнавайки, че спора няма смисъл, аз заплатих още един 1 лев и получих още един билет, само 20 минути по късно, припокривайки времетраенето на стария (прилагам сканирано копие от билета, с видно дата, час и номер на паркиран автомобил).

Прибирайки се в къщи - прочетох " НАРЕДБА № 2 - ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО И
ДИСЦИПЛИНАТА НА ВОДАЧИТЕ НА ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И ПЕШЕХОДЦИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ"- без да претендирам, че съм с богата правна култура - никъде на прочетох факт, който да подкрепя думите на втория господин - а именно - синята зона да е разделена на улици, райони с различен таксуващ период.

Обръщам се към Вас, за дадете гласност на една такава проява, от която са потърпевши може би десетки души. Начина по който се държа втория служител е недопустим за един европейски град, за какъвто ние претендираме.... Ще се радвам ако видя отразено на страниците ви случая, разбира се, ако съм прав...."


"С един лев не може да паркира по цялата Синя зона. Един лев е на самото паркомясто. Това е по наредбата на Общината. Ако вашият читател е отишъл на друго място, другият инкасатор не може да знае този билет, на предния инкасатор, дали е актуален или не. Билетът не важи за цялата синя зона, а само за паркомястото. Същото е и с бизнес абонамента, който е на стойност 192 лв. на месец, той си важи само за мястото, което е указано. Също тези, които са по адрес, важи си само за адреса или до адреса, ако не може точно на него да се паркира, но не за цялата Синя зона", обясни за Plovdiv24.bg, директорът на общинското предприятие "Синя зона, паркинги и гаражи", Ангел Рангелов








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От милиционери като ангел рангелов назначен от ЗКПЧ Славчо атанасов какво друго може да се очаква? Някой виждал ли е фуражка да мисли?
+2
 
 
Какво стана с акцията срещу щайгите за пазене на паркоместа???Голи обещания!!! Погледнете драги общинари на ул. "Велико Тъново"срещу кино Гео Милев! Не щайги, а старателно приспособени тенекии с колове, стоящи цял ден пред хранителния магазин.Колко големи връзки има собстеникът в общината, за да продължава тази наглост години наред!Подобни картини има на много места в града-нужно ли е да цитирам или вие много добре си ги знаете?!
-2
 
 
Извън темата-защо "Димо Димитров" и "Лилифункена" не са се изявили още като ударят по един език на Славчо за да си заслужат левчето?Не може така-избори идат,трябва да се ближе...
+2
 
 
Тъкмо се сетих за една случка. Спирам около водната палата и идва един и ми вика "Тук е синя зона 1 лв трябва да платите за час" викам хубаво няма проблем. Платих си слезнах поогледах се ... еми никъде нямаше знак за синя зона или някаква маркировка. Обикновено спирам на Кап. Райчо на синя зона и там има и знак и маркировка. Въпроса ми е има ли в действителност такива недоразумения като на места да не е означена Синята зона, или мен са решили да ме метнат с левче ( макар, че не съм за лева).
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+2
 
 
така е хора синята ни зона е поредната простотия както и спирките които се монтират сега в градани ....гледаите и си помислете за какви т.....и и мал.....ци сме гласували.
на 05.09.2011 г.
+6
 
 
Тоя луд ли е бе? Линч за такива боклуци! Г-н НИКОЙ, в София и Бургас явно са 100 години напред във времето защото може с ВЕЛИКАТА НОВА ТЕХНОЛОГИЯ - МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН И СМС (а, модерно, нали?!) да си пратиш СМС-че и да не ти пипат колата до определен час! На КОЯТО И ДА Е СИНЯ ЗОНА! За какво ми е някакъв МАНГАЛ да ми къса билет бе селска пръчко? Как така за ПАРКО МЯСТО ще ми късаш билет. Ми като си махна колата от там МАНГАЛА който ми е продал билета ще седи и ще ми го ПАЗИ ЛИ? И като се върна след пет минути на МОЕТО парко място и там вече е спряла друга кола какво ще правите бе Рангелов, малоумник с малоумника ти?
+4
 
 
Аз не видях никъде на билетчето да е указано за кое точно паркомясто става въпрос. Виждам само дата, час и колко струва. Така че, какво точно коментира този Ангел Рангелов -ДИРЕКтор!
+6
 
 
Аз ако съм на мястото на въпросния човек ще отида на същото място, ще си тръгна след 5 минути и ще изчакам някой да спре на мястото. И после ще се поява с колата и ще му покажа билетчето за платен 1 час на паркомястото на същия този чичко. И такъв скандал ще му направя, и полиция ще извикам ...
+9
 
 
Оф, дори една "Синя зона" не могат да направят като хората. Няма никакво значение къде си спрял. При положение, че си платил за 1 час, можеш, ако иска да си местиш колата и 10 пъти. Поне така е в нормалните градове!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Серия от трусове в Турция
ДЮШ на ВК Марица
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: