Атаките срещу екозавода политически, антикорупционният съвет пред разтуряне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:20 / 31.03.2009
2788
Собствеността си върху екозавода общината доказа документално дори пред Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и оттук насетне на всяко заиграване по темата щяло да се гледа като на предизборни политически упражнения, които градската управа нямало да коментира, съобщи заместник-кметът Петко Атанасов на пресконференция днес. "Хиляди сигнали са подадени - има органи, които да правят проверки", категоричен е той.

Завършването на строителството на завода в предвидения за края на май срок е първа грижа сега. Задвижена е процедурата за получаване на комплексно разрешително от Министерството на екологията. Докато се вземе окончателно решение за местонахождението на бъдещата претоварна станция, сметовозите, както Plovdiv24.bg вече информира, ще карат боклука вместо в Цалапица, в Шишманци. Оскъпяването не било твърде голямо, защото новата дестинация била само с 8 км по-надалече.

Туширане на предизборните изхвърляния на новия кмет на Раковски, че нямало да разреши заводът да заработи, ще обсъжда пловдивската управа на предстояща среща с него. Почти всички съседни общини, срокът на чиито депа изтичал скоро, проявявали интерес да преработват боклука си в завода.

"Търсят политически атаки във всяка критика. Заради екозавода антикорупционният съвет е на път да се разпадне. Всеки, който го напуска, казва, че не всичко там е прозрачно", коментира пловдивският лидер на ГЕРБ Иван Тотев.

Само ден по-рано лидерът на КНСБ д-р Татяна Миран - заместник-председател на обществения антикорупционен съвет, обясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че е напуснала, защото страстите и интересите по време на специалното заседание,  на което се нищеха съмненията за корупция около завода,  тотално са се разминали с личните й човешки принципи. След д-р Миран и шефът на "Зелени балкани" Христо Николов, също напуснал съвета. Подобен ход не изключва да направи още един негов член -  лидерът на "Подкрепа"  Атанас Кръстев, защото не е убеден, че около завода няма далавера.  "Не сме против да има екологичен завод. Искаме обаче да сме сигурни, че всичко е прозрачно, да знаем как ще го контролира общината и щом като всичко, както твърдят, е нейна собственост, какво ще печели от това", е позицията на синдикалистите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (189):
28.03.2024 Пълно единодушие в Общинския съвет за екозавода в Шишманци, планират рекултивация
25.03.2024 Пловдив иска европари за рекултивация на клетка 1 на депото в Шишманци
15.11.2023 12 000 лева финансова санкция е наложена на община Пловдив
20.10.2023 Общината плаща още милиони за боклука след договор с фирма на баща на общински съветник
12.09.2023 Община Пловдив прескача ОбС за спорен договор за повече пари с почистващата фирма?
24.08.2019 Солена глоба за завода в Шишманци
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).