ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ашим Асан: Айри Мурад от Реформаторите не е имам, а радикален ислямист
Автор: Мария Морунова 13:55 / 17.10.2015Коментари (3)8228
© Plovdiv24.bg
След поредицата материали в Plovdiv24.bg за имама под номер 8 в листата на РБ - Айри Мурад с редакцията на сайта се свърза Ашим Асан. Той пожела да разкрие пред аудиторията на сайта ни какъв всъщност е Мурад:

"Айри Мурад не е имам. Айри Мурад е радикален ислямист." С тези думи Ашим Асан определи имама от листата на Реформаторския блок.

Все пак Асан за начало прие хипотезата, че Мурад може да е имам. Ако е такъв, според чл. 13 от Конституцията религиозната общност, религиите не могат да участват в избори, в обществено-политическия живот.

"И ако допуснем, че все пак че Айри Мурад е имам, той попада под ударите на член 13 от Конституцията и всички тези реформатори и Здравко Димитров също са нарушили Конституцията, тъй като са го допуснали в листата си", каза още Асан.

По думите му на 7 октомври е сезирал главния прокурор, шефа на ДАНС София, министъра на вътрешните работи, Окръжна прокуратура Пловдив, че Айри Мурад трябва да бъде премахнат от листата на РБ, тъй като той нарушава Конституцията, ако се докаже, че е имам.

Все пак категорично Асан заяви, че Мурад не е имам. Той трябва да има документи за това - трудов договор и заповед за имам, от Главното мюфтийство на България. Няма такива. Не е имам, защото не е завършил никакви курсове и по-точно, средно духовно училище. В България има три средни духовни училища и едно висше. И колкото и да има желание да се запише за подобно образование, отново не може да стане имам, защото не може да говори - пелтечи. А в мюсюлманското вероизповедание, когато едно лице пелтечи, не може да проповядва, защото прекъсва молитвата.

"Мурад е гробар на Рогошките гробища", заяви Ашим Асан и продължи: 

"Аз най-категорично заявявам, че той е радикален ислямист, фундаменталист. В Република България мюсюлманското вероизповедание е сонитско ханефитско мюсюлманско изповедание. Всичко извън това е секта. Айри Мурад е нурджия, разполагам с доказателство за това, че е от сектата на нурджиите".

В защита на думите си Ашим Асан посочи, че доста дълго време при Айри Мурад са идвали афганистанци, хора от Ирак, от Иран. Ходел е с брада и с шалвари.

Асан определи и месчит, в който Мурад проповядва, като незаконен, както и всички меесчити в Пловдив. Обясни, че са такива, защото преди да се изгради един молитвен дом, се минава през ОбС, който трябва да издаде разрешение за строежът му. А документите, на чиято база ОбС издава разрешение, се предоставят от Главното мюфтийство на страната.

Асан продължи с разкритията си, че зад поставянето на Айри Мурад под номер 8 в листата на РБ стои договорка, според която ще се свалят границите за радикалния ислям в Пловдив, ако Мурад стане общински съветник.

За финал Асан заяви, че след появата на Мурад в листата на РБ съжалява Здравко Димитров, че се е опетнил. Пенка Деведжиева пък определи като по-голяма мюсюлманка от него, защото защитавала Мурад.

Ашим Асан отказа да даде доказателствата, с които разполага. Като предтекст посочи, че ако ги покаже, хората зад гърба на Мурад ще бъдат подготвени да го атакуват, защото разполагали с множество адвокати.

Чуйте всичко което каза Ашим Асан в приложеното аудио.


Още по темата: общо новини по темата: 16
24.04.2017 »
16.10.2016 »
11.10.2016 »
09.09.2016 »
31.08.2016 »
30.08.2016 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
АШИМ ОТ УЧЕНИК СИ БЕШЕ ДРЪПНАТ И ПОЧТИ ВСИЧКИ СЪУЧЕНИЦИ ГО ОТБЯГВАХА ДОРИ СИ МИСЛЯ ЧЕ СТРАДАШЕ ОТ ШИЗОФРЕНИЯ ВЪВ ПАРАНОИДНА ФОРМА
0
 
 
ами понеже станахте много секти. то не са сунити, то не са шиити, сега нурджии. най-добре да ви забранят всичките до като не се изясните и след 50-100 години да ви разрешат пак
+2
 
 
КАКВО ПРОВЕРЯВАТ ИЛИ РАБОТЯТ СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ?КАКВА Е РЕАКЦИЯТА НА ЛИДЕРА НА РЕФОРМАТОРИТЕ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: