ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Асеновградчани с ултиматум към политиците: Изпълнявате исканията ни или следват протести и оставки!
Автор: Васил Динев 16:25 / 23.07.2017Коментари (1)7081
© Plovdiv24.bg
Както вече ви информирахме през седмицата, група асеновградчани изпратиха до Plovdiv24.bg обезпокоително писмо. В него те твърдят, че лицето на протестите в Асеновград е съвсем различно от показаното по големите телевизии. Според тях никой извън града не знае какво точно се случва там. Публикувахме и текста на самото писмо. Сега е време и за последния от въпросните изпратени ни файлове.

До Президента на Р. България
Г-н Румен Радев

До Председателя
на Народното събрание на Р. България
Г-н Димитър Главчев


До Министър - председателя
на Р. България
г-н Бойко Борисов


До Министъра на МВР на Р. България
Г-н Валентин Радев


До Главния Секретар на МВР
Г-н Младен Маринов


До Кмета на Община Асеновград
Г-н Емил Караиванов
 

Уважаеми Господа,

Ние, гражданите на гр.Асеновград, сме дълбоко обезпокоени от случващото се в последните дни и седмици в нашият град и в цялата държава, а именно зачестилите случаи на неоснователно и жестоко насилие от страна на представители на циганското малцинствено население спрямо българските граждани.

Ние, гражданите на гр.Асеновград, считаме, че вие - избраниците на българския народ, облечени в държавна власт, сте длъжни да осигурите сигурността и спокойствието на гражданите и опазването на тяхното здраве, живот и имущество от престъпните посегателства на лица от циганското население, както и да съблюдавате за стриктното спазване на законите на Републиката от всички лица, намиращи се на територията на България.

Ние, гражданите на гр.Асеновград, смятаме, че в момента най-големият приоритет на държавата трябва да бъде гарантирането на законността и безопасността на всички граждани без значение от техните етнос, регилия и пол, затова настояваме:


1. Да бъде потърсена най-строга наказателна отговорност на ВСИЧКИ лица, участвали в нападението и нанесли побой над децата-спортисти, техните треньори и родители от гр.Асеновград! 

2. Завишаване на предвидените в Наказателния кодек санкции за подобен род престъпления, като бъде премахната възможността за налагане на минимални наказания! 

3. Абсолютно и безусловно гарантиране сигурността на гражданите на Асеновград и държавата, чрез реално увеличаване на броя на полицейските служители, осъществяващи охрана на обществения ред, борба с престъпността, предотвратяване и разкриване на престъпления в Районните управления на МВР в населените места с компактно циганско население! 

4. Подобряване на работата на службите за сигурност в държавата, чрез повишаване на кадровия подбор, обучението, оборудването и мотивацията на техните служители и адекватни законодателни промени в Закона за МВР, Наказателния Кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, в тази насока!

5. Да се прекрати безконтролното разрастване на местата с компактно циганското население, чрез стриктно спазване на Закона за гражданската регистрация, както и да се изработи дългосрочна държавна стратегия за реална интеграция на циганите и прекратяване възможностите за образуване големи цигански гета в населените места. 

6. Да бъдат завишени възможностите за административен контрол и налагане на адекватни санкции от страна на общинските и държавни власти при констатиране на случаи на незаконно строителство, като същото да се преследва най-строго от закона, независимо от етническия, социален и/или политически статус и положение на извършителите. Междувременно, внимателно ще следим за изпълнението на процедурата по събарянето на незаконните постройки в кв. "Лозница" в гр.Асеновград.

7. Стриктно спазване на забраната за движение на каруци по улиците на гр.Асеновград, чрез налагане от полицейските служители на предвидените санкции в Наредбата на Община Асеновград и Закона за движение по пътищата. 

8. Незабавно започване на широка обществена дискусия, която да доведе до законодателни промени за реално интегриране на циганското население, чрез създаване на законови механизми за задължаване и принуждаване на същото да спазва законите и обществените правила в държавата.

9. Реална промяна в Изборния кодекс, с цел пълно прекратяване възможностите за корумпиран политически и/или корпоративен вот, чрез налагане на образователен гласоподавателен ценз и завишаване на наказателните санкции при констатиране на купуване на гласове.

Ние, гражданите на гр.Асеновград, считаме, че интеграцията на лицата от цигански произход е задължение на държавното управление, което чрез ресорните министерства на държавната власт (икономическо, социално, вътрешно и правосъдно министерства) и чрез органите на местна власт, трябва да реализират съответните мерки, чрез законово и финансовото обезпечаване на правоохранителните и правоприлагащи институции в държавата, за адекватно изпълнение на техните служебни задължения. 

Ние, гражданите на гр.Асеновград, НАСТОЯВАМЕ изпълнението на посочените по-горе искания и решаването на посочените обществени и държавни проблеми да започне незабавно, при пълна прозрачност и пряк граждански контрол.

Няма да позволим умишлено протакане на посочените по-горе процеси и имитационни палеативни мерки, и НАСТОЯВАМЕ нашите искания да бъдат изпълнени в най-кратки срокове, като категорично заявяваме, че ако посочените действия не бъдат предприети НЕЗАБАВНО, ще организираме протести с искане на оставките, както на кмета и целия общински съвет на общ.Асеновград, така и на ръководителите на отговорните за това държавни институции.

От гражданите на Асеновград



Още по темата: общо новини по темата: 152
14.11.2019 »
02.01.2018 »
18.12.2017 »
29.11.2017 »
13.11.2017 »
03.11.2017 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Странно не виждам никой от "случайните" граждани да е адресирал и искания до другарката курнелия нинова.....доколкото знам в махалата са само техни избиратели,а в момента депутата от БСП е разследван за купуване на гласове в махалата в Асеновград ....какви искания какви 5лева?????Значи БСП ги отглежда плаща им да гласуват за БСП,а ГЕРБ и парламента да се "погрижат" за проблема .....малко ми намирисва на акция на другарите или за атака на агнешки главички на прокопиев.....АЛЕ ИСКАНИЯТА В.....обърнете се към кмета си ДРУГАРИ протестиращи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: