ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арменската общност се дистанцира от консула, не се сърди за "попа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 16.09.2010Коментари (1)1957
© Plovdiv24.bg
"Човек, който си "сърба" кафето в Кърджали с Асан Азис на 28 май, вместо със сънародниците си да отбелязва деня на независимостта на Република Армения, отвоювана от Турция с кръвта на много жертви, субектът, който никога не е направил нищо за признаването на геноцида над арменците, даже и напротив - дистанцирал се е винаги от всякакви изяви и действия, запазвайки комфорта на приятелство и протекции по времето на управлението на тройната коалиция с мандатоносител ДПС, няма право да говори от името на арменската общност."

Тези думи по адрес на почетния консул на Армения в Пловдив Ехиядзар Узунян прочете от трибуната на местния парламент общинският съветник Едуард Сарафян, който освен това е член на управителния съвет на Общоарменския съюз за образование и култура "Хамазкаин" и директор на най-тиражния арменски вестник в България "Вахан". Поводът - писмото на консула до съветничката Дани Каназирева и нотата до премиера Бойко Борисов срещу доц. Павлина Кацарова задето сравнила председателя Илко Илиев с "Арменски поп".

Според Сарафян почетният консул не се ползвал с добро име сред общността и никой не го бил упълномощавал да говори от нейно име. Проявената му псевдозагриженост била продиктувана от лични бизнес облаги, сред които за пример бе посочен изборът на управлявана от него фирма-посредник за доставка на горива.

От позицията на Узунян се дистанцираха и Арменското благотворително дружество - Х.О.М., и Съюзът на културно-просветните дружества "Ереван". "След като се запознахме с направеното от Кацарова изявление, установихме, че по повод една безобидна нейна реплика от нейна страна, за да мотивира своята позиция, Узунян е извел думите на съветничката от контекста на казаното, което е неприемливо за нас и израз на лична дребнавост", се казва в открито писмо на трите организации.

Като почетен консул на Армения, Узунян за пореден път нарушавал дипломатическия протокол, тъй като не разполагал с официални представителни функции.


Още по темата: общо новини по темата: 3
16.09.2010 »
03.09.2010 »
03.09.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Поклон пред почтения, млад и мислещ човек Едуард Сарафян! Пловдив винаги е бил люлка на различни етноси, но винаги сме живяли в дух на уважение и приятелство. Позорни са действията на г-н Илко Илиев и г-н Узунян, които се опитаха чрез махленски интриги да сътворят грандиозен етнически скандал, само и само лично да се облагодетелстват. Г-н Илко Илиев, вместо да съчинявате грозни интриги се концентрирайте в елементарни за възпитаните хора неща. Например, когато ядете дюнер в центъра на Пловдив, да не погнусявате околните като облизвате течащия мазен жълтеникав сос по космите на брадата ви. Не се вписва тази гледка със супер скъпия Ви костюм, вратовръзка и важен вид. Боже, Боже ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: