Адвокатът на арестувания пловдивски полицейски шеф обясни защо при секретната операция са използвали лични автомобили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:12 / 26.05.2021
7240
Този човек не трябва да е в ареста. Това обяви в интервю за предаването "Тази сутрин“ Димитър Марковски - адвокат на задържания шеф на 3-то РУП в Пловдив Самуил Хаджиев.

При спецакция миналата седмица бяха задържани 12 души – седем полицаи и петима цивилни. Сред тях беше и Хаджиев. Според обвинението на прокуратурата полицейският началник заедно със своя подчинен Атанас Качаков се е готвил да придобие около 500 кг марихуана от частна фирма, която има документ за производството на високорисковото наркотично вещество за медицински цели. Другите две обвинения срещу началника на управлението са за държане на незаконни боеприпаси и въздействие над разследващ полицай.

След осемчасово съдебно заседание съдът остави в ареста началника на районното заедно с неговия подчинен, както и двама техни съучастници. Съдът прие, че няма такива доказателства, обяви Марковски относно обвинението за опит за кражба на 500 кг марихуана.

По думите на Димитър Марковски е ставало въпрос за секретна операция с личните автомобили на шефа на 3-то РУП и други служители на реда, за да бъде проверена оперативна информация складова база, в която се съхранява огромно количество марихуана – 10 тона. В операцията е участвал и директорът на ОД МВР Пловдив Йордан Рогачев. Адвокат Марковски обясни използването на лични автомобили с това, че оперативната информация първо трябва да бъде проверена.

"Има изготвени докладни записки. Достатъчна гаранция е, че Рогачев е бил там. Няма нищо тайно, скрито и да не е документирано“, уточни той.

Относно думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков за "престъпници с пагон“ адвокатът каза: "Г-н Рашков, моите уважения към него, добър юрист и преподавател по право, но трябва презумпцията за невиновност да има висша форма“.

Виж коментарите (3)

Още по темата (128):
15.03.2024 Нов началник в МВР Пловдив
12.02.2024 Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив
08.01.2024 Задава се голямо завръщане по върховете на МВР Пловдив!
30.12.2023 Експериментът приключи: Пътните полицаи се върнаха в КАТ Пловдив
27.12.2023 Шефът на МВР Пловдив с откровено интервю за реформите, корупцията и новите камери по пътищата
26.12.2023 Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще "освежат" състава на Пловдивската дирекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).