ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
1000 полицаи, 20 кучета, 10 коня и две водни оръдия охлаждат страстите за дербито в събота
Автор: Диана Бикова 15:56 / 27.04.2023Коментари (25)10028
© Plovdiv24.bg
1000 полицаи ще осигуряват обществения ред преди, по време и след футболната среща между "Ботев" и "Левски" тази събота, съобщиха на нарочен брифинг от ръководството на ОДМВР, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Спортното събитие ще бъде обезпечено с достатъчен човешки ресурс, коментира шефът на полицията старши комисар Васил Костадинов.

В охраната ще бъдат включени 20 кучета, 10 коня и две водометни машини, допълни заместникът му комисар Радослав Начев.

Въведен е сериозен пропускателен режим. На стадиона няма да бъдат допускат лица с чужд документ, билет или покана. Забранено е влизането без лична карта, с изключение на малолетни, под въздействие на алкохол, наркотични или упойващи вещества, или с агресивно поведение.

Не може да се носят бутилки, предмети от чуплив или особено твърд метал, обемисти предмети и вещи, чадъри с дълги дръжки, знамена и трансперанти с дръжки по-дълги от метър и половина и диаметър по-голям от 1 сантиметър, с изключение на олекотени пвц тръби с диаметър до 2.5 см.

При установяване на тези нарушения лицата ще бъдат отстранявани от спортното съоръжение. 

При неподчинение на полицейски органи, нахлуване на спортния терен, палене на огън и други нарушения ще се налагат санкции. 

"Надявам се с това модерно съоръжение да се промени отношението на крайните привърженици, тези, които виждат във футболната среща възможност да изразят своята агресия или по-емоционално поведение. Този стадион е без писта, а пистата ограничава публиката неправомерно да хвърля предмети или да извършва вербални действия. Много по-различно е и се надяваме на по-цивилизовано поведение, което да превърне футболната среща в празник" - каза директорът старши комисар Васил Костадинов.

От полицията апелираха по-навременно идване за мача. Всички 8 входа на стадиона ще се отворят в 17.30 ч. Във всеки вход ще се обособят две отделни места за пропускателен режим. Ще се минава през няколко етапа на пропускане, с първоначална проверка на документи за самоличност и валидността им, попълване на място на декларации за придружаващите малолетни и непълнолетни лица, ако не се носят такива. Декларацията може да се изтегли от интернет и да се попълни предварително.

Около паркинг местата, в периферията на стадиона ще има стюарди на клуба, които ще насочват зрителите в зависимост от билетите им, ако някой не е наясно откъде трябва да влезе. 

На гърба на билетите са систематизирани всички основни изисквания са изписани и всеки може оттам да ги прочете, допълни полицейският шеф.

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЖАЛТИТИ направиха стадион мечта, 18000 ще дерат гърла, ние пуснахме с 1 билет 2-ма души и трибуната на половина пълна... ЗАЩО СМЕ ТОЛКОВА КЛЕТИ, НИЕ, ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКО ПД? Мъчно ми е.. не заслужаваме тази съдба. ЖАЛТИТИ винаги са пред нас..
Сподели какво ново....
на 28.04.2023 г.
0
 
 
Това реално ли е? 1000? ако на един полицай му е 50 кинта надника (определено е повече) това значи 50000 лева минимум само за човешки ресурс. Това нормално ли е? Каква е посещаемостта на това събитие? Може ли да се сравнява със други събития със сходна посещаемост и нуждата от тяхната охрана? Нормално ли е хора, над 18 годишна възраст, да имат нужда от полицай до всеки, да го държи за ръчичка? Как нормалните хора да си заведат децата на новия стадион, когато за една среща има нужда от 1000 полицаи? Това са важните въпроси, които всеки трябва да си зададе, най-вече, "запалянковците".
0
 
 
Момент, да го преместя в другия крачол!!! Та какво казвахте??
0
 
 
Стикс, пишеш си и сам си отговаряш ...това е умствен "шедьовър" ... И пак почна арми-марми , София-север, София-запад ...Ела в събота, аз щете почерпя не една , а две бири и на никой няма да кажа , че си ти , обещавам ! Предложението е сериозно, ще ти дам и билет и то за най-интелигентното място ...
на 27.04.2023 г.
+1
 
 
Оставете Ботев да се оправят . Бягайте на Лаута. Пуснаха билетите а опашката е до ВСИ
-5
 
 
Стоян канара каза, че ще подсили охраната с две мулета и един елитен коч от Стряма, все пак туй е за доброто на нашия Бутвфъ ва.
-2
 
 
Преди този мач няма ли друг мач в Петък, че цял ден трябва да четем за съботния? В крайна сметка общината построи крайно неуместен стадион в центъра на Пловдив. Сега да се оправят с полицията и да си берат гайлето. Защо пловдивчани трябва да страдат от грешките им?
-5
 
 
бултрас са решили да не бягат и в този мач и са си поръчали охрана, все пак СОФИЯ ЗАПАД И ЛАУТА АРМИ ще са в Пловдив и всяка жълта мутра е застрашена! Толкова ги е страх жълтите, че са наели и 10 коня да ги пазят, коне в Пловдив до сега не са пазили, но го доживяхме, за бултрас е по безопасно под опашката на коня , отколкото на стадиона... И КАЖЕТЕ ЗА ВЪЖЕТО И БЕСИЛОТО, лоша реклама няма! ...
+6
 
 
Едно от нелогичните неща в живота е тая мания, тези псевдо запалянковци. Целият този ресурс сега ще дойде от джоба на данъкоплатеца, от джоба на обществото - за агитките. Вземете прочетете по някоя книга, вместо да нарушавате реда по тия стадиони. И, да, аз чета по две-три на месец, за онези, които ще питат...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: