Учениците от Ухан се завръщат в класните стаи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:32 / 06.05.2020
2717
Учениците от епицентъра на коронавируса Ухан се върнаха  в класните стаи, съобщи АФП. Те трябва да носят задължително маски и преди влизане в училище да преминат през скенер за мерене на температурата, предаде БГНЕС.

Младежите трябва да седят на самостоятелни чинове, отдалечени на метър един от друг. В сряда за първи път от месеци те успяха да видят на живо и учителите си, с които се срещаха само онлайн по време на дистанционното обучение. 

Връщането в училище е последната стъпка към постепенното нормализиране на живота в Ухан и околностите на провинция Хубей. Градът, в който в края на миналата година се появи коронавирусът, преди да се разпространи по целия свят, беше затворен за 76 дни и отвори отново миналия месец.

В сряда на училище отидоха учениците от последните класове в професионалните училища и тези, на които предстоят кандидатстудентски изпити. Все още не са обявени датите за връщане в училище на по-малките ученици.

От ръководството на Ухан заявиха, че всички ученици и преподаватели трябва да бъдат тестирани, преди да се върнат в училище, а сградите трябва да бъдат почистени и дезинфекцирани. Местните медии съобщават, че някои училища са реорганизирали класните стаи, така че в едно помещение да се намират по-малко ученици.

Отбелязва се, че нито един човек не е допуснат да влезе в училище, ако термичните скенери са засекли повишена температура. На места е въведено изискването ученици и учители да пристигат по различно време на училище.

Агенцията посочва, че големите градове в Китай постепенно се връщат към нормалното си състояние след наложените строги ограничения за пътуване и затварянето на огромни части от икономиката като мярка срещу разпространението на коронавируса. През последните месеци инфекциите в цялата страна намаляват и повече от месец няма съобщения за нови случаи в провинция Хубей.

Предвижда се Шанхай Дисниленд да отвори отново следващата седмица, след като са подобрени мерките за безопасност, включително температурен скрининг и социално дистанциране.Въпреки това на чужденците все още им е забранено да влизат в страната, тъй като Китай работи за овладяване на зарази, пренасяни от чужбина. Китайските граждани, които се връщат у дома, трябва да останат под карантина 14 дни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).