Никита Михалков: Бил Гейтс иска да контролира населението на земята чрез микрочипове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:06 / 05.05.2020
10622
Конспиративната теория Михалков разви в авторското си предаване "Бесогон“ по телевизия "Россия 24“. Нападките срещу Бил Гейтс и основаната от него компания Microsoft не са нещо ново. От известно време в социалните мрежи се появяват остри нападки срещу него и съпругата му, че тайно опитват да създадат зловредни за хората вещества и вируси, включително и коронавируса.

Един патент на Майкрософт, който наскоро получи международно признание, се оказа повод за нова порция нападки. Патентът WO/2020/060606 описва "Криптовалутна система, анализираща данни за телесната активност". Става дума за устройство, което може да се използва за "копаене" на криптовалути, като използвате тялото си. Или по-скоро "да давате криптовалута на потребител, чиито данни за телесната активност са проверени". Това е обяснението, което не се тълкува еднозначно.

Именно тази неясност атакува Никита Михалков. Експертът в кинопроизводството обаче е доста неубедителен в своята теория, смятат руски учени, които веднага реагираха на изявлението му. Това е вероятно и причината телевизията да свали от графика повторението на предаването му. Това вбеси Михалков, който контрира, че това е налагане на цензура.

Михалков твърди, че дори името на патента има окултно значение и обвини Гейтс, че се стреми да имплантира хората с микрочипове, за да ги контролира, и да обвърже това с потенциалната си програма за откриване на ваксина.

Михалков не се спира дотук и обвини директора на руската държавна "Сбербанк Херман Греф, че участва в "съзаклятието на Гейтс“. То щяло да доведе до Апокалипсис. Мнението на режисьора се поддържа и от някои военни в Русия. Освен Бил Гейтс, те обвиняват САЩ в таен заговор за редуциране населението на земята.

Всъщност Михалков е пропуснал важна подробност: Бил Гейтс отдавна се е оттеглил от борда на Microsoft и се занимава от години с фондацията "Бил и Мелинда Гейтс“. Колкото до проекта WO/2020/060606 в него въобще не става дума за микрочипове. Идеята да се анализира и тества телесната активност на човека е много стара и по нея работят десетки учени по света. Основната цел на новата технология е да се насърчава здравословният начин на живот. Като стимул да го правят е възможността да спечелят криптовалута.

В същото време Бил Гейтс изрази мнение, че светът ще се върне към своя начин на живот не по-рано след година или дори две години. Нормалният живот ще бъде гарантиран от лекарствата и ваксината, които ще сведат до ниски нива въздействието на коронавируса, - смята Гейтс.

Популярният сайт livejournal.com - руската версия, определи теорията на Никита Михалков за плагиатство, предназначено за идиоти. Те цитират режисьора, който след спирането на предаването му недвусмислено намекнал, че Гейтс е платил на "Россия 24“ да го цензурира. Изданието обаче смята, че ръководството на телевизията е постъпило много умно и интелигентно, като е пресякло опит да се пласират конспиративни слухове, които нямат никакви аргументи. Режисьорът е прекрасен човек, на 100%, но е много наивен, - смята livejournal.com.

Виж коментарите (9)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).