ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Лидерката на "Black Live Matters" с имоти за милиони, живее в "най-белия" квартал на Лос Анджелис
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:29 / 03.05.2021Коментари (1)3142
©
Патрис Хан-Калърс. Тя е един от основателите на въпросното движение Black Live Matters, тя е причината да видим толкова много протести в САЩ, включително тези в памет на Джордж Флойд, който бе скромно погребан в златен ковчег.

Тя е съоснователка на BLM през 2013 г., когато в САЩ оправдаха бял полицай, убил черен тийнейджър. След смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис миналата година, BLM се превърна в една от най-популярните организации за борба с расизма и расовото неравенство.

Ако през изминалата година сте наблюдавали неимоверното насилие, но не над цветнокожи, а над хора от европеидната раса и най-вероятно сте цъкали с език, защото насилието, обирите, изгарянето и виковете "Убийте първо белите!“, е преминало някакви граници, то за добрата работа има и цена.

Очевидно е, че ако успеете да разпалите една маса и я накарате да повярва, че е права, то шансовете ви да инкасирате приходи от новата идеология не са никак малко.

Патрис е едва на 37 години, но вече успя да закупи луксозни жилища из цяла Америка. Това е впечатляващо, имайки предвид основното й занимание – активист в НПО. Някои от основните ѝ активи включват луксозни апартаменти и къщи в курортни точки из страната, оценяващи се на сумата между 5 и 20 милиона долара, като това е информация на нейния брокер. Тя е придобила къща за 1.4 милиона долара, до която се достига по частен и охраняван път, разказва chr.bg.

Локацията е Лос Анджелис, а срещу няколко хиляди квадрата е сигурно, че няма  да страда особено за онеправданите, след като разполага с красива панорама, луксозни изпълнения и още много други. Според информация от самия брокер, Топангския каньон има само още няколко къщи, които ще бъдат изцяло запазени за по-заможните собственици, сред които е очевидно и самата Патрис.

Хан-Калърс беше наречена измамница. Журналистът Джейсън Уитлок написа в Туитър: "Тя имаше много възможности къде да живее. Но избра едно от най-белите места в Лос Анджелис. Сега тя ще има от кого да избира, за да се оплаква при толкова много бели ченгета и толкова много бели съседи. Ето, това е избор, брато!“

Писателят и активист за права на чернокожите Анди Нго припомни, че "Хан-Калърс се самоопредели като комунист и се застъпваше за премахването на законите на капитализма“.

Харченето на ресурси, които по принцип идват директно под формата на благотворителност и са предоставени от различни доброжелатели, започва да губи своята стойност, когато се инвестира в луксозни имоти. Вече има ангажирано независимо разследване, но щетите вече са направени. Любопитна подробност е, че Патрис закупува няколко имота, където афро-американското общество е едва от 1.8%.

Миналата година Патрис и нейната половинка Джаная закупуват четвърти имот – ранчо с частна самолетна писта и хангар, както и апартамент от 300 квадрата в малък частен квартал. Към това добавяме още един интересен имот на около 30 минути от Атланта, притежаващ вътрешен басейн, отново малка самолетна писта и още много други. Въпросното имение струва около 415 хиляди долара, закупен около 2 години след издаването на първите мемоари на дамата. През октомври активистката подписва 2-годишен договор с Уорнър Брадърс, в който ще продуцира гласове на афро-американци, които са били маргинализирани през годините. Не е известно дамата да е получавала някакво авансово заплащане при подписването на договорите.

Според информацията, имотната треска започва някъде през 2016 г. паралелно с нейната основна работа във въпросните организации за правата на афро-американци. Още същата година закупува жилище за 510 000 долара, а след това още едно за приблизително 800 000 долара.

Патрис се жени за своята половинка Джаная и очевидно обединяват не само личните си активи, но и тези, които са на двете организации – канадската и американската. През 2018 г. общият брой имоти е вече разширен с още 3 къщи. През 2020 г. добавят още малко водно пространство,  което е обвързано с луксозен курорт на  Бахамит, който притежава частна  марина, както и дизайнерско голф игрище. На тази територия имотите са с около 6 спални, частно кино и гледка към пристанището.

Цената остава тайна и се предоставят някои от своите сметки, за да може да започнат самите преговори. Сериозният въпрос е зададен от името на малцинството и онези, които успяха да обират безнаказано магазини, да проявяват своята агресия и да вярват, че всичко това е правилно.

Патрис е започнала живота си в малко апартаментче, живеейки с двамата си братя и сестра в Лос Анджелис. Никой не може да каже как са закупувани сега луксозните имоти, никой не може да потвърди и кои са спонсорите. На 37 години тя притежава луксозни имоти, при това без да може да докаже своите приходи, а и никой не се интересува.

След като през 2020 г. Джордж Флойд се превърна в звездата на протестите, които в последствие ще донесат между 90 милиона за организацията и още 21.7 милиона от други по-малки организации, като останалите дарения не се обявяват.

Някои хора от другата страна на организацията споделят, че Патрис е получила около 120 хиляди долара през 2013 г., когато се занимава с активизъм, публични речи и други, през 2019 г. не е написано никакво възнаграждение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
У нас други се облажиха от *прутестъ* - лайнявото трио,бойкикефЪ,галевица пастърмата,сливенската стара мома!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: