ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Италия отваря трудовия си пазар за български работници от 1 януари 2012 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 29.12.2011Коментари (5)2909
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Италия е уведомила официално Министерството на външните работи и Министерството на труда и социалната политика на Република България за своето намерение да премахне съществуващите ограничения за български работници от началото на следващата година.

"Приветствам решението на италианското правителство и се надявам неговият пример да бъде последван и от другите страни, които все още ограничават достъпа на български граждани до техните трудови пазари. Отпадането на ограниченията от края на тази година е стъпка, която следва пазарната логика, но също така е ясна заявка за повече Европа и истинска европейска интеграция", коментира новината евродепутат Илиана Иванова от групата на ГЕРБ/ЕНП.

"Щастлива съм, че въпреки трудната икономическа и политическа ситуация в Европа, икономическата логика надделява над популистките мерки. Поздравявам г-н Марио Монти и неговите колеги от правителството на Италия, които не се поддадоха на този натиск и дадоха ясен сигнал за желанието на Италия за повече Европа. Призовавам и другите европейски страни, които все още не са отворили трудовите си пазари да направят тази важна стъпка, която ще има положителен ефект за всички европейски граждани и ще допринесе за по-висок растеж за техните национални икономики", заключи българският евродепутат.

Точно преди две години, през декември 2009, в рамките на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на ЕП бе организирана дискусия с участието на проф. Марио Монти относно проблемите на единния пазар. По време на дебата Илиана Иванова постави въпроса за ограниченията за български работници. Още тогава, г-н Монти коментира, че преградите пред свободното движение са в разрез с основни свободи, на които се крепи европейската интеграция, каквото е свободното движение на хора и трябва да бъдат премахнати.

В момента 10 страни прилагат ограничения за български работници Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия. Ограниченията би трябвало да отпаднат на 31 декември 2011, но страните членки имат опция да удължат периода с още две години след представяне на сериозни доказателства за затруднения на пазара на труда. Към днешна дата Холандия, Великобритания и Ирландия, Белгия и Люксембург са изявили желание да продължат ограниченията и през следващите две години, а Германия обяви мерки за частично отваряне на трудовия си пазар.

Още през 2009 г. Илиана Иванова започна кампания за премахване на ограниченията за работа спрямо българи в други държави от ЕС. Част от инициативите включваха публично изслушване по темата в ЕП, писмени въпроси до Комисията, включване на специални текстове в няколко документа на Европейския парламент, които призовават за бързото премахване на ограниченията, консултации с посланици на държави, налагащи рестриктивни мерки, публикуване на статии в реномирани европейски издания, нарочни писма заедно с председателя на парламента Цецка Цачева до парламентите на десетте държави с ограничения, специален дебат в пленарна зала на ЕП, изслушвания с участието на българския министър на труда и социалната политика Тотю Младенов и футболната легенда Христо Стоичков, срещи за подкрепа с други евродепутати и други.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Успех на всички решили да опитат късмета си в странство...
0
 
 
Няма значение,дали пазрът е отворен или"затворен"..!!! Сега светът е ОТВОРЕН и можеш да отидеш НАВСЯКЪДЕ....Първите 5-7,та дори и 10 години искат яко дупе за работа и пестене...после -каквото Господ каже....!!! Така,че - УМНАТА....!!!
0
 
 
Да, има, миячи на тоалетни и чинии се търсят навсякъде по света.
Aнонимен
на 29.12.2011 г.
+1
 
 
Добра новина,на който му стиска-да заминава!
Простаците са непобедими!
на 29.12.2011 г.
0
 
 
след 10 януари заминавам за там щом има работа .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: