ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Европейският съюз и Съединените щати подготвят спешно нов пакет санкции срещу Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:40 / 04.04.2022Коментари (1)1599
©
Европейският съюз и Съединените щати подготвят спешно нов пакет санкции срещу Русия, след като в контролираното доскоро от руските сили градче Буча край Киев бяха открити множество цивилни жертви - със завързани ръце и в масов гроб.

"Това са военни престъпления и това ще бъде признато от света за геноцид. Виждате какво е станало тук, знаем за хиляди убити и изтезавани, с откъснати крайници, жени изнасилени и деца умъртвени“, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, който беше днес в Буча.

Кметът на града съобщава, че 280 жертви са открити в масови гробове. Във всички освободени от руснаци райони около Киев са намерени общо 410 убити цивилни, съобщава украинската прокуратура.

Русия категорично отрича нейните военни да са отговорни за избитите украинци. Външният министър Сергей Лавров нарече твърденията на властите в Киев поредна фалшива новина.

Тази вечер Лавров съобщи, че Великобритания е осуетила заседание на Съвета за сигурност на ООН за Буча и затова руската мисия в Ню Йорк планирала да даде специална пресконференция тази вечер.

Лавров каза още, че някои западни лидери имат проблем със съвестта. Малко преди това президентът на Съединените щати Джо Байдън отново нарече руския президент Владимир Путин "военнопрестъпник".

Пентагонът не може да потвърди независимо информацията от украинските власти за Буча. Няма причина обаче и да не им вярва, цитира агенция Ройтерс източник от американското министерство на отбраната.

Заради Буча Германия обявява за персона нон грата значителен брой руски дипломати от посолството в Берлин, обяви външният министър Аналена Бербок. По неофициална информация от германската столица ще трябва да си тръгнат 40 от общо 104-ма служители на руската мисия.

Париж също предприе подобна стъпка. 35-има руски дипломати ще бъдат прогонени от Франция, съобщи Франс прес като се позова на източник от външното министерство в Париж.

Министерството обяви малко по-рано, че за персона нон грата ще бъдат обявени "много" руски дипломати с мотив, че действията им са против френските национални интереси. В официалното съобщение се казва още, че това е част от съвместни действия на европейско ниво.

Правителството на Литва пък гони посланика на Русия във Вилнюс и отзовава своя в Москва. Подобна мярка обмисля и латвийското правителство.

Франс прес цитира съобщение от руското посолство в Берлин, публикувано в "Телеграм". В него прогонването на руски дипломати от Германия е наречено неприятелско и неоснователно и се предупреждава, че това ще доведе до още по-голямо влошаване на руско-германските отношения.

Агенция "Интерфакс" пък цитира предупреждение на руското външно министерство, че ще отвърне подобаващо на Франция за обявеното експулсиране на руски дипломати от там. Информацията обобщи БНР.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
САЩ и ЕС "налагат" ... налагат дръжки ! САЩ и Русия си играят игричките, както винаги. САЩ засмукват един трилион инвестиции от Европа за 2022 , а Русия печели от войната рекордни цени на нефта, г**а и хранителните продукти. Само до края на 2022 от износ на енергоносители Путин ще прибере 320 милиарда ! За справка, руският военен бюджет е 70 милиарда...Ще спре ли тогава войната, ще свърши ли бързо ? Естествено че не ! И двете сили от които зависи войната - САЩ и Русия, нямат полза от мир. Големият губещ е ЕС. САЩ се бъзикат с Европа и дори се говори че втечненият газ който ще доставят на ЕС всъщност е купен на ниска цена руски газ, който щатите ще ни заставят да купуваме на петорна цена. Вот такие дела, дадс дъ ситуейшън...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: