ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Ако руската ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да я предостави на целия свят
Автор: Георги Кирилов 23:16 / 13.03.2020Коментари (2)20159
©
Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят. Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство. Това каза в интервю за БТА проф. Дмитрий Еделев - водещ руски лекар и учен.

В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година, тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина, посочи той.

COVID-19 вирус белтъците на HIV1 - това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19. Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1 - това е най-ефективно до момента и затова на този етап ние в Русия нямаме смъртни случаи, а само оздравели, поясни проф. Еделев.

По думите му температурата, при която COVID-19 загива е 56 градуса.

"Искам всички да знаят, че заразяването с коронавируса става посредством докосването на три точки - това са очите, носа и устата. Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Така че всички трябва да се въздържим от консумацията на сурови необработени храни. Същото важи и за напитките. Затова трябва да се пие вода от много проверени източници или да се пият топли напитки, чай, например. Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай", препоръча проф. Еделев.

Селенизацията на организма е изключително важна - в доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен, отбеляза ученият. Много богати на селен са бразилските ядки, но преди всичко това са чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат. Ние, учените установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк. Цинкът - това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание. Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб. Цинкът се съдържа в елдата, в стридите, месото, фасула, ядките, обясни проф. Еделев.

В Русия ясно изведохме защитните правила и те са: хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали. 3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав - то безопасното разстояние трябва да е 6 метра. Второто правило е проветряване на помещенията на всеки 10 - 15 минути и това е абсолютно задължително. Вирусът не обича чистия въздух. И на трето място - в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи, разказа проф. Еделев.

Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация "Руска академия на естествените науки". Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект "Здраве на нацията". Член е на съвета на Руската обществена организация "Руско екологично общество". Куратор е на програмата "конвергентно лидерство". Водещ е на постоянното предаване "Здравословно хранене с доктор Еделев" на Медиаметрикс.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: