В Калифорния на училище ще ходят само ваксинирани деца, а в Канада забраняват обществения транспорт за неваксинирани

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
16:14 / 12.10.2021
8575
В Калифорния учениците ще бъдат в училище присъствено само, ако са ваксинирани, пише The Guardian. Калифорния обяви първия си национален план за ваксинация срещу Covid-19 за ученици, който ще накара всички начални ученици до гимназистите да бъдат имунизирани, след като ваксината получи окончателно одобрение от правителството на САЩ за различни възрастови групи. Правителството е одобрило напълно ваксината Covid за тези на 16 и повече години, но е предоставило само спешно разрешение за всеки от 12 до 15.

След като федералните регулаторни органи напълно одобрят ваксината за тази група, държавата ще изисква учениците от седми до 12 -ти клас да се ваксинират както в държавни, така и в частни училища, съобщиха в петък от кабинета на губернатора Гавин Нюсъм.

Държавата ще изисква ваксината за ученици в детска градина до шести клас едва след като федералното правителство даде окончателно одобрение за всеки от 5 до 11. 

В момента Калифорния има най-ниския процент на заразени с Covid в страната, въпреки, че в някои региони, особено в тези, където устойчивостта към ваксини и нивата за обществено здраве са високи, продължава да се наблюдава тревожен скок в хоспитализациите. 

Лос Анджелис вече е наложил ваксини за всички студенти над 12 години. В най -големия училищен район в страната ежедневните инфекции са намалели наполовина през последния месец, когато повечето деца се върнаха на училище.

"Тези цифри са невероятно ниски, като се има предвид, че над 3000 училища вече са отворени в целия окръг“, каза Барбара Ферер, окръжен здравен директор, в четвъртък. Планът на държавата за ваксина ще влезе в сила през семестъра, след като федералното правителство даде окончателно одобрение. Ако той дойде през януари, тогава планът ще влезе в сила през юли. На учениците ще бъдат разрешени религиозни и медицински изключения, но правилата за това как държавата ще прилага тези изключения все още не са написани. Всеки студент, който откаже да вземе ваксината, ще бъде принуден да завърши независим курс у дома.

Досега Нюсъм беше оставил решението за план за ученическа ваксина на местните училищни райони, което доведе до множество различни поръчки в някои от най -големите области на щата.

Лос Анджелис и Оукланд Обединени са наложили всички ученици над 12 години да бъдат ваксинирани, но заповедта на Оукланд не е определила краен срок, в който студентите трябва да се съобразят.

LA определи краен срок до 20 януари. По-рано тази седмица училищното настоятелство на Сан Диего одобри план персоналът и учениците на възраст над 16 години да бъдат напълно ваксинирани до 20 декември.

През август Калифорния стана първият щат в САЩ, който изисква всички учители и персонал в държавни и частни училища K-12 да се ваксинират или да се подлагат на седмично изследване на Covid-19.

Newsom също издаде план за маски в училище по-рано през лятото и за закрити класове, който се прилага за всички учители и ученици.

Повече от 8.9 милиона деца във възраста 12-17 г. в САЩ вече са ваксинирани срещу COVID-19.

Ако пътувате по света, имайте предвид, че от края на ноември в Канада пък общественият транспорт ще се ползва само от напълно ваксинирани лица от 12 г. нагоре.

В България има лесна възможност децата от 12 г. нагоре да бъдат ваксинирани с иРНК ваксини.

Не отлагайте ваксиниацията на децата си! Ваксинирайте ги възможно най-скоро срещу COVID-19, за да бъдат предпазени, съветват специалистите у нас.

Виж коментарите (3)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Любопитни новини:
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).