ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Мъж получава по 1200 евро подарък на месец в продължение на три години: Не станах по-мързелив, а по-щастлив
Автор: Георги Кирилов 21:47 / 28.05.2024Коментари (2)173229
©
Доминик Шифър можеше да изпробва това, за което много други мечтаят: да получават безусловен основен доход - 1200 евро в сметката си всеки месец.

"Това ме промени“, казва 28-годишният млад мъж, който работи парамедик.

Така продължи три години, а допълнителните му доходи свършват този месец. Tой е един от 122-ма души, участващи в проучване на Германския институт за икономически изследвания.

Първоначално Шифър не можеше да повярва, че е избран сред 2 милиона души.

"За мен беше като печалба от лотарията, разпределена в няколко месеца“, казва той пред немската национална телевизия ARD. "Бях в еуфория, но после ме завладя мисълта: какво може да постигнa с тези пари?

Какво правят хората с парите и какво правят парите с хората? Това искат да разберат Германският институт за икономически изследвания (DIW Berlin) и асоциацията "Моят основен доход“ с проучването. Това е първото дългосрочно проучване в Германия за безусловен базов доход казва ръководителят на изследването Юрген Шуп от DIW:

"Искаме да знаем какво се случва с хора, които нямат крещяща нужда от тези пари. Избрахме хора, които имат стабилна работа и получават твърдо възнаграждение“

Доминик Шифър е решил да продължи да работи въпреки основния доход. Фелдшерът преди това се труди на две допълнителни работни места, защото трябваше да изплаща заем.

"Благодарение на основния доход най-накрая вече не трябваше вече да мисля: Имам ли изобщо пари, за да изкарам месеца? Станах по-решителен, по-весел и да излизам повече с приятели“, казва Шифър.

Той също така си изкарва курсове, за да получи шофьорска книжка, като и да ходи на почивки.

Асоциацията "Моят основен доход“ преди е раздавало такива допълнителни доходи.

"Научихме, че това не прави хората мързеливи“, обясни основателят на клуба Майкъл Бомайер. Неговата теза, че те работят даже по-усърдно на работата си и  имат чувството, че държат живота си в свои ръце." 

Проучването има за цел да провери това. То се следи отблизо и от политиците. Идеята среща поддръжници в целия политически спектър, макар и небезусловно.

Зелените имат безусловен основен доход в основната си програма. Те искат да обединят живите социални помощи и да ги интегрират в данъчната система като плащания. "Когато става дума за детски надбавки, никой не поставя под съмнение факта, че всеки трябва да ги получава, подобно би било и с базовия доход“, казва говорителят на политиката на пазара на труда на парламентарната група на Бундестага Волфганг Стренгман-Кун.

Либералите също са привлечени от идеята за обединяване на социални помощи като граждански надбавки, детски надбавки и жилищни помощи в едно плащане и по този начин намаляване на държавната бюрокрация Teutrine иска да постигне това чрез отрицателен данък върху доходите, "чрез получаване на обезщетения до определен данъчен праг и след като те бъдат достигнати, този праг плаща данъци, което гарантира, че допълнителната работа става все по-полезна."

Оттук нататък Доминик Шифър отново ще трябва да се справя без базов доход. За него равносметката от последните три години е смесена: лично на него безусловният доход му е дал немалко, но пък той се пита как би се отразило това на хората, ако той бъде въведен за всички в цялата страна - например дали цените няма да се повишат, защото всички ще имат повече пари?







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1200.....или 1800?????....май май той е плащал.....така излиза....ХАХАХАХА
+1
 
 
Нищо хубаво не се случва! Доказателство са нашите цигани които цял живот получават само на готово от държавата а и от други държави и какво става от тях? Говоря за масовката от цигани които само търсят и взимат пари от знайни и не знайни институции... Елате да ги проучвате безплатно в Германия си имате много от тях ако ви трябват още дърпайте смело и им раздавайте пари но с уговорката да не могат да се връщат. Интегрирайте ги нали сте много умни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: