ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Графиня дьо Помери: Пловдив е толкова красив, че ми се прииска да живея тук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 01.11.2015Коментари (4)4452
©
Благотворителността е житейска кауза на графиня Естер дьо Помери. Дамата е родена в малко селце в Швейцария, в бедно семейство и винаги казва: "Познавам бедността и затова винаги се идентифицирам с хората, които живеят в немотия." Помага на България от 17 години и продължава с активните си благотворителни мисии. За помощта, която оказва на страната ни в най-трудните първи години на прехода, е удостоена от президента Георги Първанов с националния орден "Мадарски конник" - І степен. Тогава графинята е начело на много акции в Европа за събиране на хуманитарни помощи, медикаменти и оборудване за болниците в България.

Сега е посланик на добра воля към швейцарския Червен кръст, тя е и съветник към ЮНЕСКО, работи и с голяма израелска дарителска организация.

С пристигането си в Пловдив се включи в акцията на фондация "Качество но живот".

Възхищава се на българите, защото по време на Втората световна война са спасили своите евреи от лагерите на смъртта. Поднесе цветя в знак на признателност на гробовете на патриарх Кирил и екзарх Стефан на Бачковския манастир.

- Госпожо Дьо Помери, идвате много пъти в България. Намирате ли някаква разлика в страната от момента, в който я посетихте за първи път?

- Да, откривам. През последните 2 години вашата страна ми се вижда много различна, че чак не можах да я позная. Това се отнася и за Пловдив - толкова красив град, в някои отношения ми напомня на Ерусалим и дори ми се прииска да живея в него. И има места, които са по-добре от Швейцария. 

- Вие помагате на толкова много хора. Как гледате на развихрилата се в последно време миграционна вълна към Европа?

- В този момент в Швейцария няма толкова силна вълна, защото са затворени границите. Винаги съм готова да помогна на хора в нужда, но ние сме християнски държави, а бежанците идват от държави с друга религия и имат различна култура. Не искам моята страна да стане мюсюлманска. Силно се надявам, че не пристигат в Европа, за да променят нашия начин на живот, тъй като сред мигрантите има хора, които идват не само по икономически, но и по политически причини. В нашите страни също има много бедни и безработни хора, а бежанците ще вземат от благата им. Може да стане голям проблем, ако ние не се погрижим за тях
Питам се защо не ходят в арабските страни? Религията е същата, няма да им се налага да учат език и са по-близки до тях, привикнали са да живеят в пустинята. Според мен искат да наложат в Европа своята религия и вярвания и затова идват предимно млади хора, а не стари и бедни. Затова смятам, че е най-добре да си живеем в християнска страна, а не в разрушена от мюсюлмани и да се разхождаме по улиците в Европа без страх. Имам уважение към всички религии, нека имат уважение към нашата.

- Отново направихте дарение за български лечебни заведения. За кого е предназначено този път?

- Да, докарах ТИР с 26 нови електрически болнични легла и съм изключително щастлива, дори лично проследих как ги товарят на камиона. Болница в Швейцария беше поръчала обзавеждането, но се оказа, че леглата са твърде големи и не могат да влязат в стаите и аз ги взех за вашата страна. Имам уверение от председателя на фондация "Качество на живот" д-р Невен Енчев, че цялото дарение, което включва и друго медицинско оборудване, ще бъде разпределено по нуждаещи се медицински заведения. Има и други медицински консумативи.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е мили хора, ас живея вече 20 год. в Швейцария.Но винаги се връщам в България. Тя си остава моята родина.И искам да благодаря на Госпожа Дьо Помери ,че намина сили и средства да помага на България.
0
 
 
Ох, и на мен пак ми се ходи в Швейцария... Не защото съм ходила там, а защото всека година, като идва зима, ми се ходи да карам ски в Швейцарските Алпи :)))))
+4
 
 
Заменям апартамент 80 кв.м. с топъл гараж , изба и таванска стая за подобен в Цюрих . Разходите по прехвълянето за ваша сметка . Оставам цялото обзавеждане барабар с колата .
+5
 
 
Сакън ,и на мен ми се прииска да живея в Швейцария , ама само ми се прииска .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: