ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Google въвежда нова функция за телефона ви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 30.04.2023Коментари (0)42969
©
Технологичната компания "Гугъл" (Google) въвежда нова функция при смартфоните и таблетите, снабдени с операционната система "Андроид" (Android). Благодарение на нея, когато вградената памет на мобилното устройство се изчерпа, тези приложения, които не се използват толкова често, ще се архивират автоматично, предаде БТА.

"Андроид" помага на потребителите да инсталират нови приложения

Ако притежавате устройство с операционната система "Андроид", след време със сигурност ще се натъкнете на новата функция за автоматично архивиране, когато се опитвате да инсталирате ново приложение, но смартфонът или таблетът ви не разполага с достатъчно памет за съхранението му.

При подобен случай "Андроид", ще ви "попита" дали разрешавате да деинсталира приложения, които така или иначе почти не използвате, за да освободи място на вашето мобилно устройство.

Но не се притеснявайте, потребителските ви данни, свързани с използването на деинсталираното приложение, ще се запазят на смартфона или таблета ви. Освен това на началните им екрани ще бъде запазена и иконата за неговото стартиране. Така, ако се наложи, ще можете лесно да възстановите приложението чрез онлайн платформата за софтуер "Гугъл плей стор" (Google Play Store).

Ако щракнете върху иконата на някое архивирано приложение и задържите, то тогава то ще бъде преинсталирано на вашия смартфон или таблет и ще можете да продължите да го използвате както преди, но при условие че все още е налично в "Гугъл плей магазин".

До въвеждането на новата функция, "Гугъл" предлагаше ръчно да деинсталираме приложения, които не ползваме, ако се наложи да освободим памет, за да инсталираме нови софтуерни продукти.

Новата функция би трябвало да улесни живота на потребителите, които използват смартфони и таблети, снабдени с тази операционна система, най-вече на тези, които трудно се разделят с някое приложение, дори и да не го ползват вече, отбелязва ДПА.

Технология с изкуствен интелект създава компютърни програми

Корпорацията "Алфабет" (Alphabet), която притежава "Гугъл", обяви наскоро, че ще актуализира своя чатбот, базиран на генеративния изкуствения интелект "Бард" (Bard), за да може да помага на потребителите, които желаят да пишат програмен код и да създават компютърни програми.

"Алфабет" се опитва да се конкурира с друг технологичен гигант - "Майкрософт" (Microsoft), който инвестира милиарди в проекта "ЧатДжиПиТи" (ChatGPT) - чатбот, разработен от стартъп компанията "Оупън Ей Ай" (OpenAI). Той беше представен през миналата година и придоби популярност в целия свят благодарение на гласовата си функция, чрез която изкуствен интелект "разговоря" с потребителите, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

"Гугъл" представя "Бард" като експериментална технология, която позволява на потребителите да си сътрудничат с генеративен изкуствен интелект, който "създава съдържание на базата на данни, с които вече разполага, вместо да се опитва да предположи какво трябва да представлява то".

"Бард" ще може да генерира компютърни програми посредством 20 езика за програмиране, сред които са JAVA, C++, Python и др.

Технологията, базирана на изкуствен интелект, ще помага за отстраняване на софтуерни грешки и ще "обяснява" на потребителите структурата на програмния код.

"Алфабет" съобщи, че "Бард" ще може да подобри компютърните програми, за да ги направи по-ефективни. Потребителите само ще трябва да се обърнат към генеративния изкуствен интелект с думи от рода на: "Бихте ли могли да направите този код по-бърз?".

Понастоящем "Бард" е достъпен за ограничен брой потребители на търсачката "Гугъл", които могат да "разговарят" с чатбота и да му задават въпроси, вместо да използват традиционните начини на търсене на информация в онлайн платформата, пише Ройтерс.

Шефът на "Гугъл" за възможностите на изкуствения интелект

Напредъкът в сферата на изкуствения интелект ще повиши възможностите на "Гугъл" да изпълнява многобройни заявки за информация от различни области на знанието, обяви в началото на април в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл" главният изпълнителен директор на "Алфабет" Сундар Пичай.

Той отхвърли идеята, че услугата чатбот, базирана на изкуствен интелект, представлява заплаха за бизнеса на "Гугъл", свързан с търсене на информация, който генерира повече от половината от приходите на "Алфабет".

Сундар Пичай не даде отговор на въпроса кога всички потребители на търсачката "Гугъл" ще получат правото на свободен достъп до новата й функция, базирана на изкуствен интелект.

Той подчертава, че с помощта на новите технологии "Гугъл" продължава да усъвършенства своя чатбот.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Известен пловдивски адвокат е арестуван за организиране на престъпна г
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: