ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Джина Стоева за Sofia24.bg: Напуснах работата като сервитьорка и тръгнахме към морето
Автор: Цвети Христова 09:48 / 06.09.2022Коментари (1)17739
© Sofia24.bg
Певицата Джина Стоева празнува рожден ден днес. Тя е родена на 6 септември 1976 година в Русе. Днес ще празнува с приятели край морето. Тя обаче отдели от времето си, за да отговори на нашите въпроси. Това е eдно интервю на Цвети Христова, в което певицата ще разкаже много любопитни неща на читателите на Sofia24.bg. Джина Стоева искрено и лично, такава каквато не сте я виждали. 

- Честит празник! Бъди жива, здрава и много щастлива! Къде ще празнуваш тази година?

- Благодаря много! На морето с приятели. В Приморско съм, защото тук се провежда Националният офроуд събор.

- Качи снимка с Бялото братство в часовете преди настъпването на Космическата нова година. Разкажи ни за тази среща!

- От много време се каня да отида по време на празника там. Тази година ми се отвори тази възможност и съм много доволна. Да видиш толкова хора в бели одежди, танцуващи и пеещи (мантруващи) - беше вълнуващо. Особена енергия усетих във въздуха с всички тези положително настроени и вглъбени във “викане на доброто" хора. Дори аз успях за малко да се включа в танца, макар и отстрани, извън кръга. Бях там с дъщеричката ми Ивая и с майка ми. Бяхме си взели хапване и си направихме пикник, след Паневриятмията наш приятел ни заведе в техния лагер, където се събират за обяд. Така успяхме да опитаме и от зеленчуковата супа (те не ядат месо), която беше приготвена. Много ми се услади.

Хората, които раздават храната, пеейки, обслужваха всеки дъновист наредил се за супа и хляб. Всеки си подаваше своя купичка, а след това се оттегляше встрани, за да се наслади на обяда си. В един казан бъркаха смес за хляб от лимец. Не успяхме да го дочакаме, но съм благодарна за това докосване до това общество, до лъхащия наоколо позитивизъм. Няколко пъти подканвах Ивая да тръгваме, но тя не искаше, като че ли не й се разделяше с това място.

Сама седна в поза "лотос" и медитираше, както е виждала от майка си. Пихме вода от чешмата на Дънов и се свързахме с космическа енергия от кръга, който се намира до чешмата. Тази година имаше ограничение на палатките. Ние бяхме подготвени с палатка, но ще останем друг път с преспиване.

- Обичаш Рилските езера. Помниш ли кога се качи за първи път?

- Да, обичам това място и често го посещавам. Световноизвестен е фактът, че това е едно от най-енергийните места в България и не само. Не случайно се посещава и от много чужденци, не само от българи.

Джина Стоева е вече 25 години на сцената. През последните години тя има нова страст - йогата.

- В момента си инструктор по йога. Как и кога реши да се занимаваш професионално с йога?

- По времето на пандемията от COVID-19. Реших, че трябва да оползотворя времето си, в което ни парализираха, с нещо полезно. Случайно попаднах на реклама за курс по класическа йога и усетих нещо в корема си. Казах си: “Това е!" Отдавна имам слабост към това и винаги съм искала да знам повече за тази култура и начин на живот.  След класическата йога се записах на йога за деца и после на пилатес. И така се отдадох на едногодишно обучение.

- Работиш ли върху нова песен, какво ново да очакваме в бъдеще?

- COVID-19 стопира творческите ми проекти за по-дълго време. Необходимо е да спечелиш достатъчно пари, за да инвестираш в нов проект. Отдавна си мисля за фолклорен проект, имам и конкретна идея, но да видим кога ще успея да финализирам това начинание.

- Често се прибираш в Русе. Кой е най-яркият ти спомен от родния ти град. Кое е любимото ти място в Русе?

- Имам много спомени от Русе - от ученическите ми години в Спортното училище "Майор Атанас Узунов“, а след това от студентските ми години, както и от старта на кариерата ми на певица. Имам приятели, с които поддържаме отношения и днес. Винаги ми е приятно в Русе. Няма да забравя, как стартирах с пеенето. Работех в един ресторант като сервитьорка, докато бях студентка. Бях се запознала с едни музиканти на една сбирка. Станах да изпея една песен и те ми казаха: “Я, изпей още нещо!" И аз изпях няколко песни, а те ме попитаха "Търсиш ли работа като певица?". Този въпрос беше всичко, което ми се искаше да чуя. Казах “Да" и така направихме малко репетиции, имах доста репертоар, който бях научила сама преди това и лесно напредвахме.

Аз напуснах работата като сервитьорка в ресторанта и тръгнахме към морето, за да работим с оркестъра през летния сезон. Когато се върнахме в края на лятото, трябваше да си търсим работа в някое заведение за зимата и реших да се обадя на шефа на ресторанта, в който работих преди това като сервитьорка. Той ми каза, идвай, винаги си добре дошла. А аз му казах: “Ама не като сервитьорка, а като певица". Той се усмихна и каза: “Идвайте!" И започнахме там. След като завърших висшето си образование, заминах за София, за да започна професионална певческа кариера. 

Джина Стоева е нестандартна фолкпевица – скача с парашут, участва в "Сървайвър". От атлетичната й фигура още личи, че е завършила спортното училище в родния си град. Джина е тренирала скок на височина и троен скок и се е състезавала и в студентските си години, докато учи административен мениджмънт в Русенския университет. Спортните й умения видяхме във втория сезон на телевизионното риалити "Сървайвър".

- Участва в "Сървайвър" през 2008 година. Какво научи от това състезание за оцеляване?

- Научих, че в каквато и ситуация да бъдат поставени хората, винаги проличават и добрата и лошата страна на човек. Някои от участниците се оправдаваха, че били постъпили еди как си, защото играят игра, но ако не носиш лошото в себе си, няма как да постъпиш в разрез със доброто. Така, че там личи всичко! И другото, което е може би по-важното: “Храната е по-силна от всичко!" Няма ли храна, всичко друго е на заден план като потребност. Пирамидата на Маслоу!

- Обичаш екстремните преживявания - скачаш с парашут, с въже...имаш ли ново преживяваве в този смисъл?

- Екстремните нужди останаха на заден план, след като родих Ивая. Инстинктът ми на майка очевидно е по-силен. Това дете трябва да го отгледам, искам да съм до нея максимално дълго, за да й предам опит, знания и най-вече това, което е най-нужно всеки човек - любов! Най-екстремното нещо, което съм правила в последно време е возене на виенско колело с Ивая.

- Дъщеричката ти Ивая вече прави шпагат...идва ли с теб в залата за йога, спортна натура ли е?

- Много е спортна, да. Това е наследство от мен, а и от баща й. Постоянно се катери, прави упражнения, скача. Тази година ще я запиша на спорт. Тя иска художествена гимнастика, но може да опита и тенис, лека атлетика и каквото си хареса. Плуването е задължително! Водя я. А с музиката, мисля, че е време и това да опита. Проявява голям интерес. Сама си заучава песни, пее, танцува. Аз с  каквото мога ще й помогна. Може там да постигне успех.

- Как Ивая промени твоя живот?

- Разделям живота си на 2 етапа: Преди и след Ивая. Коренно различно се чувства човек с дете. Променя ти се мисленето, приоритетите, интересите - всичко. Това е най-голямото щастие и отговорност, разбира се.

Дискографията на Джина Стоева съдържа общо 7 албума, два от които са изцяло с фолклорна музика. Популярни нейни песни наса "Любов моя“, "Остани, остани“, "Пясъчен часовник“, "Докога“, "Сто жени“, "Желание“, "Неизлечимо влюбена“, "Една новина“ (дует с Ивена), "Животът те обича“, "Писано ни е“ и други. 

- На много от песните, които си изпяла през годините - ти си писала текстовете.

- Да, писала съм си текстове и никога не е било на всяка цена. Или тръгва или я мъчиш, мъчиш и тя си решава сама кога ще й дойде времето. Така стана с “Пясъчен часовник". Харесах си песента и седнах да пиша текст. Имах идея, започвах да пиша, но все зациклях по някое време. И така минаха месеци. И когато почина моя приятелка в катастрофа, седнах и го написах за нула време. Просто си е чакала момента. И стана много силна като послание, звучене. Няма участие, на което да не ми я искат. Посветих я на Галя и занесох диск с песента и на гроба й.

- Направи дует преди време с твоята сестра. От кой сте наследили таланта да пеете?

- И двете ми баби пееха много хубаво, баща ми и майка ми също пеят много добре, вярно. Но никой не се е занимавал професионално с музика, затова и никой не предполагаше, че чак толкова ще задълбоча любовта си към музиката. Дуетът със сестра ми беше подарък от мен към нея, там имах музата да напиша текста и музиката също.

- За какво мечтаеш?

- Мечтая за мирно и спокойно време. Мечтая да имам силите и възможността да изуча дъщеря си и да й подсигуря добър старт в живота, да имам достатъчно време с нея, да я обичам и тя мен.

- Кое е любимото ти място в София, любимата гледка?

- Гледката от Копитото е много добра, особено вечер с всичките тези светлини. Любимо място е моята тераса, от която също се вижда София. Вечер - романтична обстановка със свещи, чаша вино, хубава компания, светлините на града и от време на време дори фойерверки. Не е шумно, което също е плюс. Чуват се птички, спокойна атмосфера.

- За какво харчиш най-много пари в живота си?

- В последните години за играчки на Ивая. Обичам да харча пари за дрехи, обувки, бански, очила. Но сега съм в такъв етап от живота си, когато се уча да се въздържам, защото толкова дрехи и вещи трупаме през годините, че се зариваме с ненужни неща, които не успяваме да носим дори. В крайна сметка повечето хора носят няколко удобни и любими неща, а другите изпълват гардеробите и им минава модата. Да, нашата професия изисква да имаме разнообразие от актуални, ефектни дрехи, обувки и аксесоари, но имаме и доста излишни неща.

- Какво те разплаква най-често?

- Може да ме разплаче от един романтичен или драматичен филм, до виц или смешка разказана в приятелска компания. Мога да се разплача и от яд.



- Как един мъж може най-лесно да стигне до сърцето ти?

- Лесно мъж не може да стигне до сърцето ми, но ако прояви търпение, постоянство и прави искрени жестове, които показват любов, а не егоистични подбуди, би могъл да спечели доверието и вниманието ми, а по-късно и любовта ми.

- Случвало ли се е да вършиш "мъжка работа" вкъщи?

И още как! Да сменям крушки, да чистя сифона на мивката, да забивам и да майсторя разни неща на тераската, за поддръжката на колата също разчитам на себе си. Хубаво е да имаш помощник в тези задачи, но това не е причина на всяка цена да имам някой до себе си, за да ми е по-лесно. Това, обаче е друга тема.

- Какво е отношението ти към "силиконовата мания" обзела жените по света?

- Уважавам докторите, които могат да кажат стоп на пациентите си, които навлизайки в “наркотична зависимост" спрямо разкрасителните процедури, не могат да си кажат стоп сами. В крайна сметка затова се казват разкрасителни, за да разкрасяват, а не да загрозяват, да коригират, а не да видоизменят.

- Коя кауза би те подтикнала към благотворителност?

- Всяка кауза за добро! 

- Какъв тип хора могат да те спечелят за приятел?

Истински, без да позират, да са положителни и добронамерени. Да са съпричастни към моите радости и проблеми. Да ми е приятно и спокойно с тях.

- Ако имаш власт, кое е първото нещо, което ще промените в държавата?

- Ще увелича заплатите, ще изплащам бонуси, за да стимулирам хората да работят, ще увелича детските добавки и пенсиите - също. Всички деца ще могат да ходят в държавна детска градина и училище.

- Какво мислиш за войната в Украйна?

- Не одобрявам войната в Украйна, макар че има хора, които защитават Путин и неговите двйствия. Надявам се скоро да отмине и да оценят хората, че мира и спокойствието са най-градивните неща за развитието на нациите!

- Любима храна?

- Паста, риба, суши.

- Любима напитка?

- Цитронада, узо, аперол шприц.

- Любим филм?

- Гладиатор 

- Любим актьор?

- Ди Каприо, Брат Пит, Ръсел Кроу.

- Любима музика?

- Латино.

- Любим певец и певица?

- Селин Дион.

- Любим дизайнер?

- Долче и Габана и Армани.

- Любима книга и писател?

- Живот в скалите (от последните прочетени).

- Любим отбор?

- Левски.

- Любим спортист?

- Григор Димитров. 

- Любима марка автомобил?

- Мерцедес. 

- Любим парфюм?

-  Ив Сен Лоран - Libre.

- Имаш ли хоби и какво е то?

- Планините, изкачване на върхове.

- Любим девиз?

Днес - повече от вчера и по-малко от утре.

- Кой е най-незабравимия ти рожден ден?

- 30-та ми годишнина.


Още по темата: общо новини по темата: 7050
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1175 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Спокойно Джина.Никой не иска да стигне до сърцето ти.Навалицата е за цицити ти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: