ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Зениците най-показателни за това дали човек приема наркотици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 04.11.2011Коментари (3)56348
©
Въпреки, че родителите са най-близо до децата, то почти винаги именно те научават с голямо закъснение, ако детето им има проблем с наркотиците, каза д-р Ивайло Димитров.

Винаги обаче има първи сигнали, които могат да насочат родителя - изчезването на пари и вещи от къщи, промененото отношение, което понякога се бърка с тежък пубертет, отсъствие от училище, агресивно или неадекватно странно поведение, отчуждаване от приятелската доскоро среда.

"Това са първи сигнали, които трябва да търси и най- вече поглежда очите на детето си. Всяко наркотично вещество всъщност блокира зеничната реакция на светлината. Стимулиращите наркотични винаги обикновено разширяват зеницата дори и ние като пием кафе ни се разширяват зениците. Забиващите наркотици от рода на хероин и тежките наркотични вещества свиват зеничната реакция на светлина, така че много лесно това може да се установи, а отделно от това във всички аптеки има тестове за различни наркотични вещества", каза психиатърът.

В Бургас родителите, които имат проблемни деца, употребяващи дрога има къде да намерят помощ.

"Имаме доста добър превантивно-информационен център за наркотични вещества, намира се в Младежкия дом. Освен това имаме програми в които могат да се включат на сдружение "Доза обич", една програма за хора, които вече са пристрастени и родителите често търсят и там помощ. Естествено и в Центъра за психично здраве в Бургас, където колегите също могат да насочват за терапия. Обикновено една терапия започва с дезинтоксикационна програма, когато в рамките на около 10 дни се изчиства организма, но след това хората са изписване и трябва да решат накъде", каза д-р Димитров.

Източник: Радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пореден умник! Оставя отворена вратата за наркотици ,браво,бе,машаллах!!?? Цитат:"...ако детето им има проблем с наркотиците, каза д-р Ивайло Димитров"Абе,Груйчо,значи демек може ДЕТЕТО да взема наркотици но да няма проблеми?? оставя вариант умника и врататата отворена за употребата им?!НАРКОТИЦИ пагубни-а той спокойно го нарича "проблем с наркотиците".Кажи по-добре проблем с живота ,бе-по-добре ще те разберат хората!Който не се занимава и не е помирисвал наркотици-той НЯМА проблем с тях,бе,алоууу!! всичко живо изперка.и доктор,и професор..леле-мале! Не казва-ако ДЕТЕТО взема,ползва наркотици-точно и ясно,а АКО имало ,видите ли,проблемче с наркотичетата,а?! хаховци! какво ли си вика наум-"дано да има повече наркоманчета че да не остана без работа"! а?? Вместо да удари по масата и да заклейми с думи прости!! Модерности"проблеми,наркотици,програми..,алабализм
и! Ама така ще е,основна тема за жабуркане са наркотиците-не че е за жабуркане,де!Цялата работа е от липса на работа,на труд и спорт! за което виновна е престъпната БГ власт-но и народчето,избрало я! ТОЧКА-но за мен!за тях е многоточие винаги...:-0
Aнонимен
на 04.11.2011 г.
+1
 
 
право към Крайречна ,как накъде ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: