ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Забраняват гаражите да са магазини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 11.12.2011Коментари (32)6588
© Plovdiv24.bg
Забрана, с която създаването на магазини, сервизи, складове и офиси в гаражи ще стане невъзможно, е подготвило Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Преотреждането на гаражи и паркоместа за други цели вече ще е изрично забранено от промени в Закона за устройство на територията, които са публикувани за обществено обсъждане в интернет страницата на министерството.

Засега обаче не са предвидени разпоредби, които да превърнат отново в гаражи вече преотредените за друга цел.

Ще бъде забранено и преотреждането на жилище в офис, ако не могат да се осигурят нужните за работата му места за паркиране, пише още в проекта.

В ЗУТ ще се въведе и мека забрана за продажба и отдаване под наем на гараж или паркомясто. Първо те трябва да бъдат предложени на останалите собственици в кооперацията и едва след техен отказ може да се пласират на външни лица.

Основен ремонт и преустройство на жилище вече ще са възможни единствено, ако сградата има технически паспорт. Реално такива имат само постройки след 2005 г. и единици от по-старите. Задължение на домсъвета е да извади паспорт на сградата, ако е построена преди 2005 г.

Кметовете вече ще имат право да определят норми за по-гъсто застрояване на централните градски части, предвиждат още поправките в ЗУТ. Досега това бе право единствено на министъра на регионалното развитие.

Ограничава се обаче промяната на предназначението на имоти извън урбанизираните територии, за които няма общ устройствен план. Така щяло да се спре презастрояването на курортите.

Кметовете ще са отговорни и за строежите на къщи и малки кооперации.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.12.2011 г.
Aнонимен
на 12.12.2011 г.
-2
 
 
Правило решение!По улиците няма къде да се паркира, а гаражите са превърнати в търговски обекти и офиси!До нас има блок с 12 гаража и 10 от тях са магазини, а колите на собствениците им са на улицата!Къде да паркират тези без гаражите?
+2
 
 
понеже моловете и бизнесцентровете които са на наши хора са празни,трбва хората да си вземат от там офиси поднаем и нашите хора да печелят луди пари.Колко джипита ги задължават в такива спец. кабинети да практикуват.А кабинетите са поднаем ,щото са на наши хора.Аман от простотийте на това правителство.Само гледат нашите хора да са добре.
0
 
 
Въпроcът e нe кaкво щe имa в гaрaжa, a дaли трябвa дa ги имa тeзи aрхитeктyрни нeдирaзyмeния.
0
 
 
Въпроcът нe e кaкво щe имa в гaрaжa, a трябвa ки дa ги имa тeзи грозилищa. Бил cъм в Лондон, тaм тaкивa чyдecии кaто y нac нямa
+1
 
 
тъпотия, отнемат и малкия бизнез на хората, защо за 1 хляб, да се разкарвам 2км. до тъпия кауфланд, вместо да си го купя от гаража на 20м. до нас? келеши
0
 
 
Е да ама ти не можеш да управляваш България както управляваш Англия, и държавите и народите са прекалено различни. Много ясно, че и законите ще са различни.
+2
 
 
първо: това не е новина, знаеше се още с влизането в евросъюза, за да се отвори магазин или каквото и да е трябва да покрива определени изисквания,да има санитарен възел, вентилация, противопожарна система и т.н. и както казах - това е от вече 4 години, така че не виждам защо го пишат пак ?! И второ: това е пагубно за някои хора, както казвате нека ги затварят, на тая безработица и те остават без малкото, и всички ние ще зависим от веригите магазини, които си играят с цените и промоциите. Тук идва и друг проблем - парите ни се изнасят навън при такова пазаруване, в Гърция например също има "Кауфланд", ама вътре няма жив човек, защото е по-добре да отидеш до пазара или "гаража" и да си пазариш от нашия човек.
0
 
 
"Ще бъде забранено и преотреждането на жилище в офис, ако не могат да се осигурят нужните за работата му места за паркиране, пише още в проекта." - в Лондон почти няма офис с паркоместа, и да има не стигат за иза 10% от работниците
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: