ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Яки глоби ще отнасят докторите, ако размотават пациенти или закъсняват за преглед
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 22.11.2011Коментари (41)4446
© Plovdiv24.bg
Яки глоби ще отнасят докторите занапред, ако размотават болните от кабинет в кабинет, не си спазват часовете за преглед или закъсняват да отворят медицинските пунктове в селата. Това е застъпено в проект на Закон за защита правата на пациентите, който се предвижда да влезе в пленарната зала до края на ноември.

В проектозакона е залегнала и възможност близките на болния да могат да го посещават по всяко време в лечебното заведение, а не както е сега, само в часа за свиждане, когато накуп в стаята се изсипват роднините и приятелите на всички пациенти. Преди да бъдат пуснати вътре обаче, на посетителите ще им бъде разяснявано какви са правилата и ще бъдат предупреждавани да не пречат и да не се инатят, ако от персонала ги помолят да напуснат. При болните по всяко време ще могат да бъдат пускани адвокат, нотариус, психолог, свещеник, мюфтия или духовник от религията, която изповядва пациентът, ако пожелае. Персоналът на болницата пък ще има задължението да им осигури усамотение за изповед или изповядване на завещание с подходящ параван, ако пациентът е в обща стая, а санитарката излезе навън.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С по-горе написанот не оправдавам поведението на някои лекари, известни на масите със своето сребролюбие и липса на достатъчно умения да помогнат ... подчертавам умения, защото не е важно какво точно знаеш и си научил, а как и по какъв начин би могъл да окажеш влияние в конкретна ситуация!
0
 
 
Само у нас се насажда още една представата, че лекарите отговарят за здравето на хората!НЕ Е ВЯРНО!Всеки сам отговаря за здравето си!Лекарите са само помощници в постигането на това задължение на хората.Здравната култура на населението е под всякаква критика.Едва една стотна от хората ходят на профилактични прегледи.Останалите се сещат, че съществуват лекарит, когато вече имат проблем, дори по късно.Изчакват още няколко дни, тъй хубаво да се засерат и като цъфнат пред кабинета на лекаря, вече са доволно втасали, но с големи претенции и очаквания, под мишница ... свързани с моментално излекуване още с излизането от кабинета!
0
 
 
Казвате за Полицаите...??? да бяха и пак има от тях .....които не стават ....? Но станаха по културни , по етични ... и даже понякога компромесни .... и си вършат работата ....? а това че ние не сме дисциплинирани .... и с голямо самочуствие зад волана и дебелия портвеил.....? никoй не ни е крив .... да сте чули някой ден без счупени КРАТУНИ ....?
0
 
 
Мили Доктори, не се съмнявайте че не ви уважаваме и обожаваме .....? Но сте малко кадърниците вече и тези дето лекуват ....? останаха бездарниците които са банкерии безнизмени ....! ми той гледа да ми сложи слушалката да ми вземе таксата да ми изпиши една главозамайваста рецепта , някои не могат ... и те изпраща .... ???? А после..??? пак си на същото положение ... други рецепти не могат да пишат ....? докато може да те улучи ...? че има можести и знаещи .... , но къде са те ....? Ето виждате сами всеки ден казват поне по един случеи заради лекарска грешка ....! аз самия също сам бил потерпеш .....3 пъти ....?сменил сам 4... ЙП ....? Бе не стават и за конски лекари ......? Оставете и ние да разбираме поне малко .....? отнасят се като кароцари .....? малко са 10 години които учите ...../ така беше се изразил ваш, колега /....????
0
 
 
Много сте прав Владимир Нешев,но не подминавайте и факта,че много от тук работещите лекари отдавна са забравили Хипократовата клетва да си лекар е призвание,а не бизнес.....
0
 
 
Свиквайте с липсата на лекарска помощ!Когато се променят гореспоменатите две неща, тогава очаквайте у нас да се задържат лекарите и съответно да има достатъчно от тях които да ви обслужват бързо, без да чакате! ;)
0
 
 
С наказания няма да стане, щото през гъбрба да се сцепят, на някои места просто няма как да ви обслужат бързо, точно поради друг факт.Вече започва да се усеща глад на лекари, именно заради същата тая омраза насаждана от медиите към тях и ниското заплащане ... 70% от новозавършващите лекари дори не опитват да си намерят работа у нас.
+1
 
 
В магазина може да чакате на опашка с часове, ама в болницата не.Айде предложете вие вариант, в който един човек/лекар може да обслужи шестима други за отрицателно време, да им изготви план за лечение и да им оформи документацията която същите лумпели в парламента са направили така че да е около 3-4 страници писани на ръка.
0
 
 
А кога полицаите ще започнат да носят някаква отговорност за действията или бездействията си? Кога ще започнат да спазват правилата за движение и поведение в обществото?! А за лекарите не се притеснявам - и без това малко останаха, бързо ще ги довърши правителството, не се тревожете. Започнаха вече да "произвеждат" нови, само че хонорис кауза, ама то за някои хора разлика няма... Е, извинявам се за жлъчния коментар...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: