Владо Пенев: Човек без маска? На тоя не му дреме за мен!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:33 / 02.04.2020
8006
“Не бих си позволил да съветвам хората какво да правят у дома. Както никого не бих съдил или винил за вида му на образование, докъде е стигнал, как се е усъвършенствал - това са лични избори. Но отговорността е нещо, което имаш към живота въобще. Отговорност към собствения си живот и още повече към живота на другите. Нашата цивилизация се разви така, че ние предимно консумираме и много малко се интересуваме от това какво даваме и какви са отговорностите ни. Ние искаме повече да вземаме, а не да даваме. Отговорността е нещо, което трябва да се даде", казва актьорът.

Той самият спазва всички предпазни мерки. Ограничил е срещите с най-близките си, дори и с дъщеря си Яна. Ако тя трябва да му даде нещо, просто го оставя пред вратата му - дори без да го види. Подарила му е и маски, и дезинфектант. Така че в редките случаи, когато му се налага да излезе, да може винаги да се предпази.

“Много ми хареса твърдението, че когато видиш някого без маска на улицата, първото, което си помисляш, е: на тоя човек не му дреме за мен! То е ясно, че не се интересува от него самия, но явно не му пука и за мен, което вече е проблем", обяснява още Пенев пред "24 часа".

Макар сега зрителите да не могат да го гледат на живо в театъра, могат да се насладят на силната му актьорска игра виртуално. Както всеки четвъртък от 19 март насам, “Сфумато" ще пусне още едно представление от театралната си история онлайн. Днес това ще е култовият “Квартет" на Явор Гърдев, в който една от главните роли играе именно Владимир Пенев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (17028):
09.05.2024 COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
09.05.2024 Младежи събират пари за съученичка, загубила родителите си в пандемията от COVID-19
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксинa в световен мащаб
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).