ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Виузид и Асбрип с много добри резултати като допълнение на основната терапия при Ковид-19
Автор: Диана Бикова 17:10 / 15.03.2021Коментари (0)9671
В две пловдивски болници – МБАЛ “Свети Мина“ и Транспортна болница успешно е приключило клинично проучване на испанските продукти Виузид и Асбрип в терапията на пациенти с COVID-19. Резултатите от изследването бяха представени на специална пресконференция от управителят на МБАЛ “Св. Мина“ проф. Петър Петров и лекарите д-р Мария Шопова и д-р Мария Бончева, участващи в екипа по клиничното проучване и от Красимир Ганчев - управител на “Унифарма“, която представлява испанския производител Catalysis S.L., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

“Catalysis S.L. реши да направи клинично проучване в България и по-специално в Пловдив, тъй като имаше вече данни, че продуктите Виузид и Асбрип помагат в терапията на Covid-19. През пролетта и лятото на миналата година е преминало клинично проучване в Еквадор, което излезе с положителни резултати за двата продукта. Освен това беше натрупан клиничен опит в болниците не само в България, но и в много други държави“ - посочи Красимир Ганчев.

Клиничното проучване е проведено в рамките на 21 дни с две групи пациенти, на които се прилага основната терапия при Covid-19. Контролната група се състои от 20 души, а група от 40 души приема препаратите Виузид и Асбрип като допълнение към основното лечение в болнично заведение. В проучването е участвал и д-р Александър Михайлов от Транспортна болница.

“Основният препарат е Виузид. Това е имуномодулатор с много силно противовирусно действие, в което се убедихме. Другият препарат е Асбрип – евкалиптов сироп, който допълнително облекчава симптомите на кашлица. При изследването наблюдавахме 4 основни симптома – температура, задух, кашлица и уморяемост. Още от четвъртия ден от проучването всички тези симптоми видимо се повлияха положително при групата пациенти приемащи Виузид и Асбрип, в сравнение с контролната група. Поносимостта към Виузид и Асбрип беше идеална. Не са докладвани при проучваните пациенти нежелани ефекти и странични действия от продуктите“ - обясни проф. Петров.

Двата продукта са хранителни добавки, като Виуизид се приема при наличие на вирусна инфекция, както и за профилактика, а Асбрип е симптоматичен препарат и се приема при наличие на кашлица. Съставките на Виузид имат имуностимулиращо и общо укрепващо действие. Основна съставка е глициризиновата киселина, която има отлично действие при ковид и други вирусни инфекции.

“Глициризиновата киселина възпрепятства размножаването на вируса. Коронавирусът влиза в организма чрез АCE2 рецепторите на белия дроб, а глицеризиновата киселина блокира тези рецептори и оттам понижава нивото на интоксикиращата доза“ - посочи проф. Петров.

Средната възраст на участниците в клиничното изследване е 60 години за третираната с препаратите пациенти, и 65 г. - на контролната група. В проучването не са участвали деца.

“Нашите изводи са, че Виузид е уникален продукт, който се противопоставя успешно на коронавирус SARS CoV-2. При пациенти, които приемат Виузид, се наблюдава много по-кратък болничен престой. Симптоматиката започва да намалява значително още на четвъртия ден от началото на терапията с Виузид. Много подходящ продукт е и при други вирусни заболявания, не само при коронавирусната инфекция, затова го препоръчваме и като профилактично средство“ - заяви д-р Мария Шопова.

“За Виузид мога да кажа, че е естествен имуномодулатор, който регулира и балансира имунната система за оптимизиране на имунния отговор. Виузид е особено ефективен при пациенти, които имат слаба имунна система и имунодефицитни състояния. Затова Виузид се препоръчва при пациенти с Covid-19 като профилактира протичането на по-тежки усложнения“ - допълни д-р Мария Бончева

Препаратът Виузид може да се ползва и при деца на възраст над 1 година, а Асбрип - над 3 години. И двата продукта могат да се намерят в аптечната мрежа без рецепта.

Производителят препоръчва за профилактика да се приема по 1 саше Виузид за 21 дни, след което да се направи 10 дни почивка, като терапията е в рамките на 3 месеца. При вирусни инфекции се приемат по 3 сашета на ден за минимум 7 дни.

Научете повече за двата препарата тук

Сайта на Унифарма, информация за фирмата и място за поръчка

Фейсбук страница на Унифарма
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: