ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Важна информация за българите, които пътуват с коли до Гърция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:20 / 13.05.2023Коментари (2)31102
©
Гърция се слави като една от страните, в които санкциите на пътя са солени. Глоба от 100 евро ще налагат гръцките полицаи, ако преценят, че не държим волана достатъчно сигурно с двете си ръце. За подобно нарушение е възможно дори да бъдат свалени номерата на автомобила ни, а това със сигурност не е мечтаното развитие на морската ни почивка, съобщава NOVA.

Периодът, в който гръцките пътища започват да се пълнят с български шофьори, настъпи и затова е добре шофьорите да знаят повече за правилата в южната ни съседка. Правила, с които би трябвало да сме свикнали, но понякога пренебрегваме, особено когато се намираме на родна земя. В Гърция обаче трябва да знаем, че глобите са доста сериозни и понякога се налагат за неща, за които не сме и подозирали.

Двете ръце постоянно на волана. Това може да ви звучи като досаден съвет от автоинструктора, но всъщност, спазвайки го, си гарантирате, че в Гърция няма да ви санкционират. А това е напълно възможно – ако гръцкият полицай някак забележи, че твърде рисковано пускате волана, за да си отворите например бутилка вода, може да ви натъжи със 100 евро глоба. И все пак е рядкост някой служител да бъде толкова педантичен.

Като бивш началник на КАТ в Серес Христос Гантос разказва, че сериозна разлика в правилата по пътищата в България и Гърция няма.

"Трябва много да внимавате за скоростта, коланите са абсолютно задължителни. И, разбира се, не бива да се шофира след употреба на алкохол или други вещества. Телефонът е абсолютно забранен, въобще не го поглеждайте. Много се следи за изпреварванията, особено когато се правят на двойна непрекъсната линия. Глоби се налагат и за неправилно паркиране в градовете, а това е голям проблем, защото по принцип паркинг места трудно се намират", обяснява той.

"Понякога може полицаят да е по-строг и за повече неща да се заяде - ако види, че насреща си има чужденец с по-скъпа кола. Докато на някой от нас - местните, например, за същото нарушение ще ни се размине със забележка.

Ето например сега, в този час, е забранено тук да паркират моторни превозни средства, но аз съм си паркирал - няма проблем. Ако е чужденец обаче, няма да се размине така", споделя Андонис, който живее в Серес и добавя, че са го глобявали заради ауспуха му, защото бил много шумен.

Въпреки горещините в Гърция, не шофирайте с чехли -  наказуемо е. Глоба може да донесе и другата крайност – да седнем зад волана твърде дебело облечени. Това предупреждава Радослав Кирилов, който от години живее в Сидирокастро.

"Нещо се говори, че ще се глобява даже ако си с яке, някоя по-дебела връхна дреха, защото е неудобно придвижването и може да се закачиш за нещо, например за скоростния лост. И в същото време вече излезе закон в Гърция, ако те глобят за едно и също нарушение в рамките на 5 години, ти отнемат книжката и повече нямаш право да си изкараш", допълва българинът.

Разбира се, има как да избегнем всички тези неприятности – и начинът е прост – да спазваме правилата.


Още по темата: общо новини по темата: 1247
03.01.2024 »
17.12.2023 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нека са научат наще че има правила! Пиян и дригиран само тука минава номера!
-1
 
 
Отлично изпълняват заръките на Глобалните си работодатели:Тормоз ,тормоз и тормоз на хората.Хората трябва да се чустват винаги виновни,нищожни и най-вече РОБИ ,които могат и ИМАТ ПРАВО да си ги правят каквото си пожелаят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
XXI игри на БАСС
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: