ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Убиецът на Станка Марангозова направил пълни самопризнания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 28.12.2020Коментари (0)9888
©
Наемният убиец Петър Костов, разстрелял брокерката Станка Марангозова, е направил пълни самопризнания за престъплението.

35-годишният бивш затворник беше арестуван през май заедно с офицера от НСО подполковник Борис Иванов и помагача Венцислав Пиров, който е следил жертвата.

Поръчител на убийството на Станка Марангозова е лихварят Иво Масларов, който се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Обвиняем е задочно.

Станка Марангозова е застреляна с 3 куршума в 19,36 ч на 10 октомври м. г. Наемникът я издебна, докато паркира колата си пред жилището си в столичния кв. “Младост", съобщава "24 часа". И тогава тя беше известна с това, че е в конфликт с бившия си клиент Иво Масларов.

Той ѝ дал пари през 2009 г., за да ги инвестира на борсата, но не останал доволен от печалбите.

След това започнал да я тормози. Насила подписвала записи на заповед, че му дължи пари. Плащала му от личните си пари, за да я остави на мира. Заради тази вражда Марангозова подала сигнал за изнудване срещу Масларов и приятеля му Веселин Денков-Весо Брадата.

Убита е в същия ден, когато прокуратурата е внесла делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. По-късно стана ясно, че Масларов не е искал тя да се явява като свидетел.

В края на май столичните криминалисти задържаха бившия затворник и наркодилър Венцислав Пиров заради кокаин, намерен в къщата на баба му. После той разказва и за убийството на Станка Марангозова и прави пълни самопризнания. 

Ролята му е била да следи жертвата и да осигури оттеглянето на физическия убиец Петър Костов-Стъкларя. Двамата са лежали заедно в затвора. Освен за него Пиров пропява и за шефа на двамата – действащия офицер от НСО Борис Иванов, който организирал покушението. 

Заради него разследването се води от Военноокръжната прокуратура. Той също беше арестуван. Пиров подробно разказал и за срещата на тримата с поръчителя Иво Масларов, както и колко пари са взели за поръчката да ликвидират Марангозова.

Месеци по-късно, без прецедент в разследването на поръчкови убийства досега, самопризнания прави и стрелецът Петър Костов-Стъкларя. Той потвърждава всичко, което е разказал помагачът му Венцислав Пиров - собствената си роля за убийството на брокерката, тази на поръчителя Иво Масларов и на организатора Борис Иванов, за когото с Венцислав Пиров са продавали и наркотици.

В началото на разследването, когато беше арестуван Петър Костов, той отричал вината си за участие в престъпната група, ръководена от подполковника, за убийството на Марангозова и за дрогата, каквито са обвиненията.

Това обаче се променя няколко месеца по-късно. Има доказателства, че Костов е бил на местопрестъплението, бил е на мотор, който разследващите извадиха от язовир до София, приемал е сигналите от джипиес устройство, монтирано на колата на Станка Марангозова, за да следи движението ѝ.

Единственият от задържаните, който продължава да отрича обвиненията, е подполковникът от НСО. 

За последно е искал да излезе на свобода малко преди Коледа, но Военният съд не е уважил молбата му да напусне ареста. Освен самопризнанията на подчинентите му има и много други доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Борис Иванов е бивш полицай, който преди десетина години минава на служба в НСО. Специалист е по взривове. Бил е част от организацията за охрана на много родни и чужди политици. След разкриването на бандата за мокри поръчки от прокуратурата разкриха, че Борис Иванов е бил масон и в телефона му са открити контакти с бивши министри, съдии и прокурори, пред които имало думичката “брат". С тях е обменял документи, справки за български и чужди граждани и дори постановления на прокуратурата, които няма как да има официално.

 

Започна разследване за търговия с влияние по масонската линия, но не е ясно на какъв етап е.


Още по темата: общо новини по темата: 13
01.09.2023 »
05.10.2022 »
27.05.2020 »
22.05.2020 »
21.05.2020 »
20.05.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: