ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Токът поскъпва от 1 юли
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:21 / 12.02.2012Коментари (16)2411
© Plovdiv24.bg
Цената на електроенергията ще се повиши с поне 4,5% от 1 юли. Такова увеличение ще поиска НЕК за цената на едро, заяви изпълнителният директор на компанията Михаил Андонов. Причината е, че още от август миналата година компанията купува тока от производителите на по-висока цена, отколкото го продава.

Ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране одобри искането, то ще се прехвърли и върху електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, а респективно и върху сметките на хората. Андонов обясни още, че прехвърлянето на нови 29 язовира към предприятие "Язовири и каскади", което е част от НЕК, както и контролната дейност върху всички подобни водоеми в страната ще увеличат разходите на самото предприятие с около 10-12%. Това обаче няма да наложи допълнително увеличаване цените на тока, тъй като няма да повлияе съществено на производствените цени на вецовете.

"Няма как разходи за контролна дейност да бъдат калкулирани в цената на тока, тъй като не представляват производствени разходи, а и няма да представляват съществена за НЕК сума", категоричен беше министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Относно спрения износ на ток от България министърът коментира, че това е било необходимо, тъй като приоритет номер 1 е сигурността на доставките за населението и вътре в страната.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.02.2012 г.
+1
 
 
пишете и за парното.Ще се разсърди ако го забавите.
Aнонимен
на 12.02.2012 г.
+1
 
 
Ще дават ли компенсации вече?
+3
 
 
Преди време един известен българин каза,че:"докато българинът мълчи и си трае,винаги ще се намери чобанин,който да го стриже до голо,да го дои до кръв и не дай боже да го коли."
+1
 
 
ЕЕЕЕЕ време беше!!! Сумати време не беше поскъпвал , започнах да се чувствам като шейх със всичките пари , които ми остават
+4
 
 
Мизерия и скъпотия повсеместна, Гарантирано от Герб. Такава наглост да свалиш по две кожи от гърба на народа, такова нещо по време на турско и фашистко е имало.Ние сме страната на щастливите кокошки. Никога ама никога няма да станем както в белите държави. Ние сме ебаси овчедушния нароз. Вече 21год. все разни мекерета ни клатят и ние си кютаме , щото така ни е добре все да ни е отзад.
Aнонимен
на 12.02.2012 г.
+2
 
 
накаде повече.....ще минаваме на свещи
+6
 
 
България е страна на чудесата. Всички монополисти работят на загуба. При най-ниските заплати и най-ниски разходи всичко ни е скъпо и трябва още да се вдигат цените. За лъскавите лимузини и палати кинти трябват!
+2
 
 
Защо се учудвате,зимата е тежка и допълнителните разходи по хотелските комплекси и вилните зони като Драгалевци,Бояна и пр. кои да ги плати? Хората рискуват да останат без плувни басейни заради този студ :)))). Едно време имаше една приказка - да отидеш да се оплачеш на арменският поп.Сега тази приказка гласи - когато видиш инкасатор в хотел тогава ще получиш 6-ца от тото-то :)))).
+3
 
 
ББ като взе власта каза "сега ще видим какви са тези енергийни дружества и как може хората да плащат толкова скъп ток", две години последователно цената на тока скача, той си мълчи, а Трайков продаде последните държавни дялове на чуждите фирми. Няма как да е освен да ни цедят до дупка. Въпроса е ние какво сме способни да направим, защото Ботев и Левски отдавни ги няма!!! Сега времената са на масата от хора, а не на единични личности!
Aнонимен
на 12.02.2012 г.
+1
 
 
Всичко се вдига и така ще бъде и занапред.С изключение на ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: