ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съпругата на Пепи Еврото живее в мезонет, купен от Нотариуса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:56 / 18.02.2024Коментари (1)3633
©
Бившата съпруга на Петьо Петров - Еврото - Любена Павлова живее в мезонет, закупен от Мартин Божанов.

Клубът на Нотариуса "СС клуб" и ресторантът на Еврото "Седемте джуджета", станаха известни след разследвания на Антикорупционен фонд, като тайни терени на търговия с влияние върху магистрати при повдигането на обвинения и решаването на съдебни дела.

"СС клуб“ е собственост на убития преди три седмици Мартин Божанов-Нотариуса – мъжът, който доби известност от разследването на Антикорупционен фонд през 2021 г. за прокурорски рекет върху бизнесмена Веселин Денков и приятелката му Ивайла Бакалова. Чрез своя фирма Божанов е продал мезонет и два гаража на Любена Павлова - ключова фигура в публикациите за рекет и търговия с влияние в ресторанта на Петьо Еврото "Осемте джуджета“.

Сделката е станала през 2022 г., когато Любена все още е съпруга на Петров и носи фамилията му. Данните от имотния регистър са цитирани и от сайта "Бърт“. Нотариалният акт за продажбата на мезонета обаче дава още интересни детайли.

Любена е вписана не само като купувач, а и като пълномощник на продавача, т.е. на фирмата на Божанов – "Клеманн“. Божанов ѝ е дал пълномощно да се разпорежда с фирмата, която пък до 2020 г. формално е собственик на тайнствения "СС клуб“. Продаденият мезонет на Любена се намира и близо до дома на Божанов, където беше намерен застрелян.

"Любена Петрова като пълномощник на управителя на дружеството собственик на имота го продава на себе си, като Любена Петрова е физическото лице. Това документира връзката между нея и Мартин Божанов с тази сделка и съответно може да се каже, че е индикация и за връзката между групите на Еврото и Нотариуса, доколкото Любена Петрова и сама е заявявала, че малко или много е участвала в дейностите на Петьо Петров“, твърди адвокатът от Антикорупционен фонд Андрей Янкулов.

bTV пита и самата Любена за сделката с Божанов. Тя отказва да застане пред камерата, но се съгласява да говори по телефона.

"Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент, както и че се оказа, че сме живели на около 500 метра едни от друг – нямах идея, че е живял близо до мен. Не съм му проверявала фирмата или какво друго притежава. Аз съм се интересувала от един апартамент, който съм закупила – взех го на прилични пари. Мой си е, в него живея“, твърди тя.

Любена Петрова купува 313 квадрата мезонет и гаражи на цена от 250 000 евро. Колкото до отношенията ѝ с Божанов, тя казва: "Не желая да споделям ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости“.

Отрича да има връзка между Нотариуса и Еврото.

"Да, за да мога да си изповядам сделката сама, в смисъл да не идва и той при нотариуса“, така Любена обяснява наличието на нотариален акт, в който пише, че тя е пълномощник на фирма "Клеманн“.

Бившата съпруга на Пепи Еврото отрича да знае за частния клуб на Божанов, който сега се проверява за търговия с влияние. Написаното в нотариалния акт обаче повдига съмнения, казва Андрей Янкулов.

"Показва едни по-особени отношения на доверие  между двамата, след като точно по този начин е изповядана сделката с такъв тип пълномощно“, обяснява той.

Още преди седмица връзка между кръговете на влияние около "СС клуб“ и "Осемте джуджета“ потърси и изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

"Едно име излиза пред скобите – това на бившия главен прокурор“, каза тогава той.

Иван Гешев пък веднага отвърна, че ще съди всички, които излизат с невярна информация за него.

"Радвам се, че съм изкаран пред скобите, защото вътре в тях се намират хора, до които никога не съм искал да стоя. Все пак на снимката с Петьо Еврото видимо е Борислав Сарафов“, написа той в социалните мрежи.

Въпросът е как прокуратурата ще докаже данните за търговия с влияния, рекет и подкупи и ще бъдат ли обвинени конкретни магистрати?

"Те самите ще се саморазследват, което е някак си трудно да се случи обективно и безпристрастно, защото сами разбирате с тези взаимни обвинения, всеки един ще гледа да неглижира собственото си участие и да акцентира върху участието на някой друг“, твърди адвокат Янкулов.

Той смята, че всичко е въпрос на контрол от страна на парламента. Народното събрание има право да изиска и анализира данните по случаите Нотариуса и Еврото в специализираните съдилища, прокуратурата и МВР. Това според Янкулов ще хвърли светлина върху аферите на съдебната власт и ще осигури обществен натиск срещу тях, пише "България Днес".


Още по темата: общо новини по темата: 138
19.04.2024 »
04.04.2024 »
02.04.2024 »
02.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може ли и аз да си изповядам ЗДЕЛКАТА!!!! САМ????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: