ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стартира първото мащабно анкетно проучване сред шофьорите в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 01.08.2018Коментари (5)3419
©
Съюзът на българските автомобилисти със съдействието на Пътна полиция към ГДНП и Технически университет София стартира първото мащабно анкетно проучване сред активните шофьори в България "Заедно за по-безопасни пътища“.

Анкетата ще се проведе в периода 1 август до 15 септември във всички клонове на СБА в страната, в интернет сайта на организацията www.sba.bg/anketa и чрез партньорите на инициативата. Тя се подкрепя също от Андрей Новаков, член на Европейския парламент.

Целта на проучването е да представим причините, поради които жертвите по пътищата на Република България няма да бъдат намалени до 2020г. в съответствие със заложеното в Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата, която е също в унисон със стратегията на Европейския съюз (ЕС). Желанието на организаторите е постигане на по-добра информираност за безопасността на движението по пътищата на Република България. С резултатите от анкетата ще бъде направен анализ на поведението на водачите – кога, защо и как нарушават ЗДвП и какво би било стимул за тях да подобрят дисциплината си на пътя, както и къде водачите откриват основно вината за броя на ПТП.

Анализът на събраните резултати от проведеното допитване ще спомогне за оформяне и структуриране на причинно-следствени връзки за броя тежки пътнотранспортни инциденти, ранени и загинали на територията на страната. Представянето на анализа пред медии и ангажираните институции ще се проведе по време на планувания форум "Заедно за по-безопасни пътища“ на 6 ноември 2018г. в гр. София с подкрепата и участието на Международната автомобилна федерация ФИА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте,веднъж вече писах предложение какво може да се направи за да се намалят ПТП по пътищата в България-нека законотворците се замислят над предложението ми и ако сметнат,че има някакъв смисъл в него да направят нужното за да се изработи съответния закон.В какво точно се състои предложението ми-нека виновният или виновните за причиняване на ПТП да заплаща ЛИЧНО временната или трайна нетрудоспособност установена от съответния ТЕЛК до пълното оздравяване на пострадалия или пострадалите от причиненото ПТП и да видите как и с колко ще намалеят произшествията по пътищата на България.!!Моля помислете и дайте мнение по зададения от мен въпрос.!!!
на 01.08.2018 г.
+3
 
 
Идеята е добра , но въпросите са странни. Напомнят ми за леко глупавите въпроси от листовки ( като Какво ще направите на пешеходна пътека - ще увелича скоростта за премина по бързо) . Трябва да се направи и физическа анкета по-улицата ( аз мисля , че няма водач на автомобил - който да не нарушавал по веднъж някое правило - най-малко високата скорост извън и в града, но едвам ли ще си го признаят :( ) Според мен трябва да има повече такива инициативи - с времето ще се изчистят bug-овете
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: