ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След три години забавяне ускоряват проекта за Околовръстното на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 29.02.2024Коментари (0)8964
Максимално сме ангажирани и е ускорена подготовката на проекта за изграждане на Околовръстния път на Пловдив, спазвайки законовите изисквания. Това подчерта на третата поред среща между институциите, имащи отношение към реализирането на обекта, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов.

В съвещанието в Агенция "Пътна инфраструктура“, участваха председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов, инж. Йордан Вълчев – член на УС на АПИ, кметът на Община Пловдив Костадин Димитров, заместник-областният управител на Пловдив инж. Атанас Ташков, представители на проектантите, експерти от областната управа и др.

Заместник-министър Найденов подчерта, че в последните три години е натрупано сериозно закъснение в подготовката на проекта, свързано с провеждането на устройствените процедури – одобряване на проектите на Подробен устройствен план – Парцеларен план за реконструкция на кръстовището за село Ягодово и за участъка от пътен възел "Скобелева майка“ до път II-86 Пловдив – Асеновград, и теренното обезпечаване на трасето.

Без Подробен устройствен план – Парцеларен план и отчуждени имоти не може да се издаде разрешение за строеж, въпреки че през 2022 г. е избран изпълнител и е сключен договор за строителството на Югоизточния обход на Пловдив. Строителният процес има законова и логическа последователност – първо се подготвя проектът и се осигурява теренът, и въз основа на наличните документи се издава разрешението за строеж, а не обратното, категоричен е заместник-министърът.

За да се ускори процесът в последните седмици са намерени решения на редица нерешени в последните години въпроси с Национална компания "Железопътна инфраструктура“ относно готовия проект за ново трасе (югоизточно от града) по направлението на път II-56 – от пътен възел "Скобелева майка“ на север до изграденото кръгово кръстовище с Асеновградско шосе на юг. Предстоят срещи и с Министерството на околната среда и водите.

На съвещанието днес в АПИ бяха отново разгледани и проектите, касаещи удвояване на съществуващия (югозападен) околовръстен път на гр. Пловдив, разделено на три обособени позиции. Първата включва участъци от републиканските пътища III-805 и II-86 – приблизително от кръстовището при "Джъмбо“ на север до края на моста над р. Марица на юг, включително и пътен възел при Пазарджишко шосе.

Втората е участъкът от път III-805 от пътен възел "Царацово“ при Голямоконарско шосе на север до кръстовището при "Джъмбо“ на юг.

Третата обхваща най-дългия участък за удвояване (14 км от път II-86 южно от гр. Пловдив) – след края на моста над р. Марица до изграденото кръгово кръстовище с Асеновградско шосе, веднага след ж. п. линията на КЦМ АД.

За всеки от трите проекта Експертен технико-икономически съвет при АПИ е приел решенията в план, което представлява първи междинен етап от изпълнението на трите договора и с което ситуационните решения за удвояване на трасето са фиксирани.

Предстои провеждане на законоустановените екологични процедури пред компетентните органи по околна среда МОСВ и РИОСВ Пловдив, за трите обособени позиции, след приключването на които ще се изработят следващите фази на проектиране – същинските технически проекти и парцеларни планове. Парцеларните планове, по които ще се извършва отчуждаването на засегнатите частни имоти, подлежат на одобрение от министъра на регионалното развитие и благоустройство.

Следващата работна среща е на 21 март в община Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 408
23.04.2024 »
23.04.2024 »
18.04.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: